Ani prvy polcas nebol dobry, mozno poslednych 10 minut. Inac sme sa len motali okolo 16-ky. Druhy bol cista katastrofa. Ziadny plan a, nieto este plan b. Dembele by hral este teraz, keby sa pokracuje. Je smutne, ked roberto bol viac v utoku nebezpecny, ako tento nenazranec, ktory sa len mota po ihrisku. Ale hybaj mu predlzit zmluvu.
Xavi je fajn chlapik, ale ked to porovnam, guardiola mal gule, vyhodil vtedy hviezdy a vyhral treble. Xavi na to nemal gule a na jar hrame europsku ligu, kde je za celkove vitaztvo o milion menej ako za postup zo skupiny lm... skoda, veril som mu, dostal kazdeho, koho chcel a aj tak v lm zasa nic.
Ale guardiola bral team s úplne iným zázemím, nie po zemetrasenia ch. Dal preč hráčov ale mal kvalitu v najlepších rokoch ( tým nechcem degradovat pepove uspechy)
Pedri a gavi nie sú ešte na úrovni xavi iniesta
Nemáme ani taký útok ako predtým a ani obranu . To nemôžeš porovnávať. To ze sa minulo veľa peňazí a prišlo veľa hráčov? Nemyslím si ale ze to bol top kaufy:D
Alonso? Feran? Kessie? Lewa za 60 v tom veku ked je to cisty strelec ? Raphinha? Garcia?
LM by sme aj tak nemali šancu zahrať ,európska liga Zobere menej síl na ligu, ale aj tam nemájme ružové okuliare , real vyhráva aj keď hra zle , mu prehráme aj keď hráme dobre (vs bayern) . Toto je realita na toto mame.
Raphinha včera vami vychvalovany zo 100 centrov dá 1 dobrý. Tie rohy co kopal?
A keď som videl lewu jak si pri čiare bere loptu a hra sa na krídlo tak som odpadal.
Aj keď zápas posral totálne pique a garcia svojim top bránenim, viac ma zarazilo prílišné chvílenie hráčov .komentáre niektorých ľudí vyzerali ako keby včera videli messiho :D ale ja som videl raphinhu :D :D
Eric hrál dobře, udělal jednu jedinou chybu, samozřejmě to jeho výkon srazilo, ale jinak z obránců jasně nejlepší. Piqué většinu zápasu hořel. Krajní beci nula, podavači balonů, nic víc. Xavi vy se měl vzbudit a zjistit, že je hezké, když hráč umí zpracovat míč a přesně přihrát na dva metry, ale na krajního beka to je prostě málo. Krajní bek musí brousit lajnu 90minut a mít rychlost. Baldé udělal pár chyb, ale jeho rychlost, entiziasmus a pohyb dělal Interu daleko větší potíže. Frenkie/Busq se mi ani nechce hodnotit.
Tréner dostal hráčov, na ktorých si ukázal. Dostal peniaze. Má podporu vedenia. Okrem pravého obrancu tam má vysokokvalitných hráčov na každom poste. Na papieri to je tím, čo kvalitatívne možno na 4. mieste na svete. City, Liverpool, Bayern, Barcelona, Real. Tak o čom sa bavíme?
Obranná formácia Alonso, Garcia, Piqué, Roberto a nad nimi Busquets. Všetci sú pomalý, pomerne ťažkopádny. Prečo sa hrala vysoká obrana? Však každý protiútok hrozil gólom, evidentne nestíhali. Raphina hral naľavo, pritom mu to tam nejde. Namiesto Alonsa mohol nastúpiť Baldé napríklad. Alebo aj Alba, keďže Albovi obrana síce nejde, ale aspoň mohol vypomáhať ofenzíve.
@jano_1987 ale prosim ta. Na papieri je to tim kvalitativne v top 4 na svete? Zase neprehanajme.
1. Nemame praveho obrancu – Roberto je polovicny obranca a skor tam hra preto, lebo nemame inu moznost. Bellerin je zraneny a prisiel ako z nudze cnost, lebo iny hrac by nemohol byt registrovany.
2. Lava obrana ma od TOP tiez daleko – mame Alonsa, ktory je dobry do rotacie, mame mladika Baldeho, kde sa da cakat, ze bude robit chyby, kedze je to tinedzer a potrebuje priestor na rozvoj = prechodnu 1-2 sezony, aby rastol a mame Jordiho, ktory by hral posledny rok-dva druhe husle v kazdom z TOP 3-4 klubov v poprednych ligach.
3. Obrana je na tom dost dobre, len zial nas vypli zranenia v klucovy moment sezony a tak musel nastupit Pique, ktoreho forma ide posledne 2 sezony dost dole a nema rychlost a po vcerajsich 2 pozicnych chybach ani pozicnu hru na urovni ako maval. Eric je mladik, ktory ma sice dobre vyvazanie lopty, ale keby je zdravy Araujo a Kounde, tak by hral druhe husle a zbieral minuty v lahsich zapasoch.
4. Nase DM je 34 rocny Busquets, ktory nemal nikdy rychlost, ale ma dobre citanie hry a v tazsich zapasoch pod pressingom trpi, ak to zaloha nedokaze rychlo otacat a zbierat lopty. Aj napriek tomu v doterajsej sezone patril v 1/2 zapasov k tomu lepsiemu co mame. Okrem toho po sezone pravdepodobne odide a bude ho tazke nahradit a mala by to byt priorita letneho prestupaku.
5. Zvysok zalohy mame dvoch tinedzerov – Gaviho a Pedriho, obidvaja su obrovske diamanty a prislub do buducna, ale da sa ocakavat, ze 18-19 rocni chlapci budu mat sem-tam vypadky alebo vykyvy formy. Potom mame Frenkieho, ktory sa dostava podla mna spat do formy a zacina mu to ist, no pravdepodobne vcera nehral od zaciatku kvoli navratu zo zranenia a tomu, ze nas cez vikend caka Clasico (pred 2 dnami sme nevedeli ci bude vobec dostupny). Potom mame Kessieho, ktoryma silu, ma intenzitu... ale este nepobral tie automatizmy, ktore hrame a je to vidiet na jeho hre... no myslim si, ze moze byt vo zvysku sezony platny, snad nebudu zranenia a budeme moct rotovat.
6. V utoku mame Lewandovskeho, ktory je paradny, len teda potrebuje dostavat lopty do dobrych pozicii, aby si s nimi mohol poradit a skorovat. Chyba vsak dobry servis.
7. Raphinha ma rychlost, ma dribling, brusi ciaru hore-dole a aj vcera hral dobre... problem je, ze je zatial na moj vkus strasne opatrny a mohol by sa pustat do riskantnejsich rieseni aj za cenu straty lopty. Okrem toho tie jeho centre boli doteraz (najma vcera) nic moc. A aj napriek tomu, ze je dobry, rozhodne to nie je TOP kridlo a podla mna by sa nedostal ani do TOP 10 na svojej pozicii.
8. Dembele... to je kapitola sama o sebe. Ked mu zapas chuti a robi seriu dobrych rozhodnuti, tak je to kral. Ked mu vsak zapas nechuti a zacnu sa kopit zle rozhodnutia, tak sa to vezie s nim cely zapas. Ano, mohol by byt TOP kridlo, to by vsak musel mat lepsi decision making v klucovych fazach a Dembele zial bud nastreli protihraca alebo spravi klucku vtedy, ked uz ju robit nema... skoda. Mozno by mu prospel ofenzivny pravy bek, ktory by mu dokazal odtahovat hru a mal by tak viac priestoru, tazko povedat.
9. Na lavicke do utoku mame Fatiho (ten je po serii zraneni, ktory sa dostava do tempa a zatial to nic svetoborne nie je, no verim, ale je otazne, ci sa dokae este presadit), Ferrana (ktory nie je ani cistokrvne kridlo, ale skor falosna 9 alebo falosne kridlo a ma vypadok formy... i ked ma podla mna vyber miesta na top urovni, tak sa musi dostat aspon do tempa ako minulu sezonu – i ked nepremienal sance, tak sa dostaval do tych pozicii), Depaya (zraneny a ak aj hra, tak jeho hra sa mi nie uplne paci – zbytocne drzi loptu a dribluje vtedy, kedy nema a proste on je u mna hrac, ktory tu nema poziciu, lebo by potreboval hrad zo stredu).
10. cize suma sumarum nam tu chyba top kreativny zaloznik (napr. na styl Bernarda alebo De Bruyneho, aby sme sa nemuseli spoliehat na 18-19 rocnych chlapcov), top pravy a lavy bek (alebo mozeme vlavo cakat 2-3 roky, kym Balde dorastie na top uroven), top lave kridlo (kedze to platame pravymi kridlami – napr. taky Leao z AC Milana). Okrem toho bude treba riesit nahradu za Busquetsa a bud to prevezme FDJ a zlepsi pozicnu hru (lebo on je skor box-to-box zaloznik ako cistokrvne DM do 4-3-3) alebo budeme musiet hladat top hraca na tuto poziciu.
11. Po sezone po vsetkej ucte by mal odist Pique a Jordi (toho sa mozno pokusit zbavit uz v zime, ak sa mu nebude pacit sedenie na lavicke) + asi odide aj Busquets v lete a pripadne sa zbavit Depaya uz v zime, ak by sa dalo, lebo mu konci zmluva. To nam moze znacne odfuknut platovy strop a mozeme hladat top praveho obrancu, top dynamicke DM, top kreativneho zaloznika a top LW.
Ak budeme mat tychto top hracov, potom mozeme rozpravat, ze sme TOP 4 na svete. Podla mna mame dnes k tomu dost daleko este. A patrime s odretymi usami tak mozno ku koncu prvej desiatky, so zraneniami niekde na uroven top 15. Liverpool, City, Real, Chelsea, PSG, sucasny Arsenal, Bayern, sucasny Neapol alebo aj Tottenham maju lepsie kadre ako my (maximalne sme na podobnej urovni, ak by sme nemali zranenych hracov) a hracov, ktori hraju spolu dlhsiu dobu a nemaju take mnozstvo mladikov v zaklade (na ktorych je tu u nas kladeny casto az prilisny tlak).
Za mna mame 2 moznosti, bud ist cestou dalsej 1-2 prechodnych sezon a pockat na uspechy a zapracovat viac mladikov alebo sa to snazit takto poskladat ako dnes a potom je to hop alebo trop, ze vyjde/nevyjde postupit. Myslim si, ze mame kader na konkurovanie Realu v La Lige, v Europe to chce este vhodne doplnit alebo pockat 2-3 roky s rozvojom hracov ako je Pedri, Balde alebo Gavi na top uroven.
Pedri je krativní dost a snese přísná měřítka, podle mě je na svůj věk dost vyzrálý, samozřejmě prostor pro zlepší tam věřím, že je, ale s Gavim se nedá vůbec srovnávat, to je dříč, moc chce, ale moc kreativity týmu nepřidává, což mu hodně ubírá...
eschume pod toto sa podpisujem. buduce leto musime poriesit jednoznacne RB a LB a DM. zalohu LW az ako posledne..tam vcera bolo vidiet ze raphina nemal ziadnu podporu od RB lebo roberto hral viac v zalohe ako na RB a dembele na lavo to iste.
escuchame:
1) jasne som písal, že Barcelona má všade kvalitu okrem pravého obrancu.
