Sme na prahu ďalšieho vzkriesenia Barcelony? Frenkie de Jong bol počas leta spájaný s odchodom z klubu, no po včerajšom zápase sa rozprúdila diskusia o tom, že práve Holanďan by mal nahradiť Sergia Busquetsa na poste defenzívneho záložníka.

Niet pochýb o tom, že Sergio Busquets nie je len velikánom svojej generácie, ale patrí medzi najlepších defenzívnych záložníkov na svete. V každom prípade môžeme vyhlásiť, že jeho čas už uplynul.

Jeho situáciu nie je nutné porovnávať s prípadmi Gerarda Piquého či Jordiho Albu, ale vzhľadom na fantastický výkon Frenkieho de Jonga vo včerajšom stretnutí proti Žltej ponorke existuje množstvo dôvodov domnievať sa, že kapitán Barcelony bude skúsenú dvojicu čoskoro nasledovať.

Po tak fantastickom predstavení nemôže ani Xavi uvažovať o tom, aby Holanďana vynechal zo základnej zostavy na zápas proti Athletic Club. Fanúšikom Barcelony je veľmi ťažké vyhovieť, ale aj tí dali počas včerajšieho zápasu najavo svoju spokojnosť s výkonom De Jonga. Ak práve neprekazil útok Villarrealu, tak efektne rozohrával loptu a hnal sa dopredu, aby doplnil ofenzívne rady. Bol doslova všade, pomáhal ako v obrane, tak aj v útoku a navyše bol srdcom zálohy.

De Jong nie je Busquets, no Barcelona ho vôbec nekúpila preto, aby ním bol. Nestáva sa často, aby sme videli toho pravého Frenkieho v drese Blaugranas, keďže tréneri mu len sporadicky dávajú príležitosť na poste defenzívneho záložníka, ale vo včerajšom zápase sa predviedol naplno. Podal úžasný výkon.

Ak Xavi hľadá vo svojej hre mladosť, energiu a dynamiku, potom určite nemôže existovať argument preto, aby Busquets vytlačil De Jonga zo zostavy. Ak je niekto kapitánom tímu, to automaticky neznamená, že musí hrať v základnej jedenástke len preto, že je kapitánom. Záleží na výkonoch. Teda aspoň Xavi o tom často hovorí.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-10-21 10:22:12
Busquets bol svojho času najlepšie DM na svete, ale posledných 5 rokov ide dole. Vidieť je to hlavne proti TOP tímom ktoré hrajú rýchli priamočiary futbal. Vtedy ak nevystihne dobre prihrávku súpera je prakticky bez šance.

FDJ mal byť na DM minimálne od začiatku tejto sezony.
Dúfam že tento zápas proti Vilareralu začne novú éru, kedy bude na DM nastupovať FDJ pravidelne
2022-10-21 10:32:02
Nerobte tuniakovi takto zle hned z rana...