Tréner FC Barcelona zhodnotil príčiny neúspechu v zápase proti Interu na Camp Nou. Xavi poukázal na individuálne chyby.

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Aké sú príčiny tohto neúspechu?

"Myslím si, že v prvom polčase sme hrali výborne, rázne sme útočili stredom. Z tohto pohľadu sme sa dobre pripravili na tento zápas, pretože súper veľmi trpel. V poslednom prípade sme neprehusťovali stred poľa, ale dnes tomu už tak bolo: boli tam Pedri, Gavi, Sergi Roberto... bol to veľmi dobrý prvý polčas. V druhom rozhodli individuálne chyby. Prvý gól Interu padol po chybe a tam sme aj stratili nadšenie. Aj druhý gól súpera pramenil z chyby, ktorá sa nám v tejto súťaži nemôže stať. Za také chyby sa draho platí. V Mníchove nám chýbala efektivita, v Miláne sme neútočili najlepšie a dnes sme robili chyby. Hoci ešte máme nádej, ak nevyhráte doma nad Interom, nezaslúži si pokračovať v tejto súťaži."

[Marta Ramon, RAC1] Aký máš odkaz? Je len 12. októbra...

"Použil by som slovo 'krutosť'. Teraz je potrebné myslieť na Real Madrid a pokúsiť sa zdolať ho na Bernabéu, čo nebude jednoduché. Sústredíme sa na ligu. Sezóna je veľmi dlhá. Platíme sa vlastné chyby a to je naozaj kruté. Všetko máme vo vlastných rukách a takto to vypustíme. Je tu ešte liga, Copa del Rey, Superpohár... uvidíme."

[Adria Albets, Cadena SER] Sú Piqué a Busquets hlavnými vinníkmi? V čom sa pomýlil samotný Xavi Hernández?

"Myslím si, že plán na zápas bol dobrý. Možno zlyhala intenzita v druhom polčase. Sme tím, takže ak zlyhá obrana, zlyhám aj ja. Nie je to o tom, aby sme na niekoho ukázali prstom, sme tím. Ak chybu urobia Piqué, Busquets... Pedri, Dembélé... chybu robím aj ja ako tréner. Nesiem za to zodpovednosť. Chýbala koncentrácia, nekontrolovali sme nábeh Barelliho z druhej línie.... je to chyba trénera. Keď hráte na Camp Nou pred tak skvelými fanúšikmi, je to moja chyba aj celého tímu. Som nahnevaný... táto súťaž pre nás bola a aj naďalej je krutá."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Je Barcelona ešte stále ďaleko od najlepších tímov? Čo povieš fanúšikom, ktorí tak výborne povzbudzovali?

"Ja ako culé som tiež sklamaný, smutný... trochu nahnevaný, pretože v poslednej sezóne som cítil, že to nie je pre nás. Vycestovali sme do Mníchova a boli to muky. V tejto sezóne nie. V tejto sezóne rozhodli naše chyby. Predovšetkým v Mníchove, v Miláne boli rôzne okolnosti, o ktorých už nie je potrebné hovoriť a teraz opäť naše chyby. Už to nemáme vo vlastných rukách. Musíme byť sebakritickí, ale myslím si, že oproti minulej sezóne došlo k zlepšeniu."

[Joan Valle, Cadena COPE] Si spokojný s tým, čo vidíš na ihrisku? Vykonáva mužstvo tvoje odporúčania?

"Myslím si, že prvý polčas bol výborný. Aj v zápase proti Celte. V určitých momentoch vyzeráme veľmi dobre, napríklad vysoký presing, presing po strate... Sú momenty, s ktorými som spokojný, ale samozrejme nie s výsledkom."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Vieš vysvetliť to, prečo Barcelona v lige inkasovala len jeden gól a v Lige Majstrov až 7?

"Práve to sú tie individuálne chyby. Pokojne kontrolujeme zápas, ale v 50. minúte sa objaví chyba v obrane. Je to 1:1 a opäť musíte začať od začiatku. Z mentálneho hľadiska to nebolo jednoduché a neskôr prišla ďalšia naša chyba. Lige Majstrov neodpúšťa."

[Josep Capel, Radio Nacional] Čo chýba mužstvu, aby v Európe urobilo krok vpred?