2) ľavý obranca: Baldé hraje túto sezónu veľmi dobre, Alba už nepatrí do TOP5 najlepších ľavých obrancov v Európe, ale do TOP10-15 sa ešte dá zaradiť, takže žiadna katastrofa. Aj Alonso, síce nie ke úplný top hráč, ale kvalitu má.
3) áno, sú tu zranenia, ale teraz som kritizoval vysokú obrannú líniu, keď v základe boli Alonso, Garcia, Piqué, Roberto a Busquets. Však takú vysokú líniu nemá snáď ani Liverpool a to tam majú iné zvery v obrane. Veľa chýb pramenilo z toho, že obrana nestíhala, lebo bola príliš vysoko.
4) všetci vedia, že Busquets pod pressingom trpí. Inter o tom vedel a zariadil si tak hru. Čo sa spravilo, aby sa ten problém vyriešil? Nič. FDJ aj Kessie boli zranený, resp. teraz nastúpili po zranemiach. Prečo sa nestiahol napríklad Gavi na DM? Hore Pedri-Torre? Alebo posledný zápas, mohol nastúpiť FDJ na prvý polčas, Kessie ho striedať na druhý polčas. Alebo hrať 4-2-3-1, Double pivot Gavi-FDJ/Kessie, nad nimi Pedri a krídla. V tíme sú 2 špičkové DM FDJ a Kessie, ktorý sú zvyknutý hrať v double pivote, neskutočný fyzický fond. Kreativita v oboch prípadoch či technika v prípade Kessieho nič moc, ale bránenie, vyváženie lôpt zvládajú. Kreativitu môže obstarať Pedri + krídla. 4-2-3-1 sa ani neskúšalo, namiesto toho v príprave FDJ hral stopéra a Kessie leští lavičku. Ale áno, treba nové DM, pritom sa nevyskúšalo, čo v tíme je.
5) Pedri hrá veľmi dobre, znesie kritériá kvality. Aj Gavi ich znesie. Rozhodme nie sú horší záložníci ako v Interi.
6) na to som upozorňoval ešte pred prestupom, že Lewa je závislý na servise pod ním. Čo sa s tým dá spraviť, aby sa to zlepšilo? Depay je teraz zranený, ale je to kvalitný podhrot. Systém 4-4-2, v útoku Lewa, stiahnutejší by bol Depay. Zprava Raphina, zľava Alba (jeho nebránenie nebude až taký problém). Stred zálohy kombinácia Pedri/Gavi/FDJ/Kessie. Gavi je schopný zahrať aj krídlo. Torres, je síce katastrofálny, ale ako falošne ľavé krídlo/záložník? Prečo neskúsiť. Alebo 4-2-3-1, double pivot FDJ-Kessie, po sezóne sa vráti Nico, zaskakovať tam môže Gavi teraz, prípadne Roberto. Nad nimi Pedri/Depay, krídla sú známe. Aj toto je varianta, čo by fungovať mohla. Gavi proste kreatívny nie je.
7) Raphina má kvalitu, nie je to nejaký nepodarený šmejd. Ale čo sa od neho čaká? Raz hrá naľavo, raz napravo. Navyše, ak sa bojíš stratiť loptu, lebo pod tebou je Roberto, na DM je Busquets, tak veľmi tú loptu strácať nechceš. To tiež zväzuje ruky. Otázkou je, aké dostal inštrukcie.
8) Dembélé je nevyrovnaný, to je pravda, ale kvalita tam je. Psychológ? Niekto, kto by po ňom kričal, čo má robiť? Možnosti sú. Alebo sa ho zbaviť.
9) o Fatim som hovoril dávnejšie, že neverím, že z neho niečo bude. Ako náhradník, OK. Ferran či Depay, keby sa prešlo na 4-4-2, či 4-2-3-1 tak by im to mohlo pomôcť. Jediný kto by pri tomto prechode utrpel je Busquets, ktorý nedokáže hrať double pivot, ale po sezóne končí. Tak kde je problém?
10) reálne aktuálne chýba len pravý obranca. Pokiaľ tváš ma tom, že sa musí hrať 4-3-3 s 1 DM, tak toho treba viac. Ako si spomínal.
11) Tottenham má v kádri polovicu hráčov, o ktorých by top tímy ani nezakopli. TOP hráči Kane a Son. Ale Conte vyskladal tím, ktorý sa dopĺňa a funguje. Arsenal to isté, a nemajú žiadneho TOP hráča. Ale vhodne zvolená kombinácia hráčov a herného štýlu. Neapol? Osimhem je asi najbližšie k niečomu, čo by sme nazvali TOP hráč. Na PSG som zabudol, Chelsea má káder porovnateľný káder s Barcelonou, Real má tiež diery v zostane, napríklad pravý obranca. A budú potrebovať útočníka.
V každom prípade, Barcelona mala aj so zraneniami lepší káder ako Inter, mala ho poraziť. Navyše Inter má aj ekonomické problémy a aj iné a nedarí sa mu. Barcelona sa mala dostať zo skupiny v LM. 2x prehrať s Bayernom, OK beriem, ale tomu sa tiež nedarí. Ale aby sa prehralo a remizovalo s Interom a ak pôjde všetko podľa predokladov, tak to budú len 2 výhry s Plzňou, proste hanba.
Jano: po dlhsej dobe s tebou mozem suhlasit. ale suhlasim aj vyssie s eschumenom. obaja mate v istom zmysle pravdu. len zalezi akym systemom sa chce hrat.
Jano, v podstate suhlasim. Popisujeme to iste. Inter sme mali porazit, o tom ziadna. Rozhodne vsak nemame kader na TOP urovni a mame tam 3-4 dost velke diery, ktore platame. A tak sme ich doplatali tak, ze na 97.9% percenta budeme hrat EL. Co uz. Pocitalo sa s prechodnymi 2-3 sezonami, chce to vsetko aby si hra sadla a mozeme byt radi, ze nemame prechodne sezony ako AC Milan, Manchester United ci Arsenal, ked boli roky mimo TOP 4. U nas aspon mame sancu hrat o ligovy titul. Na Europu to chce posilnit kader a zbavit sa veteranov, ktori nam nafukuju platovy strop do enormnych rozmerov. Ak ich po konci sezony vytlacime z kadra a strop si odfukne, verim, ze to moze byt lepsie.
Co sa tyka stylu, myslim si, ze 4-3-3 nie je problem, do repre pauzy to bolo vyborne, zial nakopili sa nestastne nahody ako zranenia a vcera brutalne idnividualne chyby oboch stoperov, ktore rozhodli zapas. V Neapole zase islo o bezmocnost dostat sa do tempa.
Xaviho a 4-3-3 by som vobec nezatracoval, progres je evidentny, mozeme ovladnut apson EL a snad vyhrat ligu tento rok. V lete vhodne doplnit kader alebo otvorene povedat, ze nie su peniaze a ideme dalsiu 1-2-3 sezony stavat tim na odchvancoch a bojovat len o ligu. Problemom je totiz aj laportov populizmus, kedy priviedol par hracov a uz nas pasoval vo vyjadreniach ako top kandidata na semifinale LM, comu podla mna este kusok chyba – na jednej strane hraci, na druhej si ten tim musi sadnut a musia sa pobrat automatizmy.
Mily janko, savi dostal takych hracov na akych mal klub prniaze resp vyberal z moznych alternativ ktore mu dali. Do akej miery to savi mohol a nemohol ovplyvnit nevieme isto
ono tomu treba dat cas a byt trpezlivy. mnohí si mysleli, ze po tych nakupoch vyhrame LM. a ani laportove reci ako je vyssie spomenute tomu nepomohli. ja budem absolutne happy ak sa podari ta liga. to by bol za sucasneho stavu pre barcu obrovsky uspech
escuchame: ak sa chce hrať 4-3-3, tak načo sa bral Kessie? Je to človek, čo má 14 miliónov základnú plat v hrubom. S FDJ sa evidentne neráta na DM. To sú 2 hráči, čo sú navyše a musia preč. Aké nové DM? Rodri ťažko. Neves z Wolves hrá double pivot. Kto potom?
Ľavé krídlo. Jeden z dvojice Fati/Torres musí odísť. Fati obaja sa budú veľmi ťažko predávať.
Ofenzívny kreatívny záložník. Kto má potrebnú kvalitu? KDB nepredajný, Silva bude stáť tak 100 miliónov. Gundogan? Ale ani on nie je presno to, čo treba. Kto iný?
Ľavý obranca. Ak chceme aby sa Balde rozvíjal, musí hrať. Ak príde TOP obranca, tak Balde bude sedieť. Takže čo teraz?
Pravý obranca: toho isto treba.
Ak sa na to pozriem, pri súčasných cenách hráčov sa bavíme zhruba o 300-400 miliónoch za 4-5 hráčov, čo treba do systému 4-3-3. A to uvažujem, že Roberto by ostal ako náhradník na RB a do zálohy s tým, že by mal nejaký rozumný plat, ako náhradník na DM Nico. Jeden z dvojice Dembélé/Raphina by sa mal tiež baliť, takže aj jedno pravé krídlo treba. Takže v priebehu 1-2 rokov treba minút 300-400 miliónov, a o 3 roky nový útočník, to bude alších 80+ miliónov. Takže v priebehu 3 rokov sa bavíme reálne o sume tak 400-500 miliónov, čo treba minút na nových hráčov, ak nie viac. A to rátam, že sa všetci chytia. Čo ďalšie bude musieť kvôli tomu Barcelona musieť predať? Moje riešenie pri 4-2-3-1, či 4-4-2 ráta s 1-2 RB, záleží od toho, čo Roberto ostane. Teda náklady tak 50-80 miliónov na najbližší rok. Tiki-taka sa môže hrať aj pri 4-2-3-1, aj pri 4-4-2 (ktoré napríklad hral Cruyf keď sa už spomínal). Zostáva 3/4 sezóny to otestovať.
jano: preda sa cela 11stka a barcelona bude potrebovat 2 miliardy na kupu novych hracov. preda sa stadion a bude sa hrat na treningovom..dalej sa bude hrat s Beckom a barcelona vypadne z ligy. tot moj nazor ?
Hoci ešte máme nádej, ak nevyhráte doma nad Interom, nezaslúži si pokračovať v tejto súťaži.".... aspon ze to prizna ..... a to o dembelem? Raphinha neprijma spravne rozhodnutia ved dembele je totalne neefektivny v poslednej dobe ..... a to nase utocenie a cirkulacia lopty znamena hra na centre kde je jeden dobry hlavickar je malo .... ziadna ulicka alebo narazacka v superovej 16tke moment prekvapenia
Dembele sa hlavne ukázal keď išiel na bránku a na pravo mu úplne voľný zbiehal neviem ci to bol lewa alebo kto a on6si to hodil na vonkajšiu stranu kde strelil a lopta išla mimo ak by nahral tomu voľnému sam ide na bránku..... Bol z toho síce offside ale riešenie tej situácie totálne posral
Za to by dembele mal dostat lavicku urcite za stavu 3:0 keby zasebcil okey beriem ale za takehoto stavu urcite nie a on nevedel ze je to offside takze to ho neospravedlnuje ..... ale je to xaviho oblubenec a myslim ze nastup tak dufam ze sa zlepsi
raphina tam aspon behal jak motorova mys hore dole, snazil sa, aj ked mu skoro nic nevychadzalo. chyba mu kus sebavedomia. dembele hral jak keby to mal na haku ako keby to bol priatelsky zapas. a tto jeho sebcenie mi ide na nervy, uz minule co nenahral lewovi....
