V tak dôležitých zápasoch Ligy Majstrov je potrebné vyvarovať sa chýb. Katalánci však v stretnutí proti Interu narobili množstvo chýb a niektorí hráči svojim výkonom sklamali. Katalánsky denník Sport poukázal na hlavné dôvody, prečo Barcelona prehrala na Estadio Giuseppe Meazza.

Stratený Raphinha

Prakticky všetky španielske denníky očakávali, že Barcelona zahrá na troch obrancov - Éric García, Andreas Christensen a Marcos Alonso. Jedným zo stopérov bol však nakoniec Sergi Roberto a Alonso mal pod kontrolou celú ľavú stranu. Raphinha hral z toho dôvodu bližšie k stredu poľa. Normálne je Brazílčan pravý krídelník, ktorý vie hrať aj na ľavom krídle, no v zápase proti Interu bol Brazílčan prakticky ofenzívny stredopoliar, ktorý mal spolupracovať s Pedrim a Lewandowskim. Ťažko označiť pozíciu či úlohu Raphinhu v tomto zápase, ktorý hral často v priestore ako Pedri. Pôvodne sa zdalo, že Brazílčan bude mať pod kontrolou pravé krídlo a Dembélé ľavé, no Xavi mal na zápas úplne iný plán.

Raphinha bol však v tejto svojej novej úlohe absolútne stratený. Nemohol sa pustiť po krídle, pretože nemá tak dobré obe nohy ako Dembélé. Bývalý hráč Leedsu sa do súbojov s obrancami Interu takmer nedostával - celkovo zaznamenal len jeden pokus o dribling, aj to neúspešný. Zaznamenal 10 centrov, z toho len 4 presné. Pre Brazílčana to bol veľmi slabý zápas, bohužiaľ ďalší v poradí.

Busquets trpel

Plán Interu bol jasný a Xavi ho dobre predvídal, no aj tak sa mu nepodarilo odvrátiť hrozbu. Hráči Simone Inzaghiho trpezlivo čakali v defenzíve a po prevzatí lopty sa ju rýchlo snažili poslať na útočníkov. V takýchto situáciách najviac trpí Sergio Busquets, ktorý sa musel vracať do defenzívy v plnom behu, a je všeobecne známe, že toto nie je jeho silná stránka. Pravdepodobne preto hral od začiatku Joaquín Correa a nie Edin Džeko. Inzaghi vedel, že v takýchto situáciách bude potrebná rýchlosť a využívanie voľného priestoru.

Nepresný Dembélé

24 centrov, z toho len 5 presných, 6 súbojov a všetkých prehrané, 4 pokusy o dribling, ani jeden úspešný a nakoniec až 38 stratených lôpt. Tieto čísla Ousmane Dembélého proti Interu hovoria za všetko. Francúz bol prakticky celý čas pod hrou a bol spolu s Pedrim hlavným ťahúňom Barcelony, ale 25-ročný hráč bol veľmi nepresný a nedbalý. Je to do značnej miery zásluha veľmi dobre disponovaného Federica Dimarca, ktorý sa v dueloch s krídelníkom Barcelony nemusel nijak zvlášť snažiť, nemusel ani raz do sklzu či riskantného obranného zákroku. Stačilo, aby Francúza rýchlo dostupoval a hral pozične dobre. Talian sa nemusel priveľmi namáhať ani pri snahe blokovať centre Francúza, keďže ten ho v mnohých prípadoch rovno trafil. Forma Dembélého už niekoľko zápasov nie je práve najlepšia.

Vypojený Lewandowski

V posledných dňoch sa začalo čoraz častejšie hovoriť o tkz. 'Lewandowskidependencii', čiže závislosti Barcelony od gólov Lewyho. Tento zápas túto teóriu len potvrdzuje, pretože ide o tretí zápas Blaugranas v rade, kedy Poliak neskóroval a mužstvo nevyhralo. Keď sa Lewandowski presadí, Barcelona vyhrá. Túto súvislosť dobre pochopili Škriniar, De Vrij a Bastoni, ktorí Lewandowskeho spoločne vypojili z hry. Poliak sa nedostal do výraznejšej šance. V druhom polčase sa častejšie presúval na ľavú stranu útoku, aby sa ukázal do hry, no bolo mu to málo platné. Škoda, pretože Lewandowski prestúpil na Camp Nou práve preto, aby rozhodoval o osude najdôležitejších zápasov.

Nesústredenosť pri góle

Gól inkasovaný v predĺžení prvého polčasu vždy bolí, ale v zápasoch na tejto úrovni musíte zostať sústredení až do poslednej sekundy. Sám Xavi priznal, že je nervózny z toho, ako sa Inter ujal vedenia. "Inter dal gól spoza pokutového územia, teda z pásma, kde sme dobre nebránili," priznal tréner. Çalhanoğlu, známy svojimi skvelými strelami z diaľky, len perfektne trafil k žrdi, a nič si nerobil z neskorého sklzu Busquetsa.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-10-05 15:05:55
toho Busquetsa to bude vzdy niekto obhajovat, ale vcera pri gole startoval na strielajuceho hraca akokeby mal v zadku olovo. ta sekunda - dve boli dost, aby strela presla
2022-10-05 15:19:42
Amigos, amigos a amigos. Nepochopiteľne.... Stale starcov nasadzuje. Nielen, ze bieda ale aj ked odídu, ostane po nich diera.. Xavi si týmto sám odreze vlastné lano....