V utorok na Estadio Giuseppe Meazza Raphinha odohral zrejme svoj doteraz najhorší zápas v drese FC Barcelona. Brazílčan hral takmer počas celého zápasu bližšie k ľavej strane, na ktorej sa necíti tak komfortne ako na pravom krídle a podal zlý výkon.

Nová posila Blaugranas si v priebehu stretnutia nerozumela s Pedrim či Marcosom Alonsom. Xavi bol z výkonu celého tímu sklamaný, no podľa AS bol najslabším článkom Blaugranas práve Raphinha. Brazílčan si neveril, keďže sa nepúšťal do driblingu, čo bolo vždy jeho silnou stránkou, a nevyhral ani jeden z troch osobných súbojov. Raphinha sa nepokúšal využiť ani ďalšiu zo svojich silných stránok a tou je streľba z diaľky. Ako uviedol AS, trénerský štáb nabáda pred zápasmi Raphinhu k streľbe, no v zápase proti Interu k tomu nemal veľmi príležitosť, keďže sa často zle rozhodoval.

AS okrem toho uviedol, že Xavi po stretnutí povedal Raphinhovi, že musí byť vo svojej hre o niečo sebeckejší, najmä pred bránkou súpera. Trénerský štáb verí, že tento hráč patrí v kádri medzi najlepších strelcov z diaľky a ako príklad mu pripomína jeho gól proti Realu Madrid v predsezóne. AS okrem toho píše, že experiment v prípade Raphinhu v zápase proti Interu nevyšiel a v najbližšom čase sa má vrátiť na svoju prirodzenú stranu, aby mohol častejšie driblovať, zbiehať si do stredu a strieľať ľavačkou na bránku.

Za zmienku v každom prípade stojí aj to, že Raphinha podal slabý výkon nielen v poslednom zápase na pôde Interu, ale aj v predchádzajúcich stretnutiach Blaugranas. V zápase proti Malorke odohral 23 minút, ani raz nevystrelil a navyše prehral všetky osobné súboje. O niečo lepšie zahral proti Elche, keď ho Xavi poslal do zápasu na posledných 30 minút. Vyhral 1 z 2 súbojov, úspešné mal 2 z 6 driblingov a raz nepresne vystrelil na bránu súpera.

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2022-10-06 15:06:47
Co sa to deje s Barcou? Kupia super hracov, a po chvili su úplne zviazaní, neschopní predvadzat to, preco boli kupení.. Radovo sa to stava takmer so vsetkymi... Poprve sú nasadzovani na im neprisluchajucim pozíciach, dalej tym trapnym bagom, ktore sa Barca stale snaží hrat.. Lebo na kondicnom treningu sa to zlepsilo... to hovoril aj sam Lewa, ze je prekvapeny urovnou v porovnani s Bayernom..
2022-10-06 15:09:35
O víkendu nechat sedět Dembeleho, ať si před LM trochu odpočne a zahrát napravo Raphinhu a nalevo Fati nebo Torres...