Máme sa akože čudovať, ked sa nedokážeme poučiť z niektorých chýb už 5 rok?
Robiť chyby je ludské, dokonca potrebné na to aby človek mohol stále napredovať, ale to platí len v prípade, ked sa z chýb poučíme a reálne ich odstránime čo u nás vo vela prípadoch neplatí.
Nehovorím že sa nič nezmenilo, zmenilo sa vela, ale očividne je to stále málo. V krízach by sme sa mali viac rozhodovať racionálne ako emocionálne.
De Jong měl hrát od začátku, po jeho příchodu ukázal, že je někde jinde oproti celýmu zbytku zálohy. Teď byl sice možná po zranění, ale Xavi ho tam dává max na poločas od začátku sezóny a radši tam furt protlačuje marnýho Busquetse a Gaviho, kterej na tyhle velký zápasy ještě nemá. Alonso - co tento borec dělá v Barceloně je mi záhadou, to asi i ten Alba by zahrál líp jak on. Pique a Garcia, o těch se radši nevyjadřuju. Ale včera tam bohužel nikoho jinýho dát nemohl. Jinak v té hře není vidět žádná průniková přihrávka, nic. Nakopáváme to do vápna na Lewu, kterej tam má kolem sebe deset obránců.
problem je aj vtom ze tam si nikto nenabieha po prihravku, ziadne narazenie si lopty do sance. a aj ked si nahodou niekto nabehne tak bus sa otoci na lopte a radsej to posunie do strany. garcia aj ked zrobil chybu bol z obrany najlepsi. vrcholom toho vsetkeho bolo ked som videl lewu na kridle.
Jeden zápas jsem v tomto sledoval Lewu a ten jede jeden náběh za druhým a nikdo si neriskne mu to tam hodit lobem nebo ulicí. Zase je pravda, že v tom zápase mi přišlo, že se nabízí a híří aktivitou skoro sám ostatní spíš hráli do nohy. Zády k bráně a neměli tak rychlost na různé manévry. Přitom ty křídla by na to i byli jen my bohužel dojdeme k soupeři a z křídel se stanou statisti.
Jo to máš pravdu. Ono bud chceme hrát, že budem dominovat což má za nasledek potýkat se s obléhání, ale potom musí být hráči přípraveni vytvářet neustálým pohybem prostor bo v Barce hrát jen na centry je utopie a kor do zformované obrany 9 hráčů. A nebo změnit styl at hráči mají větší prostor manévrovat v poslední třetině hřiště. Zkrátka nesmi existovat situace, že stačí na Barcu zavřít krám a hrát to na dva tři rychlíky do brejků a mít skoro vyhráno bo Barca se utopí na bezzubost a občasnou nekoncetraci.
Takže měnit styl se samozřejmě nebude(max ho upravit), ale na top přístup hráčů a návyků v podobě vysokého pohybu nejen v pressingu, ale i v útočení je třeba zapracovat plus teda na psychické strance, ale to u některých přijde snad se zkušenostmi, aby nás jeden gól soupeře neohrozil v celém zápase jak to je poslední roky zvykem.
seky: bud hrat na brejky, mame na to aj hracov, alebo skusitt 4231, oproti koemanovi mame na to hracov, alebo hrac 433, ale hraci musia byt neustale v pohybe 90minut jak v roku 2010/11 kde sa vkuse dakto ponukal a robili sa takzvane trojuholniky ak chapes co myslim
Chápu. To byl takzvaný kolotoč v našem podání, kdy to litaloye protihráči mluvili u úplně jiném stupni rychlosti s míčem na noze. A jestli chcem být úspěšný s podobným stylem bude třeba na ten rok 10/11 navázat.
Prvy polcas sme hrali timovo s dobrou spolupracou a kordinaciou druhy polcas naopak. Chyby rozhodcov, negolovost kridiel, absencia spickoveho LB a zranenia troch obrancov zo zakladu stoja levim podielom za vypadnutim, co neospravedlnuje nas rozpadnuty vykon v druhom polcase. Mali sme to zvladnut.
Dá se to zhodnotit i jinak. první poločas to byl pseudotlak bez šancí. Snaha se upřít nedala, ale dost tomu chybělo. Přesnost, moment překvapení, dobré standardky, větší tlak v 16ce. Bylo to takové obléhání k ničemu. První gól to měl odšpuntovat, ale paradoxně nám uškodilo, že to bylo skoro do šatny. Inter si oddechl, uklidnil se a my vypadli z tempa. Hlavně Piqué teda, jelikož co dělat při tom prvním gólu je neskutečné....
v prvom polčase sme mali 3 dobré šance (okrem gólu):
1. Lewova hlavička, ktorú z čiary vykopával Mchitarjan (myslím, že to bol on)
2. Raphinhov volej po Lewovom centri
3. Raphinhova obaľovačka/lob, ktorá šla tesne vedľa
Hoši, buďte trochu pozitivní. Progres pod Xavim prostě je, to vidí i slepý. Ano, neporazili jsme Inter a na jaře zase bude EL. Na druhou stranu - ty změny nepřijdou ze dne na den.
Je potřeba se poučit z chyb. V tomto zápase měl hrát FdJ na úkor Gaviho, bezpochyby všichni tři veteráni po sezoně končí atd atd. Proboha snad nikdo nečekal, že se hned v této sezoně vyhraje LM.
Nečekal, ale postup ze skupiny se prostě měl udělat. Jasně, zranění to vlastně způsobila, ale ten výpadek formy po repre pauze je neskutečný. Je to úplně jiné mužstvo :-(
Praveze to vela fanusikov cakalo. Hlavne ti, co kvitovali Laportovu predaj klubovych aktiv a nasledne utracanie na posily. Teraz sa pytam ako to vykrijeme v rozpocte, kedze ani nepostupime zo skupiny a este budeme mat aj znizene prijmy na niekolko desatroci.
Xavi bud vyhra všetko čo sa len dá alebo v lete sa môže baliť jeho prestupova politika je minanie peňazí, ja som bol proti tomu, aby sa stal trénerom a môj názor sa nie ze nezmenil, ale len potvrdil, my potrebujeme opustiť po a hádzanú a po b potrebujeme trénera, ktorý nás naučí brániť a nie, že máme šťastie a v lige inkasujeme 1 gól a ideme sa utesovat po mallorce som písal, že v LM to bude zle a po ceste znova my hráme od zápasu s Bayernom veľmi, ale veľmi zle
Jjuraj366 - já zas nechápu, že jsou tu dnes "fanoušci", kteří volají po změně identity klubu, stylu fotbalu, kterou v Barce zavedl Johan. To se prostě nezmění, to je Barcelona, Tiki-taka je Barcelona. Už to pochopte :-)
ja som tiez necakal vyhru LM hned dalsi rok. hlavna bude liga. a ak sa ktomu podari aj copa tak si myslim, ze vsetci zabudnu na nejaku LM. dva tituly po dlhsej dobe stale bude dobra bilancia. plus stale tu je EL, ktora moze dopadnut akokolvek...ako moze 5% na 25 z celkoveho prijmu ohrozit exizenciu klubu??? vidim, ze je tu kazdy financny odbornik
1. predali sa aktiva, lebo sme na tom boli fakt zle a mali sme fakt prestarnuty kader bez 3-4 hracov, ktory by bol ako tak konkurencie schopny. A aj s tym kadrom sme minuly rok uvarili z hovna bic a skoncili sme 2. v La Lige za Realom. Aktiva, ktore su medzirocne tak male prijmy, ze rozhodne to ziadne velke vypadky v rozpocte neurobi.
2. Za peniaze sa priviedli hraci, na ktorych bolo. Priorita bol utocnik, na ktorom by sa dalo stavat, lebo hrame casto proti bloku a potrebujeme niekoho, kto sa presadi. Druha priorita bolo kridlo a tretia stoper. Moznosti, na ktore sme mali su v tomto kadri. Podla mna Lewandowski zapadol genialne, je mozne, ze nam vystriela aspon titul v Lige. Raphinha hra dobre, len by si mohl viac verit a viac riskovat. Kounde je fenomenalny zatial a vie zaskocit na RB a slusne hra aj stopera. Do zakladu k Araujovi idealne riesenie. Mna este milo prekvapil Christensen, ktory hral tiez dost dobre doteraz.
3. Zvysni hraci, ktori prisli boli z nudze cnost. Prisiel Alonso, lebo na lepsieho laveho beka nebolo. Prisiel Bellerin zadarmo, lebo sa iny hrac nedal registrovat skrz platovy strop. Prisiel zadarmo Kessie, ktory moze byt dolezity do rotacie alebo sa spenazi. No stale tomuto kadru chyba dobry pravy bek a aj lave kridlo. V idealnom pripade aj zaloznik na top urovni, aby sme sa nemuseli spoliehat na Pedriho a Gaviho (dvoch mladikov).
4. Dalsie 2 prestupove obdobia (zima, leto) sa bud mozeme postupne zbavit veteranov (Alba uz mozno v zime) alebo vsetkych poslat prec na konci sezony. A tak budeme stat pred narocnou ulohou vybrat nastupcu Busquetsa (zo sucasneho kadra FDJ) alebo takeho hraca kupit. Podla mna tuto sezonu by sa mal FDJ skusat co najviac na pozicii DM, aby sa do toho dostaval (zatial je vsak stale box-to-box zaloznik s dobrym vyvazanim lopty... ale potencial pretransformovat sa tam je).
5. Minulu sezonu, ked to bolo pod Koemanom fakt zle, tak sa sklonovali scenare, ako budeme horko-tazko bojovat o TOP4 a nakoniec s prstom v nose sme uhrali 2. miesto hned za Realom, co nam umoznilo hrat LM. Vsetsci vedeli, ze situacia je zla, lebo mame dlhy, prestarnuty kader a ked sme sa chceli z toho vyhrabat, boli len dve moznosti – bud predat aktiva a ciastnocne prebudovat kader uz tuto sezonu alebo hrat nikolko rokov s mladikmi a tackat sa okolo TOP 4 v lige. Vedenie zvolilo prvu moznost, prisiel Xavi, dostal nejake peniaze, priviedol koho sa dalo priviest. Rozhodne vsak stale nemame kader na urovni TOP 4-5 na svete, ze nby bolo zarucene hrat semifinale LM.