"Podľa mňa je potrebné minimalizovať chyby a zvýšiť efektivitu. V prvom polčase sme veľmi dobre chápali hru. Mali sme prakticky troch interior: Pedri, Gavi, Sergi... V druhom polčase nás zlomili chyby."

[Tomas Vila, Rai] Čo si myslíš o Interi?

"Je to veľmi dobre vypracované mužstvo, ktoré sa dobre pohybuje v útoku a hrá fyzicky. Ťažko sa nám vyhrávali osobné súboje."

[Victor Malo, Culemania] Prečo Dembélé hrá vždy celé zápasy a Raphinha nie? Myslíš si, že by sa mal ešte značne zlepšiť pokiaľ ide o prijímanie rozhodnutí?

"Áno, plne súhlasím. Ale to nie je len o Dembélém. Keď sa blížime k poslednej tretine ihriska, vždy je potrebné prijímať lepšie rozhodnutia. Dokazuje to futbalovú vyspelosť. Máme mladých hráčov ako Gavi či Pedri, ktorí prijímajú celkom dobré rozhodnutia. V prípade Dembélé je to horšie. Aj napriek tomu dokáže urobiť rozdiel a preto v neho verím. Ale veľakrát si vyberie nesprávnu možnosť, to je jasné."

[Graham Hunter, UEFA] Oslabila mužstvo výrazne reprezentačná prestávka, zranenia či rotácia?

"Áno, ale to nie sú výhovorky. Ide o naše chyby. Mali sme vo vlastných rukách zápas v Mníchove, v Miláne, aj ten dnešný. Toto som necítil v predchádzajúcej sezóne s Benfikou na Camp Nou či s Bayernom na výjazde. Je to proces, ktorý v Európe trvá dlhšie, než sme predpokladali. Nemôžeme sa vzdať, musíme si naďalej veriť."

[OneFutbol] Aký vplyv môže mať tento dvojzápas na El Clásico?

"Dúfam, že na nás nebude mať vplyv z mentálneho hľadiska. Dali sme zo seba všetko a bojovali sme s vierou do samého konca."

[David Ibanez, Mediaset] Čo povieš fanúšikom, ktorí začínajú pochybovať o trénerovi?

"Najprv by som sa im chcel ospravedlniť, pretože rozhodli naše chyby. Vedeli sme, že nemôžeme zlyhať a predsa sme zlyhali. Za takú atmosféru si zaslúžili víťazstvo, boli úžasní. Škoda, že mužstvo nebolo na ich úrovni. Môžem im povedať, že budeme pracovať, aby sme túto situáciu zvrátili. Cieľ na túto sezónu zostáva rovnaký: vyhrať trofeje."

[Jordi Blanco, ESPN] Štve ťa to, že mužstvo sa občas stiahne?

"Tretí gól padol z brejku a druhý gól po našej chybe v súboji jeden na jedného. Aj prvý gól bol výsledkom chyby po centri, ale v žiadnom momente som nevidel, aby sme sa stiahli. Našim cieľom je hra na polovici súpera."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

19 komentáre
2022-10-13 07:57:02
Ani prvy polcas nebol dobry, mozno poslednych 10 minut. Inac sme sa len motali okolo 16-ky. Druhy bol cista katastrofa. Ziadny plan a, nieto este plan b. Dembele by hral este teraz, keby sa pokracuje. Je smutne, ked roberto bol viac v utoku nebezpecny, ako tento nenazranec, ktory sa len mota po ihrisku. Ale hybaj mu predlzit zmluvu.
Xavi je fajn chlapik, ale ked to porovnam, guardiola mal gule, vyhodil vtedy hviezdy a vyhral treble. Xavi na to nemal gule a na jar hrame europsku ligu, kde je za celkove vitaztvo o milion menej ako za postup zo skupiny lm... skoda, veril som mu, dostal kazdeho, koho chcel a aj tak v lm zasa nic.
Barco10 Premium
2022-10-13 08:00:47
Hoci ešte máme nádej, ak nevyhráte doma nad Interom, nezaslúži si pokračovať v tejto súťaži.".... aspon ze to prizna ..... a to o dembelem? Raphinha neprijma spravne rozhodnutia ved dembele je totalne neefektivny v poslednej dobe ..... a to nase utocenie a cirkulacia lopty znamena hra na centre kde je jeden dobry hlavickar je malo .... ziadna ulicka alebo narazacka v superovej 16tke moment prekvapenia