Trénera Manchestru City sa novinári pýtali na to, aké to bolo trénovať Messiho a Hålanda a na rozdiely. Guardiola nad odpoveďou dlho nepremýšľal.

Erling Håland má za sebou fenomenálny štart dobrodružstva na Etihad. Očakávania boli veľké, ale Nór ich prekonal. V 11 zápasoch strelil až 17 gólov a k tomu pridal 3 asistencie. Je ťažké uveriť tomu, že sa na neho zniesla vlna kritiky po tom, čo sa mu nepodarilo presadiť v zápase Community Shield. No na kritiku patrične zareagoval výkonmi na ihrisku.

V poslednom stretnutí proti Manchestru United strelil hetrik. Guardiola na otázku novinára po tomto víťazstve, či má v prípade Hålanda rovnaké pocity, aké mal, keď trénoval Messiho v Barcelone a či v prípade oboch hráčov očakával, že v každom zápase strelia gól, vysvetlil: "Áno, ale rozdiel je v tom, že Håland možno potrebuje všetkých svojich spoluhráčov a Messi to všetko urobil sám."

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

11 komentáre
2022-10-04 08:20:44
Pep ma pravdu.Zato je Leo najlepší hráč všetkých čias.
AndreasGerardi Premium
2022-10-04 08:45:09
Haaland je generačný talent. Ale to je presne ten typ hráča , ktorý fakt potrebuje okolo seba dokonalý servis , lebo sám toho veľa nezmôže. A neporovnaval by som ani jeho ani Mbappeho k Ronaldovi či Messimu. Obaja mimozemšťania dokázali strhnúť víťazstvo na stranu svojho klubu aj v prípade, že mužstvo ako celok hralo slabo. Toto zatiaľ ani Haaland ani Mbappe nevedia. A pochybujem, že niekedy sa to zmení