Busquets bol svojho času najlepšie DM na svete, ale posledných 5 rokov ide dole. Vidieť je to hlavne proti TOP tímom ktoré hrajú rýchli priamočiary futbal. Vtedy ak nevystihne dobre prihrávku súpera je prakticky bez šance.
FDJ mal byť na DM minimálne od začiatku tejto sezony.
Dúfam že tento zápas proti Vilareralu začne novú éru, kedy bude na DM nastupovať FDJ pravidelne
tunno ti povie aj tak opak. ked som teraz cital najlepsie vs najhorsie, tak som mal dost. FdJ najlepsi hrac na ihrisku a on ti aj tak bude pisat opak...
Keby len Tunno, ale aj Xavi mu dal doveru, a dopadlo to hrozne. sme prec z ligy majstrov. ked ho niekto ospevoval, tak vzdy hovoril o prehlade rozohravke vypichovani lopt, kontrole lopty ... ano toto ma, ale ti isti nevideli jeho obrovske slabiny vo pomalom vracani sa do zadu, totalne slabej tyzicke, rychlosti slimaka, jednoduche chyby, slabej hlavicke, nekoncentrovanost a iny hrac na jeho poste v barce by asi dal aj viac golov, ako busquets.
proste u defenzivneho zaloznika je rozohravka az sekundarnou ulohou. v prvom rade to musi byt skala, ktora neda dychat utocnikom supera a zabranuje golom. to Busquets nieje uz roky.
keby postavia pred obrancov Kanteho, tak by sme na tom boli ovela lepsie. duplom ked bol v time Messi. tam mal kto tvorit hru a nepotrebovali sme na to Busquetsa
Lenze to co pises sa vobec v LM nedialo co si mozes lahko overit statistikami. Vo vsetkych troch zapasoch (Bayern 2x Inter) mal vyrazne vysoku uspesnost v subojoch vratane hlaviciek. V priemere z tych troch zapasov 73% uspesnost v subojoch, v hlavickovych subojoch 78% pricom aj spickove DMka maju bezne dlhodobu uspesnost v subojoch v rozmedzi 55-65 percent (niekedy aj pod). Rovnako si nepametam jedinu situaciu kde by mu usiel hrac v tychto troch zapasoch hrac, on bol slaby praveze iba proti Realu v LM nie. Teraz sa tesite z vykona FDJ ale mali by ste to brat s rezervou. Bol to len 1 zapas, prvy dobry zapas na DM v zaklade z 9tich na ktorich na DM tento kalendarny rok nastupil. A co je dolezitejsie Villareal hral v strede len s dvoma zaloznikmi preto boli priepustni jak derave sito. Tuto euforiu by som chapal, keby mal za sebou aspon 5-6 kvalitnych zapasoch v rade nie 1.
A je celkom komicke, ked sa v suvislosti s vypadnutim LM nespomina ofenziva ktora ma na vypadnuti hlavnu zasluhu. Len pre porovnanie ofenzivy a defenzivy - Bayern si vypracoval proti nam len 2 sance a 2 strely zo strednej vzdialenosti. Inter na San Sire iba jednu polosancu s malym XG. Prakticky nasa defenzivna hra nefungovala dobre len 1 polcas s Interom, kym ofenziva v dvoch z troch zapasoch s favoritmi nedokazala strelit gol. S trochou logiky kazdy musi uznat, ze ked muzstvo 2 a pol z 3 zapasov brani na jednicku a v dvoch z 3och zapasov nedokaze strelit gol na vine je jednoznacne ofenziva.
ty sa vzdy ozves az po case ked si uz nepamatas. v zapase s interom busquets odisiel zo stredu branit neviemkoho a nechal calhanuglua volneho a ked k nemu isla lopta tak k nemu vystartoval akokeby mal v zadku olovo. prisiel neskoro, calhanoglu vystrelil a prehrali sme 1:0 najdi si to na youbue
najdi si aj zapas s interom doma, pozri si goly, co sme dostali, ci v nich nahodou sergio nemal prsty, a mozno sa rozpomenies, ked si nepamatas zapasy co boli ani nie mesiac dozadu
Po prve - bola to pozicna chyba pri gole Calhanogluho avsak nebola to hruba chyba a ani velka sanca. Take strely malokedy koncia golom, co je podkute aj technologiami, xG Interu v zapase bolo len 0,2 co je pre defenzivu skvela vizitka. A co sa tyka odvety jasne, mal prsty v druhom gole. Preco ale nepovies ze FDJ mal prsty v tretom ked totalne nedorazne pristupoval k suboju vdaka comu dvojica hracov interu si poradila s trojicou nasich (FDJ, Pique, Kessie)?. A taktiez cista sanca Interu v 90. minute ktoru zachranil Mats, jasna chyba DeJonga to si si preco nevsimol? Nasa defenziva fungovala velmi dobre dva a pol zapasu z troch. Nefungovala len v druhom polcase s Interom a nic sa nezmenilo ani odchodom Buskeca. Inter mal aj po jeho odchode niekolko cistych sanci. Kazdy so stipkou logiky musi chapat ze o postup nas obrala ofenziva. Ked nedas v dvoch z troch zapasoch ani gol nemozes pomyslat o postup.
