Prehra Barcelony v El Clásicu bude mať určité následky a v zostave tímu môžeme očakávať zmeny už v dnešnom zápase proti Villarrealu. Xavi na tlačovej konferencii hovoril o 3-4 zmenách. Tréner Barcelony nemá na výber a musí hľadať riešenia.

Stretnutie proti Villarrealu sa javí ako ideálna príležitosť pre Ansu Fatiho zahrať si od prvej minúty. Dembélé s Raphinhom zahrali v 4 z 5 posledných stretnutiach, no nedá sa povedať, aby svojim výkonmi po reprezentačnej prestávke naplnili očakávania. Fati na druhej strane potiahol tím v El Clásicu, keď po príchode na trávnik prihral na gól Ferranovi Torresovi. Odchovanec môže byť odmenený za dobrý výkon v zápase proti Realu Madrid a po troch týždňoch sa môže vrátiť do základnej zostavy. Stojí za zmienku, že na ihrisku strávil dovedna len 388 minút, no v tejto sezóne strelil 2 góly a na 3 prihral. Lepšie štatistiky majú už len Dembélé a Lewandowski.

Fati potrebuje čas na to, aby sa dostal do rytmu a nabral sebavedomie a vrátil sa na najvyššiu úroveň. Xavi ho postupne začleňuje do hry a mladík môže už dnes urobiť ďalší krok na ceste k optimálnej forme. Veľkou výzvou pre Fatiho je to, či je schopný ukázať takú úroveň výbušnosti a intenzity v hre, ako pred zranením. Zdá sa, že krídelník sa na trávniku vyhýba riskantným riešeniam a nie je taký odvážny ako kedysi. Zápas proti Villarrealu by mu mohol pomôcť prelomiť určité psychické aj fyzické bariéry. Mundo Deportivo píše, že Fati je na tom psychicky nesmierne dobre, ale naďalej má čo doháňať z hľadiska rýchlosti. Stojí za zmienku, že Villarreal je tím, ktorému Fati strelil najviac gólov.

zdroj: sport.es as.com mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-10-20 17:05:47
Dobre, trener vyskusa fatiho a na lavej strane ? Dembele aj rafina hraju ako ponocni, tak ako tam ? A ta posledna veta je zo sudku merciaka.... Ma uzasnu vypovednu hodnotu ?
2022-10-20 19:26:04
Fati bol po odchode lea pr projekt. Nic v zlom chalan je sikovny ale podla mna mu chyba bud byt viac sko mbappe tj brutalna sila alebo cesta ako neymar tj. vacsia kreativita s schopnost tvorit. Takto je niekde medzi nimi co neni uplne najlepsie