Katalánci na pôde Malorky neodohrali práve najlepší zápas, ale po reprezentačnej prestávke sa to dalo tak trochu aj čakať. Zverenci Xaviho Hernándeza však zaknihovali dôležité víťazstvo a takéto sú známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7

Malorka nedokázala Ter Stegena v priebehu zápasu poriadne otestovať, nakoľko väčšina streleckých pokusov smerovala priamo na neho. Ale Nemec si poradil, keď bolo potrebné zasiahnuť. Okrem toho bol pomerne presný v rozohrávke. Vo všeobecnosti to bol spoľahlivý výkon.

Balde - 6,1

Tentokrát si prekvapivo zahral na pravej strane obrany a na jeho výkone to bolo vidno, keďže sa trápil. Bol niekoľkokrát prichytený mimo pozície, ale jeho rýchlosť mu pomohla v tom, aby situáciu napravil.

Piqué - 7,3

Xavi dal Piquému príležitosť a ten nesklamal. Skvelý pozične a výborný v čítaní hry. Navyše dominoval aj vo vzduchu. Španiel hral jednoducho a zaujal presnou rozohrávkou.

Christensen - 6,6

Ďalší výkon, ktorý je skôr sklamaním, pokiaľ ide o rozohrávku z obrany. Z hľadiska defenzívy nebol veľmi preverený, ale pri vyvážaní lopty z obrany si musí počínať lepšie.

Alba - 6,5

Skúsenému ľavému obrancovi sa nedarilo rozťahovať hru do šírky a v ofenzíve nebol efektívny. V obrane sa mu vcelku darilo, no bude musieť hrať lepšie, ak si chce udržať miesto v základe.

Gavi - 6,4

Proti Malorke nebol efektívny. V priebehu zápasu tvrdo pracoval, no chýbala mu kreativita a zmysluplnosť na lopte. Je ešte mladý a preto jeho fádny výkon možno pripísať chýbajúcim skúsenostiam.

Busquets - 6,9

Busquetsovi sa darilo získavať lopty vďaka skvelému čítaniu hry, efektívne sa podieľal na cirkulácii lopty a z hĺbky poľa kontroloval tempo hry.

Kessíe - 6,1

Často si nabiehal do útočnej tretiny, ale nedokázal sa vhodne dostať do kombinácie so spoluhráčmi. Vďaka svojej stavbe tela si neraz dokázal vybojovať loptu, ale okrem toho bol do značnej miery neefektívny.

Dembélé - 6,2

Proti Malorke podal výkon, ktorý môžeme nazvať sklamaním. Hoci je rýchly a má talent, len zriedkavo predstavoval pre súpera nejakú hrozbu.

Lewandowski - 7,8

Opäť raz strelil nesmierne dôležitý gól. Pritom to nebola žiadna vyložená šanca a pozíciu si musel vypracovať, no zakončenie bolo fantastické a hodné troch bodov.

Fati - 6,8

Odchovanec La Masie sa po dlhom čase objavil v základe aj v La Lige. Asistoval na gól Lewandowskemu a Malorke robil problémy pohybom a dobrou súhrou so spoluhráčmi.

Náhradníci

67' Pedri - 5,9

Vystriedal Kessíeho, aby vniesol trochu kreativity do stredu poľa, no nedokázal vytvoriť veľa šancí.

67' Raphinha - 5,8

Xavi mu doprial 20 minút, ale v ofenzíve toho veľa nevytvoril.

80' Ferran Torres - 6,2

Na ihrisku sa objavil priveľmi neskoro na to, aby mal na zápas nejaký zásadnejší vplyv.

80' Sergi Roberto - 6,5

Hlási návrat po zranení. Odohral pár minút v koncovke, aby sa mohol dostať do tempa.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

8 komentáre
2022-10-02 14:15:35
Nevadí aj taký zápas musí byt predsa bola len repre prestávka 3 body sú som lewa dal opäť gól.. treba pokračovať v systéme hlavne aby nás už obchádzali zranenia a bude to dobre.. za mňa Ferrari je sklamanie absolútne stratený snáď sa uchytí ale túto sezónu mu velku nádej nedávam
2022-10-02 14:25:59
Baldé hral včera veľmi, veľmi solídne na pravej strane, potom, keď sa premiestnil naspäť na ľavo, to už bola pohodicka, no opakujem, na pravo hral včera veľmi dobre na to, že hral cez nohu a hral tam prvý krát. Čiže si zaslúžil vyššie hodnotenie. Takisto Christensen hral včera dobre a to jeho hodnotenie, je tiež trosku mimo. ?❤️?