Katalánsky klub má v posledných týždňoch veľké problémy so zraneniami stopérov. Ak sa situácia nezlepší, klub môže v zimnom prestupovom období zvážiť príchod ďalšieho stopéra. V tomto smere je favoritom Iñigo Martínez, ale operácia by musela spĺňať určité podmienky.

Barcelona po rušnom lete nemá veľa zdrojov na nákup nových posíl, ale viceprezident Eduard Romeu priznal, že v prípade potreby sú k dispozícii nejaké financie na podpis nového hráča. Barcelona doteraz neplánovala na január žiadnu veľkú operáciu, no situácia v defenzíve možno donúti klub konať. Araujo môže pauzovať až do konca roka a potom bude potrebovať čas, aby sa dostal opäť do herného rytmu. Zranení sú aj Jules Koundé a Andreas Christensen a hoci by sa obaja mali vrátiť do hry do konca októbra, množstvo zranení v obrane je pre klub znepokojujúce, najmä ak sa o mesiac budú konať Majstrovstvá sveta, čo pre hráčov predstavuje ďalšiu záťaž. Gerard Piqué má na druhej strane 35 rokov a neexistuje istota, že sa mu nevrátia problémy so slabinami.

Barcelona bude sledovať zdravotný stav svojich stopérov a v zime môže pre každý prípad zvážiť príchod ďalšej posily na tento post. Už dávno je známe, že primárnym cieľom Blaugranas je Iñigo Martínez, ktorý by mohol v kádri nahradiť Gerarda Piquého. Kontrakt Baska je platný do konca tejto sezóny a podľa Mundo Deportivo má hráč už dohodu s Barcelonou. Nie je však vylúčené, že Martínez by mohol prestúpiť na Camp Nou aj skôr, ale za splnenia radu podmienok.

V prvom rade by Athletic musel súhlasiť s odchodom svojho stopéra. Ak sa Barcelona naozaj dohodne s Martínezom, bola by to pre Los Leónes posledná šanca zarobiť na hráčovi nejaké peniaze. Barcelona má obmedzené zdroje, takže rokovania nebudú ľahké, najmä preto, že Athletic môže v tejto sezóne bojovať o vážne ciele. Druhým problémom je zdravotný stav 31-ročného obrancu. Martínez trpel od prípravnej sezóny tendinitídou a vynechal prvé štyri zápasy La Ligy. Hoci odohral svoje posledné tri zápasy od prvej do poslednej minúty, Barcelona bude jeho zdravotný stav veľmi pozorne sledovať, keďže nemôže podpísať ďalšieho hráča, v ktorého prípade by hrozili nejaké zdravotné problémy. Mundo Deportivo na záver tvrdí, že plat hráča nebude predstavovať problém.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-10-08 08:01:25
No nevím jaký mladík. Kdyby měl 17 - 22 let tak bych souhlasil.
2022-10-08 08:02:28
31 ročného mladíka? Celkom ulet si myslím