Ďalšia prehra Barcelony v Lige majstrov musela vedenie klubu zasiahnuť veľmi tvrdo. Ako informoval denník Sport, prezident Joan Laporta po skončení zápasu zamieril do šatne, aby sa porozprával s Xavim.

Vedenie FC Barcelona počas leta vyvinulo značné úsilie na to, aby Xavimu vyskladalo kvalitný káder, ktorý by mohol bojovať o všetky trofeje. Preto niet divu, že v klube panuje sklamanie po ďalšom fiasku v Lige Majstrov. Sport píše, že lóžach na Camp Nou bolo po skončení zápasu cítiť veľké napätie a keď sa nálada trochu upokojila, Laporta odišiel do šatne, aby sa porozprával s trénerským štábom - Xavim, jeho bratom Oscarom a ďalším asistentom Sergiom Alegrem. Prezident chcel poznať ich názory na príčinu zlyhania a prediskutovať situáciu tímu.

Laporta trénerský štáb podporil a naďalej verí v Xaviho ako lídra projektu. Prezident očakáva, že tréner prijme zodpovedajúce rozhodnutia, aby zmenil súčasnú situáciu. Laporta je v každom prípade znepokojený nielen športovými, ale aj finančnými dôsledkami tohto takmer istého vypadnutia tímu z Ligy Majstrov, ale znepokojuje ho aj forma tímu v posledných ligových zápasoch.

V súčasnosti môže sezónu ako tak zachrániť už len zisk ligového titulu, inak pôjde o ďalšie sklamanie. Sport ďalej píše, že v klube panuje určitá obava, aká bude reakcia tímu po zápase proti Interu. V nedeľu na mužstvo čaká El Clásico na Bernabéu. Sergio Busquets po včerajšom stretnutí priznal, že zlyhanie v zápase proti Interu môže mať vplyv na psychiku hráčov.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-10-13 21:40:59
I kdyby se sezóna nepovedla a skončili jsme bez trofeje, tak doufám, že Xavi zůstane. Klopp nevyhrál s Liverpoolem nic první 3 roky a pořád měl důvěru vedení, protože byl vidět herní progres. Jestli Laporta Xaviho vyhodí a misto něj zas přijde někdo jako Setien, tak to bude chyba. Jediná dobrá náhrada by byl Enrique, který možná skončí u repre po MS, ale stejně bych dal důvěru Xavimu
2022-10-13 21:43:36
Kde hra inter odvetu s bajernom ?