Rakúsky stopér Realu Madrid David Alaba nie je prekvapený tým, aký veľký vplyv má Robert Lewandowski na katalánsku Barcelonu.

Obranca Los Blancos pozná poľského útočníka veľmi dobre zo spoločného pôsobenia v Bayerne Mníchov: "Poznám ho veľmi dobre;  to, čo robí, som mohol na vlastnej koží zažiť niekoľko rokov v Mníchove," uviedol Alaba v rozhovore pre portál Real Total.

"Lewy ma neprekvapil. Poznám ho veľmi dobre z čias v Mníchove. To, čo robí v Španielsku, som mohol zažiť na vlastnej koži v Mníchove. Patrí medzi najlepších útočníkov na svete a v posledných rokoch to dokazuje znova a znova, a dokazuje to opäť aj v tejto sezóne," uviedol.

Alaba sa so svojim bývalým spoluhráčom z Mníchova stretne opäť, tentokrát v ligovom El Clásicu, ktoré je na programe 16. októbra o 16:15 a verí, že pôjde "nepochybne o vrchol".

Rakúšan v každom prípade napriek všetkému tipuje, že Zlatú loptu získa Karim Benzema: "Keď sa pozriete na jeho poslednú sezónu, to, čo urobil, je úžasné. Som veľmi vďačný, že to teraz môžem zažiť osobne a vidieť ho každý deň pracovať," dodal.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-10-07 09:26:17
Lewa je super, ale nie je zas tak ťažké ho vypojiť z hry.