Útočník FC Barcelona Robert Lewandowski a bývalý skvelý útočník Ukrajiny Andrej Ševčenko sa stretli, aby ukázali solidaritu ľuďom na Ukrajine. Informoval o tom oficiálny portál FC Barcelona.

Andrej Ševčenko a Robert Lewandowski sa stretli vo Varšave, aby počas vojny poslali ľuďom na Ukrajine odkaz solidarity prostredníctvom kapitánskej pásky. "Na Majstrovstvách sveta v Katare budem nosiť farby Ukrajiny," povedal útočník Barcelony bývalému hráčovi AC Miláno či Chelsea.

Obaja sa stretli počas zrazu reprezentácie Poľska, aby mohli svetu vyslať odkaz mieru. "Ako hráč a človek, podporujem mier a myslím si, že tieto symbolické gestá sú dôležité," povedala deviatka Barcelony a pokračovala: "Budem nosiť pásku od Ševčenka v novembri na šampionáte ako pripomienku, že ľudia na Ukrajine nie sú sami a zostávajú v našich myšlienkach. Byť tu s Andrejom pre mňa veľa znamená."

Niekdajší útočník Ukrajiny mal pre Lewandowskeho niekoľko slov uznania: "Chcem sa poďakovať Robertovi Lewandowskemu za tento akt solidarity a za všetku jeho prácu v mene mojej krajiny," uviedol. Výnimočné stretnutie dvojice z najlepších strelcov v modernej histórii futbalu pre dobrú vec.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-09-21 09:20:05
Super gesto! Drz sa, Ukrajina!
2022-09-21 12:32:19
Pri tom co sa aktuálne deje v moskve tak správne riešenie... Cely svet by mal pomáhať