Vírus FIFA sa tentokrát na Barcelone vyšantil, pretože hneď v prvý hrací deň septembrovej reprezentačnej prestávky sa zranili štyria hráči FC Barcelona.

Ako prvý sa zranil Jules Koundé v zápase Francúzska proti Rakúsku. Obranca musel vynútene striedať už v 23. minúte kvôli zraneniu lýtka. Tréner Francúzska Didier Deschamps potvrdil, že ide o zranenie svalu. Posledné správy médiá uvádzajú, že zranenie je vážnejšieho charakteru, pretože Koundé utrpel trhlinu v lýtkovom svale a mimo hru bude niekoľko týždňov. Iné médiá zas uvádzajú hamstring. 

Po rovnakom zápase mal problémy aj Ousmane Dembélé. V prípade krídelníka je problémom tiež lýtkový sval, ale médiá tvrdia, že sval je len preťažený. Dembélé zostane naďalej na zraze reprezentácie.

Ďalším zraneným hráčom je Memphis Depay, ktorý musel striedať v 52. minúte zápasu Poľska proti Holandsku. Útočník si natiahol hamstring. Bližšie informácie zatiaľ nie sú známe, ale pri tomto type svalu sa takisto očakáva pauza od futbalu na niekoľko týždňov.

Okrem Depaya však zápas nedohral aj Frenkie de Jong, ktorý odohral len prvý polčas, čo je veľmi nezvyčajné. Médiá v každom prípade nemajú bližšie informácie o zdravotnom stave záložníka. Tvrdia, že išlo o preventívne striedanie, ale dôvod zatiaľ nepoznáme.

Pre Barcelonu ide o veľmi zlé správy, nakoľko október bude mimoriadne nabitý so zápasmi ako na pôde Realu Madrid, Interu Miláno či Valencie. Na Camp Nou zas privítajú súperov ako Villarreal, Athletic Club či Bayern Mníchov. A hrá sa každé 3-4 dni. Presne tomu sa chcel Xavi na začiatku sezóny vyhnúť prostredníctvom širokého a kvalitného kádra za účelom rotácie. Jeho možnosti budú teraz obmedzené, no zostáva veriť, že po zvyšok reprezentačnej prestávky sa už nič zásadné nestane.

zdroj: španielske médiá
foto: twitter

Diskusia

15 komentáre
2022-09-23 07:32:53
dembele striedal v 79. minute do hry neviem co pisete za somariny ze schadzal z hriska ....
2022-09-23 07:35:48
Tomu sa hovorí - "Na posraného aj hajzel spadne." No nič, ostáva len dúfať, že sa nám chlapci dajú zdravotne do poriadku, čo najskôr.