Katalánci si v dnešnom zápase bez problémov poradili so Žltou ponorkou a zvíťazili rozdielom triedy. Čo nám tento zápas ukázal?

Najlepšie: Zmeny v základnej jedenástke

Xavi zareagoval. Keď tréner Barcelony videl, že mužstvo s Busquetsom, Raphinhom a Dembélém v zostave sklamalo v dôležitých stretnutiach, rozhodol sa staviť na Frenkieho de Jonga na poste pivota a Fatiho s Ferranom Torresom na krídlach. Výsledok? Oveľa efektívnejšia a kombinačnejšia hra. De Jong odohral veľmi dobrý zápas, roztáčal akcie domácich, výborne vyvážal loptu a dokázal sa vymaniť spod presingu. Ansu strelil gól a Ferran si pripísal peknú asistenciu, keďže predtým inteligentne prešiel cez dvoch brániacich hráčov v šestnástke Villarrealu. Títo hráči dali trénerovi jasný signál, že by ich mal brať do úvahy pri zostavovaní základu a nelipnúť dookola na tých istých hráčoch. Verme, že Xavi sa v nasledujúcich zápasoch nezľakne a posadí na lavičku tých hráčov, ktorí v súčasnosti jednoducho nemajú formu.

Najhoršie: Villarreal nepredstavoval žiadnu prekážku

V porovnaní so zápasmi proti Interu a Realu Madrid bol dnes na súperovi Barcelony badateľný kvalitatívny rozdiel. Zverenci Unaia Emeryho nepredviedli nič a takmer neohrozili Ter Stegena. Villarreal si nedokázal počas zápasu vymeniť ani niekoľko prihrávok v jednej akcii. Pau Torres videl prvú a jedinú žltú kartu až v 90. minúte, čo len ilustruje intenzitu a agresivitu súpera, ktorý na bránku Barcelony vyslal len jednu jedinú presnú strelu. Víťazstvo z pohľadu Blaugranas poteší, ale proti tak slabo hrajúcemu súperovi by sa nemalo preceňovať. Na druhej strane pozor na to, aby takéto víťazstvo nezakrylo nedostatky v hre Kataláncov, slabú formu niektorých hráčov či nepochopiteľné rozhodnutia Xaviho, ktorý nechal Pedriho s Gavim na ihrisku do konca v ďalšom zápase.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-10-21 06:44:05
Hostia podali taký slabý výkon preto, lebo domáci podali veľmi dobrý výkon. Ľahká rovnica ?
2022-10-21 07:23:49
najlepsie: jasny signal, kto ma hrat pivota. velmi sa mi pacil gavi. najhorsie: odstavenie kessie