Madridský denník Marca informuje, že Alejandro Balde mohol odísť na hosťovanie počas posledného zimného prestupového obdobia. Ak by sa tak stalo, Barcelona by potrebovala ľavého obrancu, ktorý mohol súperiť s Jordim Albom. Jedným z kandidátov je Nicolas Tagliafico, o ktorého mali Katalánci záujem.

Barcelona chcela získať Tagliafica počas uplynulého zimného prestupového obdobia, ale v tom čase mala finančné problémy, takže si nemohla dovoliť zaplatiť za obrancu veľkú čiastku. Klub sa snažil znížiť sumu, ktorú za obrancu požadoval Ajax. Ten ohodnotil Tagliafica na 8-10 miliónov eur. Barcelona odmietla túto sumu zaplatiť a v podstate to ani nemohla urobiť, pretože na to nemala. Športové riaditeľstvo chcelo znížiť cenu tak, že do operácie chcelo začleniť niektorého zo svojich hráčov. Uvažovalo sa o rôznych menách, ale najschodnejší bol Alejandro Balde, pretože hráva na rovnakej pozícii.

Marca tvrdí, že prestupovú sumu za Tagliafica by to znížilo na polovicu. Aspoň taký bol návrh Barcelony. Holanďania v každom prípade ponuku odmietli, pretože Balde ich nezaujímal. Barcelona v každom prípade v súčasnosti neľutuje, pretože Balde nakoniec zostal v klube a stal sa prvou voľbou Xaviho Hernándeza na ľavej strane obrany.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-09-21 08:10:02
Dobře to dopadlo
2022-09-21 08:38:34
Tak ono treba dať šancu aj mladým odchovancom a nie iba vyhadzovať milióny za hotových hráčov.