Katalánci včerajší zápas proti Celte Vigo zvládli a vyhrali 1:0, no výkon nebol najlepší a predovšetkým v druhom polčase si zverenci Xaviho Hernándeza koledovali o gól. Mužstvo však tlaku súpera odolalo najmä vďaka skvelým zákrokom Ter Stegena. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,6

Nemec nemal v prvom polčase veľa práce, no v druhom dejstve predviedol sériu veľmi dôležitých zákrokov a zaslúžene si do štatistiky pripísal ďalšie čisté konto. Na druhej strane sa mu veľmi nedarilo v rozohrávke, ale v prvom rade platí, že jeho zákroky pomohli mužstvu získať tri body.

Balde - 6,2

Vzhľadom na problémy so zraneniami v kádri Blaugranas sa Balde opäť predstavil na pravej strane obrany a podal dobrý výkon. Na svojej strane ponúkol dynamiku, ale veľmi sa nezapájal do útočného ťaženia svojho tímu.

Piqué - 7,1

Piqué v ďalšom zápase ukázal, že ešte má na to, aby mohol hrávať v základe. V defenzíve bol brilantný, dominoval vo vzduchu a stíhal pokrývať priestor aj za Alonsa. Jedna chybička sa mu predsa len priplietla do cesty, keď nezabránil Larsenovi streliť gól, ale ten bol našťastie anulovaný pre ofsajd.

Alonso - 6,4

Celta väčšinu nebezpečných útokov ťahala práve po Alonsovej strane a cielila práve na neho, pretože nehral na svojej primárnej pozícii a z jeho výkonu bolo cítiť, že sa necíti komfortne. Nestíhal držať krok s krídelníkmi súpera, ktorí nabiehali za jeho chrbát. Ale podaril sa mu skvelý blok pri dorážke súpera.

Alba - 7

Opäť sa objavil v základe a opäť sa ukázal v dobrom svetle. Všetkým pripomenul svoje kvality. Neúnavne nabiehal dopredu, ponúkal šírku hry, kreativitu v útočnej tretine. Zaznamenal 3 kľúčové prihrávky, ale tiež aj niekoľko nedbalých prihrávok, ktoré tímu narobili problémy.

Gavi - 7,2

Po dvoch horších zápasoch mu tento vyšiel. Lietal hore dole po ihrisku a dokonca mal prsty v góle Pedriho. Vytvoril šancu aj pre Dembélého, ktorý ju však nevyužil.

Busquets - 6,5

Busquets v zápase poctivo bránil a v druhom polčase sa musel stiahnuť hlbšie, nakoľko Celta si tvrdohlavo išla za vyrovnávajúcim gólom. Presný v prihrávkach, ale miestami pôsobil neisto. V druhom polčase urobil kľúčový blok, ktorým Celtu udržal na dištanc.

Pedri - 8,1

Jednoznačne najlepší hráč na ihrisku. Strelil úvodný gól, diktoval tempo v strede poľa a ponúkol skvelý výkon vo všetkých ohľadoch. Nielenže hral s eleganciou, ale bol aj v centre všetkého pozitívneho, čo Katalánci v zápase ukázali. Navyše bol efektívny aj pri získavaní lopty.

Raphinha - 6,4

Raphinha bol stredobodom každého útoku Barcelony, najmä v prvom polčase. V tom druhom sa z ihriska vytratil. Rozhodca mal po faule na Brazílčana nariadiť pokutový kop, ale nestalo sa. Horšie to bolo aj v prípade jeho defenzívnych úloh.

Lewandowski - 5,9

Po väčšinou zápasu vyzeral bezzubo a nedokázal sa predrať cez obranu súpera tak efektívne, ako by chcel. Nedostával sa ani do šancí a opäť neskóroval.

Torres - 5,7

Španiel sa snažil ohrozovať hráčov súpera v snahe vytvoriť šance pre seba či spoluhráčov. Po nádhernom centri od Albu ho od gólu delili centimetre. Ďalší pokus mu kryl brankár.

Náhradníci

63' Fati - 6,1

Fati vniesol do útoku viac tempa, ale nebol schopný zveľadiť náskok Barcelony.

63' De Jong - 6,1

Frenkie sa vrátil po zranení a Pedrimu umožnil trochu si vydýchnuť. Odviedol výbornú prácu, keď loptu držal v pohybe a ukázal aj niekoľko výborných nábehov vpred, ale bez akéhokoľvek výsledku.

64' Dembélé - 5,8

Francúz dostal 30 minút a ukázal niekoľko svetlých momentov. Ale nič rozhodujúce nevyprodukoval.

77' Roberto - 5,9

Neukázal nič, čo by stálo sa zmienku.

86' García - 6,5

Odohral príliš málo na nejaké hodnotenie.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
AndreasGerardi Premium
2022-10-10 16:12:15
Tie hodnotenia sú zápas od zápasu smiesnejsie. Alba 7 ? Veď len vďaka jeho dvom lahkovaznym stratám sa Celta hneď od úvodu druhého polčasu chytila. To nehovorím o bezduchom bránení a žiadnym vplyvom na útočnú hru.....ach
2022-10-10 16:24:29
Tie znamky posobia ako z ineho sveta. Ako vlastne povinne vitaztvo v suchom drese. A nie, ze bolo len brutalne stastie, ze sme neinkasovali