6. Problem je trosku v Laportovom populizme, ze kade chodil, tam nas pasoval do pozicie jasneho semifinalistu v LM a chybala mu skromnost vo vyhlaseniach. Ano, v lete urobili dobru robotu, no je to len cast skladacky. Aj z vyhlaseni inych ludi v klube (Alemany, Cruyff, viceprezident) je jasne, ze stale sme na tom ekonomicky nie uplne najlepsie, lebo sa vlecu platove problemy a odlozene mzdy z covidu... a tak bola skromnost podla mna na mieste. Pekne sa mali fanusikovia nachystat na to, ze prisiel Xavi na 2-3 sezony (alebo viac), aby vybudoval projekt, nejdeme sa sustredit na LM a ak to vyjde, bude to len plus... primarny ciel mala byt La Liga a financne operacie za celom uvolnit platovy strop pred letnym prestupakom (snad nam pomoze odchod veteranov na konci sezony + zbytocnych hracov v kadri ako Depay).
7. Dostali sme tazku skupinu v LM, to je fakt. Asi najtazsia mozna skupina. Nejdem ospravedlnovat zlyhanie v Mnichove, kedy sme na polcas mohli vyhravat aj 4:0 a nepremenili sme ciste golove sance. Nejdem ospravedlnovat ani vybuch v Milane, kedy sme prakticky neohrozili za 90min branu... Nejdem ospravedlnovat ani vcerajsi zapas, ktory sme proste mali doma zvladnut. Napisem len jeden fakt, ze napriek tomu, ze mame kader siroky, tak na vcerajsi zapas bol uzsi ako v minulej sezone. 1-2 dni dozadu sme nevedeli, ci bude ready FDJ a Kessie, v obrane mame dostupnych len stoperov c. 4 a 5. Uhrat sme to kazdopadne mohli a aj mali, potopili nas individualne chyby, ktore verim, ze povedu ku koncu Piqueho a k uprednostnovaniu Baldeho aj v tazkych zapasoch (nech sa uci a ma priestor, lebo potencial je znacny).
8. Menit DNA klubu je nezmysel, viaceri asi neviete co ta DNA vobec je. Ide o sposob vychovy mladeze a technicku vyspelost hracov. Vychadza to cele z cruyffisma a totalneho futbalu. Ide o to, aby sme mali tak vyspelych hracov, ze mozu nastupit na akomkolvek poste a aby sme hrali futbal s rychlo vymenou lopty, dominovali nad superom, hrali rychly pressing a pohybovali sa v trojuholnikoch. Vsetky tieto veci su automatizmy, ktore sa treba naucit a netrva to 1 ci 2 mesiace, ale pokojne aj 1-2-3 sezony. Pozrime sa na Guardiolu, kolko penazi minul v City ci bayerne a nevyhral LM nikdy. V Bayerne tazil z toho, ze okrem Bayernu v Bundeslige vsetci stoja za nic a tak mal ulohu lahsiu ako v Anglicku... v City vsak ma kader siroky natolko, ze by z neho postavil 2 jedenastky a aj tak ten titul nie je samozrejmost a v LM s totoznym kadrom 2 ci 3 psoledne roky vybuchol. Kazdopadne ti hraci vedia co maju hrat a kedy, vedia kam pride lopta, vedia kam nabehnut... myslite, ze ich to naucil za den ci dva? Trva to.
9. Menit rozostavenie tiez podla mna nie je riesenie, mozeme ho menit kratkodobo pocas vypadkov formy alebo v roznych fazach zapasu, mali by sme sa podla mna drzat jednej filozofie. Roky hrame 4-3-3 alebo vynimocne 3-4-3 (na tom je Barca postavena od dob cruyffisma a ti chlapci to hraju roky rokuce v La Masii). Precitajte si niekedy reporty od Oliho, casto pise, ze jednu sezonu hrac hral ten post a dalsiu seoznu iny... proste vychovame hracov, ktorych profilujeme postupne rokmi a rozvijame ich slabe aj silne stranky odmalicka. V tom je ta vychova uzasna.
10. Ja som hrdy na to, kde sme dnes. Mohlo to byt aj horsie a mohli nas cakat 3-4 roky bezboja o titul, tackanie sa v strede tabulky, problemy an hernej aj financnej urovni takych rozmerov, ze by mozno trvalo ich vyriesit aj viac ako dekadu. Podla mna sme na dobrej ceste,, Xavi ma viziu co chce hrat, ked mal dostupnych hracov, tak tie vykony boli naozaj dobre. Hraci za nim idu, vela z nich sem v lete prislo kvoli nemu. Osobne som cakal postup zo skupiny, sklamalo ma to, no vedel som, ze nebude ten postup zadarmo. O to viac to mrzi po nestastnej prehre na Bayerne a nezmyselnej remize vcera. No ocakaval som, ze R of 16 bude nasa stopka v LM, takto mozno budeme schopni potiahnut slusne vykony na jar v EL a bojovat primarne o ligovy titul. Na ten by som sa zameral a potom by som spravil vsetko, mozne aj nemozne, aby sme sa zbavili tych platov veteranov a doplnil kader o 2-3 pozicie, kde nas tlaci a fakt nazoaj tlaci topanka.
Cruyffismo má v sebe aj Kloppov futbal alebo celkovo gegepressing z Nemecka, akurát to má v sebe modernejšie prvky futbalu. Ajax je tiež Cryuffova škola a Hag hral moderne, nik s tým problém nemal. Nik nechce aby sme hrali ako Simeone alebo Mourinho, ale nech sa prispôsobíme modernejšiemu futbalu a nedržíme sa prvkom ktoré nás brzdia lebo DNA, pozícia DMka je toho ukážkový príklad, alebo zbytočných 20-30 nahrávok pred vypracovaním jednej šance.
Btw ešte k tej akadémií a tomu DNA. Koľko kvalitných hráčov Barca vychovala za posledné roky čo sa chytili buď priamo v Barce alebo v iných kluboch? Posledné roky absolútne minimum. Taká akadémia Chelsea je na tom o niekoľko levelov lepšie za posledné roky, odchovanci ich akadémie hrajú po celej PL.
No a to navazuje na jeden bod ktery mi vadi. Od kdy barca kupuje hotove hrace na svetove urovni? Vzdycky jsme koupili jednu dve mega hvezdy a vsechno okolo bylo nase. A tak to musi byt , pokud chceme zachovat tu tzv. DNA. Psat ze musime dokoupit pet svetovych hracu atd , je proste nesmysl. Bud jak pise jakopz je akademie v upadku a nikdy to tak nebylo a zamerit se na to , nebo ty hrace proste nasirame kvuli nasim starcum na jejich ukor. Nema to logiku , starci jsou predrazeni , neschopni a nemame z nich do budoucna vubec nic..... meli bychom se zase chovat chytre. A pokud nekdo pise ze johanuv fotbal je to co ted predvadime , tak asi zapomel jak te fotbal s barca dna ma vypadat. Jsou to nesmysly. V prvni rade zpomalit rozehravku .... to je prvni hovadina ktera u nas zakorenila.....nepotrebujeme noveho alvese , busqetse , potrebujeme kluky , kteri budou verit ze se v barce s nimi pocita a ze to co se naucili v akademii , i prodaji.xavi a iniesta taky nebyli hned hvezdy , proste dostali prostor a stari sli pryc.....takze vzhuru , mame jich tam dost , Olli jmenoval minimalne 4 hrace , kteri by mohli nakouknout do acka , musi to xavi delat. Radsi vypadnu s mladikama v kadru a vim ze za tri roky se to zuroci nez s duvhodcema, kterejm je to u zadku a bohuzel kurvi i ty mlady kluky co s nimi hraji.
Barcelona s prstom v nose minulú sezónu na 2. mieste neskončila ani náhodou. Výrazne tomu pomohol výbuch Atletica a Seville, ktorý hrali katastrofálne. Keby na Koemanove naliehanie neprišiel Luuk de Jong, z ktorého si všetci robili srandu, alebo ho urážali, čo zachránil 3 body s Mallorkou, zariadil bod s Granadou, bod s Espanyolom a 3 body s Levante, to je 6 bodov, vďaka tomu mala Barcelona 73 bodov a nie 67, čo by stačilo na 4. miesto a len 2 body pred 5. Realom Betis s 65 bodmi. Nebyť skratu Realu, keď prehral 4:0, tak Barcelona hrá od začiatku len EL. Jasne, na keby sa nehrá, ale je to niečo, čo jej zachránilo kožu a s prstom v nose to určite nebolo
Len z akadémie sa žiť nedá. Treba aj nákupy.
Barcelona mala šťastie na určité obdobie, keď sa zišla silná generácia:
Xavi (sezóna 98/99)
Puyol (sezóna 99/00)
Iniesta (sezóna 02/03)
Pique (sezóna 04/05, čo išiel do United)
Messi (sezóna 05/06)
Busquets (sezóna 08/09)
Potom ešte vyskočil Fabregas, aj keď polovicu času strávil v akadémii Arsenalu. Ale to je za posledných 25 rokov všetko. Vďaka okolnostiam siahol Koeman po Fatim, ktorý možno už má kariéru za sebou, Gavim, Baldem, Minguezovi, ktorý bol zabíjaný na RB, či Moribovi, ktorý tiež dieru do sveta zatiaľ nespravil. Jasne, nemôže každý rok vyjsť generačný talent, ale vyprodukovala La Massia od sezóny 08/09 nejaký výraznejší talent, čo sa presadil niekde?
Myslim ze prave tim ze se tu uchytila generace paradnich hracu tak akademie sla k sipku protoze tu generaci nikdo nechtel doplnovat a srali na ne . Ono je taky dulezity vcas tomu hraci dat duveru a moznost cuchnout si k tem hvezdam. To ze se neptosadi jinde jeste neznamena ze jsme je nemeli. Kdyz budes 3 roky nekde dusit mladase a vaksles se na nej , mozna jsi ho uz udusil. Neni to tak jednoznacne. Jinak me napada Cuccurella,grimaldo,thiago....
Otázkou je, či to je vďaka La Masii, alebo vďaka klubom, kam prestúpili. Cucurella sa predával ako nepotrebný hráč bez perspektívy do Getafe... Thiago do Bayernu to isté... Grimaldo z Barcelony B do Benficy za 2.1 milióna.
okrem prvých a posledných 10 minút nuda. to ťukanie okolo 16ky tu máme 5-7 rokov a žiadna zmena a barca hrá to isté nič ako vždy. síce sa to trochu zrýchlilo ale pozerať na to je velké utrpenie. smutné je že lewa nevie vôbec prihrať na viac ako 10m,dembe na 70% vždy triafa hráčov pred sebou a je hrozný sebec. pique tam nemá čo hladať. z 5tich zápasov zahrá bezchybne max. jeden. busk je slabučký a pomaly väčší simulant ako neymar. tréner ??slabota ,dať dole hráča ktorý tam s gavim najviac makal a ohrozoval súpera,celé zle. nie nadarmo som po príchode xaviho písal že barca si v pohároch 2-3 roky poriadne nebrnkne,holt byť trenerom niekde v "mongolsku" a potom viesť barcu je ako prejsť od modelára rakiet ku kozmonautovi. teraz dúfam že aspom ell clasico urobí radosť
Ako nehnevajte sa, ale tato remiza pre nas prehra musi ist na triko trenera. Uz stacilo s individualnymi chybami a vyhovorkami o rozhodcov ci zraneniach. Xavi mal moznost si rozhodnut v lete akych hracov potrebuje a dostal asi 8 posil, o com mohol taky Koeman iba snivat. Ked chcem hrat s vysoko postavenou obranou tak nemoze hrat vzadu dvojicka Pique, Garcia, ktori nemaju rychlost a k tomu kraje Roberto a Alonso na krajch. Cize nikto z obrancov nema pozadovanu rychlost, aby stihal superove brejky. Mali sme to idealne rozohrate, vyhravat do polcasu, zapas vo vlastnych rukach. Taktika sa mala prisposobit vysledku a hlavne za ten rok, sa uz mal zmenit pristup v hlavach. Uz roky to mame prehrate v hlavach, jedini hraci, ktori robili rozdiel boli Pedri a Lewa.
