Sergio Busquets plánuje po tejto sezóne odísť z Barcelony. Hoci médiá pred pár dňami písali o tom, že Busquetsa nahradí Frenkie de Jong, Holanďan to vraj nakoniec nebude. Katalánci plánujú namiesto Busquetsa kúpiť Martina Zubimendyho z Realu Sociedad.

Predstavitelia FC Barcelona sú presvedčení, že stredopoliar Realu Sociedad je pripravený a dostatočné vyspelý na to, aby zvládol tento rázny skok vo svojej kariére. Zubimendy je fanúšikom Sergia Busquetsa, ale o záujme zo strany Blaugranas zatiaľ nič nevie. Xavi Hernández a Jordi Cruyff veria, že Zubimendy je pripravený urobiť ďalší krok vo svojej kariére. Na stole je aj meno Rubena Nevesa, ale prednosť dostal pivot Realu Sociedad.

Zubimendy totiž lepšie spĺňa profil Busquetsa, je vo skvelom veku (23 rokov), pozná La Ligu nesmierne dobre a nebude sa musieť adaptovať. Popritom získava skúsenosti s pôsobením na najvyššej úrovni.

De Jong nepresvedčil

Xavi v súčasnosti ako náhradníka Sergia Busquetsa využíva Frenkieho de Jonga. Ale tréner Barcelony by preferoval pozičnejšiu možnosť. Holanďan sa veľmi rád vysúva aj do útoku, aby si nabiehal do šestnástky. Nemá rovnováhu, ktorú Xavi vyžaduje pre pozíciu pivota.

Rokovania s Realom Sociedad budú v každom prípade veľmi náročné, pretože La Real nemá v záujem predávať a ak bude musieť, urobí to, čo takmer vždy - poukáže na odstupnú klauzulu. Svoje o tom vie Newcastle v prípade Isaka alebo Athletic Club s Iñigom Martinezom. Ak chce Barcelona podpísať Zubimendyho, musí vyplatiť jeho odstupnú klauzulu vo výške 60 miliónov eur, pretože záložník má platnú zmluvu do roku 2025.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-09-21 14:25:16
Nemá rovnováhu, ktorú Xavi vyžaduje pre pozíciu pivota - vsimol som si, ze Frenkie sa v poslednej dobe casto smyka a pada :))))
2022-09-21 14:26:02
Do konca sezony tu bude tych člankov kto ho nahradi ......