Katalánci vo včerajšom zápase Ligy Majstrov na pôde Interu Miláno prehrali 1:0 a najmä v prvom polčase nepodali práve najlepší výkon. Slabé hodnotenie majú najmä útočníci, ktorí nedokázali v zápase vypracovať slušnejšiu šancu.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,8

Inter nemeckého brankára veľmi neotestoval, keďže sa sústredil primárne na bránenie, no Çalhanoğlu mieril naozaj presne. Pri prvom pokuse Çalhanoğlua si Ter Stegen ešte poradil, ale na druhý pokus bol prikrátky. Inak predviedol až 91% úspešnosť prihrávok, vrátane 8 dlhých nákopov.

Sergi Roberto - 6,3

Energetický výkon všestranného Španiela, ktorý lietal hore dole po svojej strane, ale útočníkom nedokázal naservírovať presnejšie centre. Keď sa dopredu dral Marcos Alonso, Roberto sa stiahol dozadu ako tretí stopér. Zároveň sa pekne zapájal do hry v strede poľa, keď Gavi vybiehal do ofenzívy.

Christensen - 6,5

Dánsky stopér hral dobrý zápas, až kým sa na začiatku druhého dejstva nezranil a musel vynútene striedať.

García - 6,8

Mal šťastie, že bol odpískaný ofsajd, inak by bola proti Barcelone nariadená penalta. Vo všeobecnosti si však počínal dobre, skvelý v držaní lopty a bol pozorný vždy, keď zo strany súpera hrozilo nebezpečenstvo. Vyhral 3 z 5 súbojov.

Alonso - 5,8

Často sa zapájal do ofenzívy na ľavej strane a dostával sa do sľubných pozícií, aby mohol súperovi narobiť problémy. Ale jeho centrom chýbala presnosť a často boli zachytené obranou.

Gavi - 5,9

Gavi mal aj lepšie zápasy ako včera. Častokrát sa nerozhodol úplne správne, najmä v prvom polčase. Vybral síce 5 z 7 súbojov, ale nebol tak efektívny ako zvyčajne. Dostal kartu za protesty.

Busquets - 6,1

Ďalší dobrý výkon od kapitána Barcelony. V jeho prípade sa zdá, že je takmer vždy v správnom čase na správnom mieste. Nechýbalo veľa a stihol by zblokovať aj gólovú strelu Çalhanoğlua. Busquets diktoval hru v strede poľa a odštartoval niekoľko ofenzívnych akcií.

Pedri - 7

Španiel bol možno najlepším hráčom na ihrisku, hoci jeho mužstvo prehralo. Od začiatku hral bystro, každý jeho dotyk vyžaroval úroveň. Pedri hral hlbšie, než zvyčajne a vypomáhal aj v obrane, ale bez tak stíhal vytvoriť množstvo nebezpečenstva pre Inter. Strelil aj gól, ktorý bol anulovaný kvôli ruke Fatiho, no mal platiť.

Dembélé - 6,2

Francúz sa pokúšal vpredu niečo vymyslieť, ale bez úspechu. S loptou nemal v ofenzíve takmer žiadny vplyv. Často strácal loptu, rozhodoval sa zle a zapríčinil tri brejky Interu. Zahodil aj tutovku, v druhom polčase trafil len žrď. Bol to jeho center, po ktorom strelil Pedri gól, ktorý bol anulovaný. Zaznamenal 3 kľúčové prihrávky.

Lewandowski - 5,7

Excelentná defenzíva vypojila Poliaka z hry. Snažil sa zbiehať si pre loptu aj hlbšie, ale ani to úspech neprinieslo. Vyhral len 3 z 8 súbojov a počas celého zápasu ho strážili 2-3 hráči súpera.

Raphinha - 5,5

Hral na ľavej strane, ukázal dobrú súhru s Alonsom, ale počas zápasu ho na trávniku takmer nebolo vidieť. Ale keď sa dostal na svoju prirodzenú pozíciu, z ničoho vytvoril šancu.

Náhradníci

58' Piqué - 6,1

Nahradil zraneného Christensena a výkonom nesklamal. Inter ho však na druhej strane veľmi nepreveril.

63' Fati - 5,8

Mladík ukázal záblesky svojho talentu. Aj napriek tomu, že podal lepší výkon ako Raphinha, ani on dianie na ihrisku veľmi neovplyvnil.

63' Balde - 6,2

Vystriedal Alonsa, ale nepredviedol nič, čo by stálo za zmienku.

83' Kessíe - 5,9

Do zápasu zasiahol v úplnom závere.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-10-05 18:00:05
další dobrý výkon od kapitána Barcelony. V jeho prípade sa zdá, že je takmer vždy v správnom čase na správnom mieste. Nechýbalo veľa a stihol by zblokovať aj gólovú strelu Çalhanoğlua................aneb jak se da z chyby udělat přednost
2022-10-05 18:01:59
Lava strana okamzite ozila ked Balde nastupil,ale konstatovanie je ze nepredviedol nic co by stalo za zmienku...hm.Co predviedol Gavi....Raphinha.. ci Lewa? Stale su vravim,necitaj tie hodnotenia,zbytocne sa zase naseries...