Všetky komentáre po zápase Barcelony v Miláne sa zamerali na prácu rozhodcu. Je absolútne zrejmé, že Barcelone nebol odpískaný pokutový kop. Opäť. Podobne ako v zápase proti Bayernu Mníchov. Aj vtedy mal VAR na starosti Pol van Boekel.

V dôsledku týchto rozhodnutí bola Barcelona poškodená a nakoniec v oboch prípadoch prehrala. V konečnom dôsledku sa Katalánci v skupine smrti ocitli v nepríjemnej situácii a nad jej postupom do vyraďovacej fázy visí otáznik. V La Lige sa však Barcelone darí, veď je lídrom priebežného poradia po dvoch rokoch.

V domácej súťaži podávajú Xaviho zverenci skvelé výkony, ale v Európe je opak pravdou. Mužstvo nebolo schopné zvládnuť test v Mníchove, podobne ako v Miláne. V oboch prípadoch prehralo. Pritom v Európe si mužstvá nemôžu dovoliť prehrávať len tak, pretože v opačnom prípade za to draho zaplatia.

Čísla nie sú dobré

Realita je taká, že Barcelone sa na európskej scéne nedarí ani od príchodu Xaviho Hernándeza. Čísla v tomto smere hovoria jasne. Xavi je trénerom Blaugranas takmer rok a v Európe viedol mužstvo v 11 zápasoch Ligy Majstrov a Európskej ligy. Katalánci však získali len 13 z 33 možných bodov, čo je výsledok, ktorý je ďaleko od toho, čo by sme v prípade Barcelony očakávali. Mužstvo sa v Európe necíti komfortne.

Má Barcelona vôbec na to, aby súperila v Lige Majstrov? To je otázka, ktorú si culés kladú pri pohľade na výsledky. Videli sme však aj momenty, v ktorých Barcelona prevyšovala svojho súpera, minimálne v tejto edícii Ligy Majstrov. Prvý polčas v Allianz Arena bol brilantný. Jediné, čo tímu chýbalo, bola lepšia efektivita. Lewandowski a Pedri zahodili niekoľko tutoviek.

Aj v zápase proti Interu sme zo strany hostí videli viacero úsekov, kedy Talianov prevyšovali, najmä v druhom polčase. Ale skóre nedokázali otočiť či kvôli svojim chybám, alebo kvôli chybám rozhodcov. Z týchto dvoch zápasov má človek pocit, že súperi Barcelony sa na výhru nemuseli veľmi natrápiť. Barcelona kontrolovala zápas, loptu mala vo svojej moci, ale nedokázala premeniť šance. Na druhej strane sa jej súperi párkrát dostali pred Ter Stegena a skórovali. V tomto smere si mužstvo ešte nie úplne verí a musí sa zlepšiť.

Chyby, ktoré dostali Barcelonu na pokraj priepasti. Xaviho zverenci si v ďalšom priebehu súťaže nemôžu dovoliť ani jednu chybu. Zostáva dúfať, že Lewandowski sa konečne presadí aj v Lige Majstrov a mužstvo ho bude nasledovať.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-10-07 09:56:44
No výkony nejsou bohužel super ani v LL, ale zatím to aspon tam stačí... Xavi má co dělat, rychleji, rychleji a taky přesněji hrát + je to úplně bez náběhů za obranu
jirkam Premium
2022-10-07 10:43:18
Myslím, že jsme se opět vrátili k chodĕné