Ty posily nám ale moc nepomáhají. Ferran, Alonso nic moc, Kessie je podle mě ještě horší, ten borec ma prostě nulovou techniku. Kounde a Christensen dobrý ale kdyz jsou v nejdůležitějším zápase mimo je to k ničemu
Riesil, ale keby povedal, ze ho nechce tak by ho hadam nepriviedli. Aj ked v tej situacii minuly rok, ked vpredu hravali hraci Becka by ho prijal asi kazdy trener, zial po prvych dobrych mesiacoch je to uz len neviditelny hrac, ktory nema psychiku ani len prejst cez hraca ci trafit branu.
baimato ako nehnevaj sa ale ako moze trener za to, ze pique miesto branenia mava rukami a buskec nevie prihrat na 2 metre??? moze jedine za tu zostavu. alonso tam nemal co robit, a miesto busiho alebo gaviho tam mal byt de jong...a koho das na obrancov miesto piqueho a garciu ked nikto iny tam nieje?
To ako Baldeho precenujete je komicke ? Zatial podpriemer (v porovnani s hracmi zakladu) aj ked s potencialom do buducnosti. FDJ zaklad tazko. Ma slabu vykonnost a tych par dobrych vykonov mal vzdy z lavicky proti unavenym, preto ho tam Xavi logicky dal na 30 minut. Buskecova pokazena prihravka na superovej polke nemoze byt dovodom na nasieranie. Nebola to hrubka a takych chyb je v zapase X. So zostavou aj striedaniami som spokojnily, az na Kessieho. Prehrali sme pretoze sme nezopakovali vykon z prveho polcasu.
Trener vybera zostavu, pracuje s timom uz rok a vie asi, co ma od koho ocakavat. Hovorim o taktike, hrali sme o vsetko, stoperi na polovici a to bohuzial nejde s Piquem. Po bitke je kazdy general, ale prislo mi to take hrrr vsetko dopredu a branenie ziadne. Dokonca aj ked sme vyhravali po polcase. Vtedy sme sa mali trochu stiahnut, drzat loptu a vyckavat, nech to otvori Inter. Prehra 1:0 by im nic neriesila. Stalo sa dlha lopta nasi stoperi mimo a uz sme boli v krci a islo to. Ked si vezmes, ze 3 zapasy v LM sme boli vyrovnanym alebo lepsi m timom a ani jeden sme nedotiahli do vitazneho konca tak to je chyba zvolenej taktiky.
ttunno: bus je proste pomaly a nestiha. jeho chyba nas stala postup zo skupiny. ak este po vcerajsku ho budes obhajovat, tak fakt niesi sudny. FdJ po jeho vystriedani bol 200x lepsi..
baimato: tak sa mozhlo skusit 343 ci mozno aj 451. co sa tyka taktiky, ale keby ti nezrobi pique ci buskec inddividualne chyby tak je to uplne iny zapas a mohlo sa kludne vyhrat 3:0 a nikto by nepovedal ani slovo.
To ze dal nepresnu prihravku znamena ze je pomaly a nestiha? Sprostost. Mimo to hral standardne dobre. Porovnavat ho s FDJ je sprostost, kvalitny cerstvy zaloznik proti unavenym obvykle hru zlepsi. O to viac, ak ten hrac ma slusny dribling - plny sil proti unavenym to ide. Nejde len o tento zapas, plati to o tejto aj minulej sezone. Vsetci nasi kvalitni zaloznici ked prisli cerstvi ako striedajuci hraci takmer vzdy vyrazne pomohli. FDJ na DM za Barcu neodohral jediny kvalitny zapas v zaklade.
nebyt tej stratenej prihravky tak nedostaneme gol na 2:1...nevravim, ze bol vylozene zly, ale ked inter utocil tak pri jeho rychlosti neviem to bol sprint alebo len vyklus. FdJ na DM mozno nebol az tak dobry preto lebo tam hral dokopy 2 zapasy preboha. to ze bus proti behavejsim superom nestiha vidi aj slepy
sylarko skoda sily a enerhie , zastydli lidi nemaji vyhled fantazii koule a ani nic co potrebujes k tomu abys byl uspesny. proto jedine co jim zbyva jsou ty jejich rozumy porad dokola omilat a vysledek je videt....jsme porad v hajzlu ,ale oni maji pravdu :-) zoufalci , ztrata casu se s nim dohadovat. proste busiuz na to nema ani psychicky , vedeni tymu v krizi , pozvednuti celeho tymu a veci ktery nam chybi , po pikeho golu se posral a zustal posranej , bejt tam on , dostali jsme bura , proto ho xavi sundal......prijit busi odpocinutej, vubec nic by se nestalo , v jeho pripade to vubec neplati , on prijde na unaveny hrace a je rad , ze nemusi hejbat prdeli. kompletni pozdvizeni tymu pri tom vyrovnavacim gole je presne jeho role , kapitan,dirihent,starej harcovnik , ikona.....howno.......nehlede na jeho vykurveny prihravky , kterou potrestali az jako treti zkazenou od nej.....takze ne jedna chyba , kupil je na sebe , ale hlavni byla psychika a dirigovani tempa , priposrali jsme se jeste vic po tom gole........busi skoncil......howgh , konecne to bylo videt vic ,ale museli jsme to takhle odsrat....
S prehladom dobre branil a dobre hral. Keby.. keby, Garcia tam bol preco neurobil nic? Keby padol gol po Gaviho najazde co by si povedal? Ze uz nema hrat? Alonso mal rovnaku stratu, Inter mal rovnake niektore ziskane vysokym pressingom Buskeca, tiez z toho bolo/mohlo byt nebezpecie. V zapase s Bayernom by si na ihrisku asi nenasiel hraca, co by nemal taku stratu. Absolutne nerelevantne vzhladom na slaby timovy vykon v druhom polcase. To bol problem nie toto.
Podčlovek Kingmarek, ktory sa mi prv vyhraza, ze ma utluce? ked zisti, ze som 7 rokov trenoval bojove umenia/sporty povie ze preto som taky. Potom mi nadava na rodicov. Spamatajte sa ujo, co je to muzska menopauza? ?
tunno: bol pomaly. jak som povedal, pri utokoch interu som nevedel ci vyklusava alebo sprintuje. za 3 minuty tam mal 3 jednoduche straty lopty, z ktorej jednej padol gol. garcia by sa do tej situacie ani nedostal nebyt buskeca? a o akom pressingu od buskeca hovoris? pri tej jeho rychlosti??? len vystupi oproti hracovi a dufa, ze sa lopta od neho nejak zasekne, inak potom hlupo fauluje a dostane zltu alebo skusa padnut na zem a dufa v odpiskani faulu. on tak moze hrat akurat proti tymom jak elche. ale v LM proti behavym tymom ako inter, bayern, Lpool uz proste nie.
za dalsie gavi keby zrobil chybu a dostaneme gol, tak je to nieco ine ako bus, ktory tie chyby robi posledne 3 roky pravidelne.
Buskec prave takych chyb robil minule roky minimum. Staci si to potvrdit pozretim golovych momentov z vyradovacich faz LM z poslednych rokov. Za tie roky mal len maly podiel na jednom gole proti Bayernu inak nic. Je to lahko skontrolovatelne. Buskec hraje dobre, neviem co niektori pozerate ?♂️.
Myslím, ze Sergio bol v pohode až na tie minúty pred striedaním. Pokazil nám to Pique jednoznačne. Komédia alebo tragédia, alebo obe. Urobil niekoľko chýb čím dokonale rozladil spoluhráčov. Zranenia stopérov z reprezentačnej pauzy nás budú dlho mátať. Piqué už na to nemá.
Tunno neboj se me , ja jsem mirumilovnej clovek , jen nemam rad arogantni dementy. Ty striskam a je mi jedno kolik ceho delaj a jak flouho na to potrebujou. Mozek potrebujes a nemusis delat mma , ale toho se ti bohuzel nedostava. Obhajujes porad dokola neco co nefunguje. Einstein tomu rika znamka silenstvi....myslim ze to vystihuje vsechno :-)
tunno: mal tam dobre chvile nevravim ze ne. ale bolo vidiet, ze velakrat nestihal. hlavne ked inter chodil do protiutokov. a unho je to stale tak. ja ti nebudem kukat nejake zostrihy na youtube. ja to hodnotim podla celeho zapasu co sledujem.
@sylarko zapasy sledujem a vidim opak. Staci, aby bol pri pressingu vysoko a ked loptu nezachyti, tak sa tu pise ze nestiha ?. Tie zostavy, co robi Xavi su plne pochopitelne a podlozene vykonnostou. Nemysli si, ze spadol z jahody rovnako ako Enrique a vsetci predchadzajuci treneri. Na fore sa zvykne zdielat 'football purist' s kvalitnymi analyzami zapasov Barcelony, na tuto temu hovori to iste co ja. Ked nemame uspechy nadava sa na Buskeca, to tu plati vyse 10 rokov. Fanusici Barcelony nerozumeju zalohe to je notoricky znama vec.
I tobe pekny zvysok dna ty tekutino , takovejch uz jsem videl...a pak plakali jak ryby. Chudacci jako ty mi vadi , protoze nazivo jsou to ubozaci co bydli u maminky a maximum toho co dokazali je mlatit do klavesnice a hrat okresni prebor. S takovejma mam vytapetovanou kancelar , a stale kboka a stale kvoka :-) je s tebou sranda , najdi si devce , budes se min potit. Zkus to schvalne , ale nevypravej ji o fotbale , jednu ti strihne a budes si zase honit saska nat busqetsem. To neni zdravy, ver mi. Ty rozumbrado.
Všetci tréneri sú posrati z amigos, keby tu prišiel tréner s gulami tak to vyhadze už pred 3 rokmi keď ti hráči mali aj hodnotu, trz za nich nikto nedá ani 5 centov
Fúha, z futbalového odborníka, recenzenta filmov, geopolitika a ďalších činností v ktorých je bezchybný už máme aj majstra bojových umení. Asi si rozmyslím čo budem písať po internete.
