Barcelona počas uplynulého prestupového obdobia podpísala Marcosa Alonsa a Héctora Bellerína. Ale len na ročný kontrakt. Vzhľadom na neistú budúcnosť Sergio Roberta a Jordi Albu môže defenzívna Blaugranas prejsť na budúci rok opäť veľkými zmenami.

Barcelona získala stabilitu na mnohých pozíciách na dlhé roky vďaka prestupom či predĺženiam zmluvy s mladými hráčmi. To v každom prípade neplatí pre kraje obrany. Bellerínovi a Alonsovi totiž platí zmluva len na túto sezónu. To svedčí o tom, že Barcelona s hráčmi nepočíta z dlhodobého hľadiska. Ako však informuje katalánsky denník Mundo Deportivo, Katalánci si koncom tohto roka alebo na začiatku budúceho roka plánujú sadnúť za rokovací stôl ako Alonsom, tak aj Bellerínom, aby prediskutovali ďalšiu možnú spoluprácu. V hre je predĺženie zmluvy o 2 roky.

Všetko závisí od výkonnosti oboch obrancov a ich vplyvu na hru tímu. To isté platí v prípade Sergiho Roberta, ktorý má zmluvu platnú taktiež len na dokonca tejto sezóny. V súčasnosti sa zdá, že Xavi preferuje na poste pravého beka Julesa Koundého, než dvoch španielskych hráčov. Ak Francúz bude hrávať v dôležitých zápasoch, Roberta a Bellerína čaká úloha náhradníka. Nedá sa vylúčiť, že Barcelona nepredĺži zmluvu ani jednému z nich a rozhodne sa kúpiť nového pravého obrancu.

Testovanie bude prebiehať aj na ľavej strane obrany. V súčasnosti to vyzerá tak, že Jordi Alba podľa všetkého odíde z klubu po tejto sezóne. V tejto situácii bude veľa záležať od výkonnosti Alejandra Baldeho. Ak sa mladíkovi bude dariť aj naďalej, Marcos Alonso by mohol byť výborným náhradníkom. Barcelona by v opačnom prípade musela hľadať posilu na prestupovom trhu a AS v tomto smere píše, že snom Mateu Alemanyho je príchod Josého Gayu. Zatiaľ však Xavi využije reprezentačnú prestávku na to, aby pracoval s Bellerínom a Alonsom v Ciutat Esportiva a oboch bekov pripravil na ďalšie výzvy po skončení repre brejku.

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
kluc Premium
2022-09-21 14:52:41
Odíde Pique, Roberto a príde top RB s dvojkou Bellerinom a odíde Alba, Alonso a príde Gaya zadarmo...to by bolo podľa mojich predstáv ?
2022-09-21 15:25:54
Bellerin sa ukazuje celkom dobre a tuto sezonu sa mi paci aj Roberto/ ktory by sa mohol kludne striedat s nim/.Balde jednotka vlavo a striedavo mozu zaskakovat Alba/ nie v LM ! / a Alonso.