Barcelona bola vo včerajšom zápase proti Interu okradnutá o gól. Zápas nakoniec prehrala 1:0.

Bola to len jedna z kontroverzií včerajšieho zápasu. Pedrimu sa podarilo skórovať. Hostia sa z vyrovnávajúceho gólu v ťažkom stretnutí netešili dlho, pretože VAR gól anuloval kvôli ruke Ansu Fatiho.

Išlo o situáciu, kedy zákrok Onanu zmenil smer lopty na nič netušiaceho Ansu Fatiho. Loptu neúmyselne škrtol rukou, tá jemne zmenila smer, dostala sa k Pedrimu, ktorý zakončil do odkrytej bránky.

Hlavný rozhodca si išiel celú situáciu skontrolovať prostredníctvom VAR na monitor. A gól anuloval. Čo však hovoria pravidlá? "Ak lopta, ktorá sa náhodne dotkne ruky iného hráča sa dostane k inému spoluhráčovi a ten skóruje, gól je platný."

Na základe pravidiel to mal byť gól. Iné by bolo, ak by gól v tejto situácii strelil Ansu. Pravidlo je taktiež jasné: "Ak sa hráč náhodne dotkne lopty rukou a hneď na to skóruje, gól bude anulovaný."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

6 komentáre
2022-10-05 08:35:07
Ďakujem za pridanie tohto článku. Už ma fakt nebaví kopírovať to každému, kto vraví, že to nebol regulérny gól :D
2022-10-05 09:31:47
Prestanme plakať kvôli jednému neuznanemu gólu, keby sme dominovali, ale nemali by sme šťastie a nezískali body kvôli tejto chybe tak by som bol smutný, ale hrali sme otrasne, takže sme si ten bod nezaslúžili