Ale mi te mame radi i kdyz nam nadavas a urazis . My si totiz moc dobre uvedomujeme ze obcasna srazka s neslusnym arogantnim mamankem je nejlepsi pro to si uvedomit , ze se takhle chovat nechceme a svym detem te budeme davat jako priklad spatne vychovy rodicu. My ti za to dekujeme. Priklad je potreba , moji synove krouti hlavou vzdycky a sme ji se . A ja jim rikam , davejte bacha , takivych hovad je okolo nas spousta a otravujou vzduch vsude , smejte se jim , kdyz uz to prezenou , flaknete jim jednu po hube a jde se dal. Zivot je uzasnej , kdyz takovahle potrava ma moznost se vyjadrit na internetu a zesmesnit se verejne , gratuluju. Nejhorsi role na svete , tunnovo rodic , to musi byt rehole.....snad to moc nectou , je mi jich opravdu moc lito . Jsem rad za svoje inteligentni syny. Mit nevo takoveho tak to nerozdejcham :-)
,,, kalkulačky do ruky a počítam,,??,,, pokiaľ tam bude stavať,,Busqueta,,a FDJ,bude na lavičke tak Xavi neviem,neviem,,,Garcia,že dobrý výkon,ale dosť síl zápas,,,,
garca okrem jednej chyby, ktora vobec nemusela byt nebyt buskeca, tak hral dobre...zapas nas stal hlavne zla zostava a hlavne pique s buskecom. pique jednoznacne nas najhorsi hrac
Za mňa aj taky Dembo je tieňom toho hráča ktorý začiatkom tohto roka jazdil a šiel proste teraz úplne pomýleny centre zle rozhodnutia ani nehovorím, Raphinha sa vie podľa mňa aspoň o trochu lepšie rozhodnúť, hrať vysunutu obranu so stopermi ktorí sú pomalí a ani krajni obrancovia tiež nič extra je úplne sci fi nemá to logiku a význam ak by hrali v tej obrane Kounde a Araujo tak prosím ale v tomto zložení nie, Alonsa nám ani netrebalo tak ako on by v pohode zahral ak mladý Balde a aj Alba ešte skôr on berie minúty Baldemu
raphinovi centre sice vobec nesli ale jazdil tam jak motorova mys, naco dembele hral jak po opici. mal to uplne na haku. po prvom polcase mohol skusit 343...
ardit: raphina bol najlepsi na ihrisku. sice mu nic nevychadzalo ale aspon mal tu snahu nieco zrobit. s gavim tam behali hore dole+kde bola este ako taka kvalita bol lewa a pedri. ostatni to mali na haku.
IMHO prostě proces formování týmu i trenéra (si myslím). LM je od 3 kola skupin prakticky playoff a LM pak klasický turnaj. A ať se na mě nikdo nezlobí turnaj a v LM zvláště se bez dobré defenzivy daleko nedostaneš. Nemám vsak tak uplne na mysli indiv. chyby, ale defenzivu celého týmu, to nás včera stálo zápas a Interu to pomohlo ( a znova neukazuji na ten bus milánských v 16). Xaviho mantra je bránění na soupeřově polovině, no pak ale musí být stopeři s def zalohou i rychlostně na výši a když to v danou chvíli není k dispozici, tak se přispůsobit. No, snad to ještě dopadne. Jak je Plzeň marná (ale uplně) třeba něco ukope v Miláně, s bavory to klapne, jak u nás, tak i jim s Interem, a v Plzni snad taky,
Dostaneme znova EL, ale minuli sme 160m, tomu sa hovorí majstrstyk, mali sme získať Conteho a tuto sezónu by sme boli bližšie k modernému futbalu, takto mame xaviho a strácame drahocenný čas
juraj tak s tym contem si to zajebal. chces hrat 451 s 5 defenzivnymi zaloznikmi a na vysledky 1:0??? jesus az mi oci skoro vypadli ked si to napisal. povedz mi co conte dokazal v LM???
btw mne bude stacit ak sa vyhra liga. a dalsie leto, ak sa privedie kvalitne RB a LB a DM, mozme pomyslat na nejaky vysledok v LM..
Určite nevyhravaju 1:0 a dávajú strašne veľa gólov na konci zápasu, jeho tímy sú neuveriteľne silné hlavne po psychickej aj taktickej stránke co u nás absentuje
Conte nehrá pekný futbal, ale je úspešný. S Juventusom 11/12, 12/13, 13/14 vyhral Sériu A a vybudoval tím ktorý dominoval v Sérii A až kým nevyhral Sériu A s Interom 20/21. S Chelsea vyhral Premier League 16/17. Taký Pep, ktorý tu je za boha tiež zrovna v Európe nevalcuje. Samozrejme porovnávať káder Juventusu, či Interu v tom čase nemal zrovna kvalitu ma výhru v Európe.
kazdy zapas je iny. el classico je derby, tam aj keby sme prehrali s plznou tak je to uplne iny zapas. ci ty to beres tak, ze ked prehrame zapas v lige s celtou napriklad, tak uz do konca sezony nic nevyhrame??? dobra logika
Měl hrát Alba, nechápu, proč ho Xavi nestaví? Rychlostně by každej brejk stihl...Posily, který dostal Xavi byly "ve slevě" Lewa, Kounde, Raphinha, ale zbytek na Barcu nemá, Christensen, Kessie, Alonso, ty sou úplně mimo technicky a nikdy do sebe DNA Barcy nedostanou...
Opäť sa ukázalo, že ešte nie sme na úrovni najlepších tímov. Treba urobiť ešte kopec roboty. Hlavne zlepšiť tú tragickú obranu a definitívne posadiť na lavičku aj Busquetsa. Nemá na to už. Takisto ako Piqué či Alba. Už absolútne nestíhajú na mladších. Škoda toho včerajška. Zrejme si si odpálili tohtoročnú LM...
Sak alba bol jeden z najrychlejsich lb na svete. Este si pametam jeho gol proti AC milan ked sme otacali 0:2. Tusim 2013 rok. Ked daval na 4:0 tusim. Viem je to davno ale mne nepride zeby tu rychlost nejak extremne stratil
Bleskovky
9 dní
Yamal najlepším hráčom zápasu proti Deportivu Alavés
Xavi je fajn chlapik, ale ked to porovnam, guardiola mal gule, vyhodil vtedy hviezdy a vyhral treble. Xavi na to nemal gule a na jar hrame europsku ligu, kde je za celkove vitaztvo o milion menej ako za postup zo skupiny lm... skoda, veril som mu, dostal kazdeho, koho chcel a aj tak v lm zasa nic.
Pedri a gavi nie sú ešte na úrovni xavi iniesta
Nemáme ani taký útok ako predtým a ani obranu . To nemôžeš porovnávať. To ze sa minulo veľa peňazí a prišlo veľa hráčov? Nemyslím si ale ze to bol top kaufy:D
Alonso? Feran? Kessie? Lewa za 60 v tom veku ked je to cisty strelec ? Raphinha? Garcia?
LM by sme aj tak nemali šancu zahrať ,európska liga Zobere menej síl na ligu, ale aj tam nemájme ružové okuliare , real vyhráva aj keď hra zle , mu prehráme aj keď hráme dobre (vs bayern) . Toto je realita na toto mame.
Raphinha včera vami vychvalovany zo 100 centrov dá 1 dobrý. Tie rohy co kopal?
A keď som videl lewu jak si pri čiare bere loptu a hra sa na krídlo tak som odpadal.
Aj keď zápas posral totálne pique a garcia svojim top bránenim, viac ma zarazilo prílišné chvílenie hráčov .komentáre niektorých ľudí vyzerali ako keby včera videli messiho :D ale ja som videl raphinhu :D :D
xavimu sa da vycitat jedine - bussy.
1. Nemame praveho obrancu – Roberto je polovicny obranca a skor tam hra preto, lebo nemame inu moznost. Bellerin je zraneny a prisiel ako z nudze cnost, lebo iny hrac by nemohol byt registrovany.
2. Lava obrana ma od TOP tiez daleko – mame Alonsa, ktory je dobry do rotacie, mame mladika Baldeho, kde sa da cakat, ze bude robit chyby, kedze je to tinedzer a potrebuje priestor na rozvoj = prechodnu 1-2 sezony, aby rastol a mame Jordiho, ktory by hral posledny rok-dva druhe husle v kazdom z TOP 3-4 klubov v poprednych ligach.
3. Obrana je na tom dost dobre, len zial nas vypli zranenia v klucovy moment sezony a tak musel nastupit Pique, ktoreho forma ide posledne 2 sezony dost dole a nema rychlost a po vcerajsich 2 pozicnych chybach ani pozicnu hru na urovni ako maval. Eric je mladik, ktory ma sice dobre vyvazanie lopty, ale keby je zdravy Araujo a Kounde, tak by hral druhe husle a zbieral minuty v lahsich zapasoch.
4. Nase DM je 34 rocny Busquets, ktory nemal nikdy rychlost, ale ma dobre citanie hry a v tazsich zapasoch pod pressingom trpi, ak to zaloha nedokaze rychlo otacat a zbierat lopty. Aj napriek tomu v doterajsej sezone patril v 1/2 zapasov k tomu lepsiemu co mame. Okrem toho po sezone pravdepodobne odide a bude ho tazke nahradit a mala by to byt priorita letneho prestupaku.
5. Zvysok zalohy mame dvoch tinedzerov – Gaviho a Pedriho, obidvaja su obrovske diamanty a prislub do buducna, ale da sa ocakavat, ze 18-19 rocni chlapci budu mat sem-tam vypadky alebo vykyvy formy. Potom mame Frenkieho, ktory sa dostava podla mna spat do formy a zacina mu to ist, no pravdepodobne vcera nehral od zaciatku kvoli navratu zo zranenia a tomu, ze nas cez vikend caka Clasico (pred 2 dnami sme nevedeli ci bude vobec dostupny). Potom mame Kessieho, ktoryma silu, ma intenzitu... ale este nepobral tie automatizmy, ktore hrame a je to vidiet na jeho hre... no myslim si, ze moze byt vo zvysku sezony platny, snad nebudu zranenia a budeme moct rotovat.
6. V utoku mame Lewandovskeho, ktory je paradny, len teda potrebuje dostavat lopty do dobrych pozicii, aby si s nimi mohol poradit a skorovat. Chyba vsak dobry servis.
7. Raphinha ma rychlost, ma dribling, brusi ciaru hore-dole a aj vcera hral dobre... problem je, ze je zatial na moj vkus strasne opatrny a mohol by sa pustat do riskantnejsich rieseni aj za cenu straty lopty. Okrem toho tie jeho centre boli doteraz (najma vcera) nic moc. A aj napriek tomu, ze je dobry, rozhodne to nie je TOP kridlo a podla mna by sa nedostal ani do TOP 10 na svojej pozicii.
8. Dembele... to je kapitola sama o sebe. Ked mu zapas chuti a robi seriu dobrych rozhodnuti, tak je to kral. Ked mu vsak zapas nechuti a zacnu sa kopit zle rozhodnutia, tak sa to vezie s nim cely zapas. Ano, mohol by byt TOP kridlo, to by vsak musel mat lepsi decision making v klucovych fazach a Dembele zial bud nastreli protihraca alebo spravi klucku vtedy, ked uz ju robit nema... skoda. Mozno by mu prospel ofenzivny pravy bek, ktory by mu dokazal odtahovat hru a mal by tak viac priestoru, tazko povedat.
