FC Barcelona už má podľa denníka Mundo Deportivo predbežnú dohodu s agentmi Iñiga Martíneza. Stopér sa po sezóne pripojí k Blaugranas zadarmo. Xavimu sa nesmierne pozdáva profil obrancu, pretože chce mať v kádri stopéra ľaváka. Samotný futbalista cíti, že prestup do Barcelony je pre neho skvelou príležitosťou vzhľadom na možný odchod Gerarda Piquého.

Barcelona sa predbežne dohodla na podmienkach prestupu s Inigom Martínezom, hráčom Athletic Club Bilbao, ktorému končí zmluva už po tejto sezóne. Mundo Deportivo informuje, že k dosiahnutiu definitívnej dohody je potrebné doladiť niekoľko detailov. Skutočnosť, že Katalánci sa s hráčom dohodli už septembri, dokazuje jasnú vôľu oboch strán začať spolupracovať. Samozrejme za predpokladu, že Martínez prestúpi na Camp Nou zadarmo.

Xavimu sa veľmi pozdáva profil tohto zadáka, pretože chce mať v kádri stopéra ľaváka. Všetci súčasní stopéri FC Barcelona sú praváci. V tíme s toľkými stopérmi je to nezvyčajná situácia. Stojí za zmienku, že Xavi plánuje hrávať aj v rozostavení na troch stopérov a ľavý stopér by mohol za určitých okolností nastúpiť aj aj ľavý bek. Teraz môže Katalánec v tomto systéme testovať napríklad Marcosa Alonsa, aj keď toto nie je prirodzený post Španiela.

Barcelona si bola vedomá toho, že získať Martíneza počas uplynulého leta bolo takmer nemožné. Athletic nechce predávať svojich hráčov, nakoľko má obmedzený priestor na manévrovanie na prestupovom trhu, keďže môže kupovať len hráčov baskickej národnosti. Túto operáciu ešte viac skomplikoval nový prezident Jon Uriarte. Xavi si na 31-stopérovi cení jeho agresivitu, tvrdosť, skúsenosti, schopnosť vyvážať loptu. Okrem toho by sa mal rýchlo adaptovať, pretože dokonale pozná španielsky futbal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2022-09-22 09:30:01
No já nevím, těch stoperů je nějak hodně. Pokud skutečně Geri odejde a plat by neměl velký a je dobrý (neznám ho), tak asi ok.
2022-09-22 09:41:38
V lete bude mat 32, to ozaj? 35-rocny odide a pride o 3 roky mladsi. Niektore prestupy su zvlastne...