9. Na lavicke do utoku mame Fatiho (ten je po serii zraneni, ktory sa dostava do tempa a zatial to nic svetoborne nie je, no verim, ale je otazne, ci sa dokae este presadit), Ferrana (ktory nie je ani cistokrvne kridlo, ale skor falosna 9 alebo falosne kridlo a ma vypadok formy... i ked ma podla mna vyber miesta na top urovni, tak sa musi dostat aspon do tempa ako minulu sezonu – i ked nepremienal sance, tak sa dostaval do tych pozicii), Depaya (zraneny a ak aj hra, tak jeho hra sa mi nie uplne paci – zbytocne drzi loptu a dribluje vtedy, kedy nema a proste on je u mna hrac, ktory tu nema poziciu, lebo by potreboval hrad zo stredu).
10. cize suma sumarum nam tu chyba top kreativny zaloznik (napr. na styl Bernarda alebo De Bruyneho, aby sme sa nemuseli spoliehat na 18-19 rocnych chlapcov), top pravy a lavy bek (alebo mozeme vlavo cakat 2-3 roky, kym Balde dorastie na top uroven), top lave kridlo (kedze to platame pravymi kridlami – napr. taky Leao z AC Milana). Okrem toho bude treba riesit nahradu za Busquetsa a bud to prevezme FDJ a zlepsi pozicnu hru (lebo on je skor box-to-box zaloznik ako cistokrvne DM do 4-3-3) alebo budeme musiet hladat top hraca na tuto poziciu.
11. Po sezone po vsetkej ucte by mal odist Pique a Jordi (toho sa mozno pokusit zbavit uz v zime, ak sa mu nebude pacit sedenie na lavicke) + asi odide aj Busquets v lete a pripadne sa zbavit Depaya uz v zime, ak by sa dalo, lebo mu konci zmluva. To nam moze znacne odfuknut platovy strop a mozeme hladat top praveho obrancu, top dynamicke DM, top kreativneho zaloznika a top LW.
Ak budeme mat tychto top hracov, potom mozeme rozpravat, ze sme TOP 4 na svete. Podla mna mame dnes k tomu dost daleko este. A patrime s odretymi usami tak mozno ku koncu prvej desiatky, so zraneniami niekde na uroven top 15. Liverpool, City, Real, Chelsea, PSG, sucasny Arsenal, Bayern, sucasny Neapol alebo aj Tottenham maju lepsie kadre ako my (maximalne sme na podobnej urovni, ak by sme nemali zranenych hracov) a hracov, ktori hraju spolu dlhsiu dobu a nemaju take mnozstvo mladikov v zaklade (na ktorych je tu u nas kladeny casto az prilisny tlak).
Za mna mame 2 moznosti, bud ist cestou dalsej 1-2 prechodnych sezon a pockat na uspechy a zapracovat viac mladikov alebo sa to snazit takto poskladat ako dnes a potom je to hop alebo trop, ze vyjde/nevyjde postupit. Myslim si, ze mame kader na konkurovanie Realu v La Lige, v Europe to chce este vhodne doplnit alebo pockat 2-3 roky s rozvojom hracov ako je Pedri, Balde alebo Gavi na top uroven.
1) jasne som písal, že Barcelona má všade kvalitu okrem pravého obrancu.
2) ľavý obranca: Baldé hraje túto sezónu veľmi dobre, Alba už nepatrí do TOP5 najlepších ľavých obrancov v Európe, ale do TOP10-15 sa ešte dá zaradiť, takže žiadna katastrofa. Aj Alonso, síce nie ke úplný top hráč, ale kvalitu má.
3) áno, sú tu zranenia, ale teraz som kritizoval vysokú obrannú líniu, keď v základe boli Alonso, Garcia, Piqué, Roberto a Busquets. Však takú vysokú líniu nemá snáď ani Liverpool a to tam majú iné zvery v obrane. Veľa chýb pramenilo z toho, že obrana nestíhala, lebo bola príliš vysoko.
4) všetci vedia, že Busquets pod pressingom trpí. Inter o tom vedel a zariadil si tak hru. Čo sa spravilo, aby sa ten problém vyriešil? Nič. FDJ aj Kessie boli zranený, resp. teraz nastúpili po zranemiach. Prečo sa nestiahol napríklad Gavi na DM? Hore Pedri-Torre? Alebo posledný zápas, mohol nastúpiť FDJ na prvý polčas, Kessie ho striedať na druhý polčas. Alebo hrať 4-2-3-1, Double pivot Gavi-FDJ/Kessie, nad nimi Pedri a krídla. V tíme sú 2 špičkové DM FDJ a Kessie, ktorý sú zvyknutý hrať v double pivote, neskutočný fyzický fond. Kreativita v oboch prípadoch či technika v prípade Kessieho nič moc, ale bránenie, vyváženie lôpt zvládajú. Kreativitu môže obstarať Pedri + krídla. 4-2-3-1 sa ani neskúšalo, namiesto toho v príprave FDJ hral stopéra a Kessie leští lavičku. Ale áno, treba nové DM, pritom sa nevyskúšalo, čo v tíme je.
5) Pedri hrá veľmi dobre, znesie kritériá kvality. Aj Gavi ich znesie. Rozhodme nie sú horší záložníci ako v Interi.
6) na to som upozorňoval ešte pred prestupom, že Lewa je závislý na servise pod ním. Čo sa s tým dá spraviť, aby sa to zlepšilo? Depay je teraz zranený, ale je to kvalitný podhrot. Systém 4-4-2, v útoku Lewa, stiahnutejší by bol Depay. Zprava Raphina, zľava Alba (jeho nebránenie nebude až taký problém). Stred zálohy kombinácia Pedri/Gavi/FDJ/Kessie. Gavi je schopný zahrať aj krídlo. Torres, je síce katastrofálny, ale ako falošne ľavé krídlo/záložník? Prečo neskúsiť. Alebo 4-2-3-1, double pivot FDJ-Kessie, po sezóne sa vráti Nico, zaskakovať tam môže Gavi teraz, prípadne Roberto. Nad nimi Pedri/Depay, krídla sú známe. Aj toto je varianta, čo by fungovať mohla. Gavi proste kreatívny nie je.
7) Raphina má kvalitu, nie je to nejaký nepodarený šmejd. Ale čo sa od neho čaká? Raz hrá naľavo, raz napravo. Navyše, ak sa bojíš stratiť loptu, lebo pod tebou je Roberto, na DM je Busquets, tak veľmi tú loptu strácať nechceš. To tiež zväzuje ruky. Otázkou je, aké dostal inštrukcie.
8) Dembélé je nevyrovnaný, to je pravda, ale kvalita tam je. Psychológ? Niekto, kto by po ňom kričal, čo má robiť? Možnosti sú. Alebo sa ho zbaviť.
9) o Fatim som hovoril dávnejšie, že neverím, že z neho niečo bude. Ako náhradník, OK. Ferran či Depay, keby sa prešlo na 4-4-2, či 4-2-3-1 tak by im to mohlo pomôcť. Jediný kto by pri tomto prechode utrpel je Busquets, ktorý nedokáže hrať double pivot, ale po sezóne končí. Tak kde je problém?
10) reálne aktuálne chýba len pravý obranca. Pokiaľ tváš ma tom, že sa musí hrať 4-3-3 s 1 DM, tak toho treba viac. Ako si spomínal.
11) Tottenham má v kádri polovicu hráčov, o ktorých by top tímy ani nezakopli. TOP hráči Kane a Son. Ale Conte vyskladal tím, ktorý sa dopĺňa a funguje. Arsenal to isté, a nemajú žiadneho TOP hráča. Ale vhodne zvolená kombinácia hráčov a herného štýlu. Neapol? Osimhem je asi najbližšie k niečomu, čo by sme nazvali TOP hráč. Na PSG som zabudol, Chelsea má káder porovnateľný káder s Barcelonou, Real má tiež diery v zostane, napríklad pravý obranca. A budú potrebovať útočníka.
V každom prípade, Barcelona mala aj so zraneniami lepší káder ako Inter, mala ho poraziť. Navyše Inter má aj ekonomické problémy a aj iné a nedarí sa mu. Barcelona sa mala dostať zo skupiny v LM. 2x prehrať s Bayernom, OK beriem, ale tomu sa tiež nedarí. Ale aby sa prehralo a remizovalo s Interom a ak pôjde všetko podľa predokladov, tak to budú len 2 výhry s Plzňou, proste hanba.
Co sa tyka stylu, myslim si, ze 4-3-3 nie je problem, do repre pauzy to bolo vyborne, zial nakopili sa nestastne nahody ako zranenia a vcera brutalne idnividualne chyby oboch stoperov, ktore rozhodli zapas. V Neapole zase islo o bezmocnost dostat sa do tempa.
Xaviho a 4-3-3 by som vobec nezatracoval, progres je evidentny, mozeme ovladnut apson EL a snad vyhrat ligu tento rok. V lete vhodne doplnit kader alebo otvorene povedat, ze nie su peniaze a ideme dalsiu 1-2-3 sezony stavat tim na odchvancoch a bojovat len o ligu. Problemom je totiz aj laportov populizmus, kedy priviedol par hracov a uz nas pasoval vo vyjadreniach ako top kandidata na semifinale LM, comu podla mna este kusok chyba – na jednej strane hraci, na druhej si ten tim musi sadnut a musia sa pobrat automatizmy.
Ľavé krídlo. Jeden z dvojice Fati/Torres musí odísť. Fati obaja sa budú veľmi ťažko predávať.
Ofenzívny kreatívny záložník. Kto má potrebnú kvalitu? KDB nepredajný, Silva bude stáť tak 100 miliónov. Gundogan? Ale ani on nie je presno to, čo treba. Kto iný?
Ľavý obranca. Ak chceme aby sa Balde rozvíjal, musí hrať. Ak príde TOP obranca, tak Balde bude sedieť. Takže čo teraz?
Pravý obranca: toho isto treba.
Ak sa na to pozriem, pri súčasných cenách hráčov sa bavíme zhruba o 300-400 miliónoch za 4-5 hráčov, čo treba do systému 4-3-3. A to uvažujem, že Roberto by ostal ako náhradník na RB a do zálohy s tým, že by mal nejaký rozumný plat, ako náhradník na DM Nico. Jeden z dvojice Dembélé/Raphina by sa mal tiež baliť, takže aj jedno pravé krídlo treba. Takže v priebehu 1-2 rokov treba minút 300-400 miliónov, a o 3 roky nový útočník, to bude alších 80+ miliónov. Takže v priebehu 3 rokov sa bavíme reálne o sume tak 400-500 miliónov, čo treba minút na nových hráčov, ak nie viac. A to rátam, že sa všetci chytia. Čo ďalšie bude musieť kvôli tomu Barcelona musieť predať? Moje riešenie pri 4-2-3-1, či 4-4-2 ráta s 1-2 RB, záleží od toho, čo Roberto ostane. Teda náklady tak 50-80 miliónov na najbližší rok. Tiki-taka sa môže hrať aj pri 4-2-3-1, aj pri 4-4-2 (ktoré napríklad hral Cruyf keď sa už spomínal). Zostáva 3/4 sezóny to otestovať.
Robiť chyby je ludské, dokonca potrebné na to aby človek mohol stále napredovať, ale to platí len v prípade, ked sa z chýb poučíme a reálne ich odstránime čo u nás vo vela prípadoch neplatí.
Nehovorím že sa nič nezmenilo, zmenilo sa vela, ale očividne je to stále málo. V krízach by sme sa mali viac rozhodovať racionálne ako emocionálne.
1. Lewova hlavička, ktorú z čiary vykopával Mchitarjan (myslím, že to bol on)
2. Raphinhov volej po Lewovom centri
3. Raphinhova obaľovačka/lob, ktorá šla tesne vedľa
Je potřeba se poučit z chyb. V tomto zápase měl hrát FdJ na úkor Gaviho, bezpochyby všichni tři veteráni po sezoně končí atd atd. Proboha snad nikdo nečekal, že se hned v této sezoně vyhraje LM.
1. predali sa aktiva, lebo sme na tom boli fakt zle a mali sme fakt prestarnuty kader bez 3-4 hracov, ktory by bol ako tak konkurencie schopny. A aj s tym kadrom sme minuly rok uvarili z hovna bic a skoncili sme 2. v La Lige za Realom. Aktiva, ktore su medzirocne tak male prijmy, ze rozhodne to ziadne velke vypadky v rozpocte neurobi.
2. Za peniaze sa priviedli hraci, na ktorych bolo. Priorita bol utocnik, na ktorom by sa dalo stavat, lebo hrame casto proti bloku a potrebujeme niekoho, kto sa presadi. Druha priorita bolo kridlo a tretia stoper. Moznosti, na ktore sme mali su v tomto kadri. Podla mna Lewandowski zapadol genialne, je mozne, ze nam vystriela aspon titul v Lige. Raphinha hra dobre, len by si mohl viac verit a viac riskovat. Kounde je fenomenalny zatial a vie zaskocit na RB a slusne hra aj stopera. Do zakladu k Araujovi idealne riesenie. Mna este milo prekvapil Christensen, ktory hral tiez dost dobre doteraz.
3. Zvysni hraci, ktori prisli boli z nudze cnost. Prisiel Alonso, lebo na lepsieho laveho beka nebolo. Prisiel Bellerin zadarmo, lebo sa iny hrac nedal registrovat skrz platovy strop. Prisiel zadarmo Kessie, ktory moze byt dolezity do rotacie alebo sa spenazi. No stale tomuto kadru chyba dobry pravy bek a aj lave kridlo. V idealnom pripade aj zaloznik na top urovni, aby sme sa nemuseli spoliehat na Pedriho a Gaviho (dvoch mladikov).
4. Dalsie 2 prestupove obdobia (zima, leto) sa bud mozeme postupne zbavit veteranov (Alba uz mozno v zime) alebo vsetkych poslat prec na konci sezony. A tak budeme stat pred narocnou ulohou vybrat nastupcu Busquetsa (zo sucasneho kadra FDJ) alebo takeho hraca kupit. Podla mna tuto sezonu by sa mal FDJ skusat co najviac na pozicii DM, aby sa do toho dostaval (zatial je vsak stale box-to-box zaloznik s dobrym vyvazanim lopty... ale potencial pretransformovat sa tam je).
5. Minulu sezonu, ked to bolo pod Koemanom fakt zle, tak sa sklonovali scenare, ako budeme horko-tazko bojovat o TOP4 a nakoniec s prstom v nose sme uhrali 2. miesto hned za Realom, co nam umoznilo hrat LM. Vsetsci vedeli, ze situacia je zla, lebo mame dlhy, prestarnuty kader a ked sme sa chceli z toho vyhrabat, boli len dve moznosti – bud predat aktiva a ciastnocne prebudovat kader uz tuto sezonu alebo hrat nikolko rokov s mladikmi a tackat sa okolo TOP 4 v lige. Vedenie zvolilo prvu moznost, prisiel Xavi, dostal nejake peniaze, priviedol koho sa dalo priviest. Rozhodne vsak stale nemame kader na urovni TOP 4-5 na svete, ze nby bolo zarucene hrat semifinale LM.
6. Problem je trosku v Laportovom populizme, ze kade chodil, tam nas pasoval do pozicie jasneho semifinalistu v LM a chybala mu skromnost vo vyhlaseniach. Ano, v lete urobili dobru robotu, no je to len cast skladacky. Aj z vyhlaseni inych ludi v klube (Alemany, Cruyff, viceprezident) je jasne, ze stale sme na tom ekonomicky nie uplne najlepsie, lebo sa vlecu platove problemy a odlozene mzdy z covidu... a tak bola skromnost podla mna na mieste. Pekne sa mali fanusikovia nachystat na to, ze prisiel Xavi na 2-3 sezony (alebo viac), aby vybudoval projekt, nejdeme sa sustredit na LM a ak to vyjde, bude to len plus... primarny ciel mala byt La Liga a financne operacie za celom uvolnit platovy strop pred letnym prestupakom (snad nam pomoze odchod veteranov na konci sezony + zbytocnych hracov v kadri ako Depay).
7. Dostali sme tazku skupinu v LM, to je fakt. Asi najtazsia mozna skupina. Nejdem ospravedlnovat zlyhanie v Mnichove, kedy sme na polcas mohli vyhravat aj 4:0 a nepremenili sme ciste golove sance. Nejdem ospravedlnovat ani vybuch v Milane, kedy sme prakticky neohrozili za 90min branu... Nejdem ospravedlnovat ani vcerajsi zapas, ktory sme proste mali doma zvladnut. Napisem len jeden fakt, ze napriek tomu, ze mame kader siroky, tak na vcerajsi zapas bol uzsi ako v minulej sezone. 1-2 dni dozadu sme nevedeli, ci bude ready FDJ a Kessie, v obrane mame dostupnych len stoperov c. 4 a 5. Uhrat sme to kazdopadne mohli a aj mali, potopili nas individualne chyby, ktore verim, ze povedu ku koncu Piqueho a k uprednostnovaniu Baldeho aj v tazkych zapasoch (nech sa uci a ma priestor, lebo potencial je znacny).
8. Menit DNA klubu je nezmysel, viaceri asi neviete co ta DNA vobec je. Ide o sposob vychovy mladeze a technicku vyspelost hracov. Vychadza to cele z cruyffisma a totalneho futbalu. Ide o to, aby sme mali tak vyspelych hracov, ze mozu nastupit na akomkolvek poste a aby sme hrali futbal s rychlo vymenou lopty, dominovali nad superom, hrali rychly pressing a pohybovali sa v trojuholnikoch. Vsetky tieto veci su automatizmy, ktore sa treba naucit a netrva to 1 ci 2 mesiace, ale pokojne aj 1-2-3 sezony. Pozrime sa na Guardiolu, kolko penazi minul v City ci bayerne a nevyhral LM nikdy. V Bayerne tazil z toho, ze okrem Bayernu v Bundeslige vsetci stoja za nic a tak mal ulohu lahsiu ako v Anglicku... v City vsak ma kader siroky natolko, ze by z neho postavil 2 jedenastky a aj tak ten titul nie je samozrejmost a v LM s totoznym kadrom 2 ci 3 psoledne roky vybuchol. Kazdopadne ti hraci vedia co maju hrat a kedy, vedia kam pride lopta, vedia kam nabehnut... myslite, ze ich to naucil za den ci dva? Trva to.
9. Menit rozostavenie tiez podla mna nie je riesenie, mozeme ho menit kratkodobo pocas vypadkov formy alebo v roznych fazach zapasu, mali by sme sa podla mna drzat jednej filozofie. Roky hrame 4-3-3 alebo vynimocne 3-4-3 (na tom je Barca postavena od dob cruyffisma a ti chlapci to hraju roky rokuce v La Masii). Precitajte si niekedy reporty od Oliho, casto pise, ze jednu sezonu hrac hral ten post a dalsiu seoznu iny... proste vychovame hracov, ktorych profilujeme postupne rokmi a rozvijame ich slabe aj silne stranky odmalicka. V tom je ta vychova uzasna.
10. Ja som hrdy na to, kde sme dnes. Mohlo to byt aj horsie a mohli nas cakat 3-4 roky bezboja o titul, tackanie sa v strede tabulky, problemy an hernej aj financnej urovni takych rozmerov, ze by mozno trvalo ich vyriesit aj viac ako dekadu. Podla mna sme na dobrej ceste,, Xavi ma viziu co chce hrat, ked mal dostupnych hracov, tak tie vykony boli naozaj dobre. Hraci za nim idu, vela z nich sem v lete prislo kvoli nemu. Osobne som cakal postup zo skupiny, sklamalo ma to, no vedel som, ze nebude ten postup zadarmo. O to viac to mrzi po nestastnej prehre na Bayerne a nezmyselnej remize vcera. No ocakaval som, ze R of 16 bude nasa stopka v LM, takto mozno budeme schopni potiahnut slusne vykony na jar v EL a bojovat primarne o ligovy titul. Na ten by som sa zameral a potom by som spravil vsetko, mozne aj nemozne, aby sme sa zbavili tych platov veteranov a doplnil kader o 2-3 pozicie, kde nas tlaci a fakt nazoaj tlaci topanka.
Len z akadémie sa žiť nedá. Treba aj nákupy.
Barcelona mala šťastie na určité obdobie, keď sa zišla silná generácia:
Xavi (sezóna 98/99)
Puyol (sezóna 99/00)
Iniesta (sezóna 02/03)
Pique (sezóna 04/05, čo išiel do United)
Messi (sezóna 05/06)
Busquets (sezóna 08/09)
Potom ešte vyskočil Fabregas, aj keď polovicu času strávil v akadémii Arsenalu. Ale to je za posledných 25 rokov všetko. Vďaka okolnostiam siahol Koeman po Fatim, ktorý možno už má kariéru za sebou, Gavim, Baldem, Minguezovi, ktorý bol zabíjaný na RB, či Moribovi, ktorý tiež dieru do sveta zatiaľ nespravil. Jasne, nemôže každý rok vyjsť generačný talent, ale vyprodukovala La Massia od sezóny 08/09 nejaký výraznejší talent, čo sa presadil niekde?
baimato: tak sa mozhlo skusit 343 ci mozno aj 451. co sa tyka taktiky, ale keby ti nezrobi pique ci buskec inddividualne chyby tak je to uplne iny zapas a mohlo sa kludne vyhrat 3:0 a nikto by nepovedal ani slovo.
za dalsie gavi keby zrobil chybu a dostaneme gol, tak je to nieco ine ako bus, ktory tie chyby robi posledne 3 roky pravidelne.
kingmarek: suhlas, ale mne to proste neda.
ardit: raphina bol najlepsi na ihrisku. sice mu nic nevychadzalo ale aspon mal tu snahu nieco zrobit. s gavim tam behali hore dole+kde bola este ako taka kvalita bol lewa a pedri. ostatni to mali na haku.
btw mne bude stacit ak sa vyhra liga. a dalsie leto, ak sa privedie kvalitne RB a LB a DM, mozme pomyslat na nejaky vysledok v LM..