Naopak - argumentoval som na jeho argument o chybe ktorej predchadzal gol. Spomenul som 2 podobne chyby DeJonga. V zapasoch silnych timov vznikaju sance na oboch stranach, kazda sanca je niekoho chyba. Podla takej logiky by nemal v obrane kto hrat, pretoze kazdy robi chyby. Schvalne - keby Lautara branil Araujo nie Garcia vsetci vieme, ze by z toho gol nebol. Tu chybu - stratenu loptu na superovej polke by si nikto nepametal. Gavi urobil v prvom polcase obrovsku hrubku, ale kedze Inter najazd nepremenil nikto si to nepameta.
ja uz dlho vravim, ze s hracmi ako Pique, Busquets, Alba v europe nic nedosiahneme, lebo su daleko za poziadavkami na hracov na ich postoch. nechcel si mi verit
Pique bol minulu sezonu nas najlepsi obranca. Tuto sezonu zas zasluzene az 5. stoper. Alba siel dole postupne. Buskec s vypadnutim z LM nema nic spolocne. Nazorne som ti vysvetlil, ze nasa obrana fungovala kvalitne 5 polcasov zo 6tich a pri tom siestom nefungovala ani po jeho odchode. Ofenziva vyfailovala 2 cele zapasy z troch. Z troch zapasov dva krat nedat gol je na facku.
Ak nakoniec Frenkie nahradí Busiho budeme za totálnych blbcov, lebo ho už máme cez 3 roky v tíme a za tie 3 roky mohol hrávať na Busiho pozícii častejšie a nahradiť ho už aj skôr.
Porad je tam ta hra laporta xavi prachy.....fdj samozrejme nektery zapas taky nevyjde a pak se ukaze co je xavi zac. Jestli opravdovy charakter nebo poskok laporty. Fdj je dm ktery bude hvezda pokud bude dve sezony pravidelne hrat , ale hlavne musi cejtit podporu od trenera , a i od laporty , jinak se hraje hodne tezko. To protezovani busqetse bylo silene a na psychice frankiemu moc nepridalo. Az prijde ten zapas kde mu to nepujde , pak uvidime jak se za nej postavi,protoze potom na nej bude velkej tlak takovejch dementu jako je tunno a podobny , kterejm nejde o barcu ale o jejich zvraceny honici uchylarny v egoisticky hlave. Takze bacha na dementy , muzou udelat hodne skody.
Presne ako hovoris, ako sa asi citi hrac, hlavne v podvedomi, ze ma na to aby hral namiesto Busiho, ale nie, Busi hra stale aj ked nic nehra, Frenkie sedi na lavicke a este ho chcu aj predat....to je celkom dobry zahul na psychiku....teraz nastastie dokazal, ze na to ma. Dufam ze to Xavi neposerie....
Takže tunno je dement, lebo má iný názor ako kingmarek92. Pre mňa ste culés s rôznymi názormi na Sergia a Frenkieho, dement je možno madridista, aj to nie každý.
Dement je clovek ktery neni schopen racionalniho uvazovani a posunu v obhajobe nebo kritice cloveka nebo situace. Jsou to psychopati , kteri jsou svhopni tvrdit o situaci ktera je bila , ze je cela cerna. Tez se nazyvaji dezinfotmatori , demagogove a dementi. Dementuji neco co je zrejme racionalne uvazujicimu cloveku. Spousta techto individui vylezla na povrch v covidu , ukrajine a energeticke a financni krizi . Pokud ma nekdo jiny nazor a racionalne ho obhaji neni dement , jen muze mit jiny pohled na vec , takovy clovek nerika , ze jen on ma pravdu , ale polemizuje , vaha , klade otazky , hleda odpovedi a pochybuje , i o sobe a svem nazoru.
"takovy clovek nerika , ze jen on ma pravdu , ale polemizuje , vaha , klade otazky , hleda odpovedi a pochybuje , i o sobe a svem nazoru." ale ty si si celkom sebaisty ze :)
ide o to , ze tunno tu tvrdi o buskecovi poslednych 5 rokov ako o najlepsom DM na svete. pritom kazdy rozumny clovek vidi, ze to tak uz nieje. a bude ti zakazu cenu tvrdit, ze len on ma pravdu. ja som ho za cely cas, co tu som na tomto fore, nevidel ani 1x uznat, ze sa mylil. to o niecom svedci. uz aj v diskusii naj vs naj pisal o fdj, ktory btw bo,l aspon pre mna, naj hrac zapasu, uplny opak. a stavim sa s tebou, ze bude pisat nieco v tvare: "to villareal bol zly" len aby tym znevazil vykon De jonga..
Sebaisty niesom , ja to vyucujem :-) , len kazdy robi chyby , to je jasne , ale jen hlupak se z toho nepouci , kazdy obcas rekne nesmysl , ale jen hlupak neprozre. A pokud si vezmes posledni vetu , tak ta jakoukoliv sebejistotu uplne popira....:-) , dobre je donutit premyslet..
@sylarko ty si si toto precital v naj vs naj ? mam ti to pomoct predcitat ?
Ad 2. Precitam si nazory ludi rozumnych. Nazory tych, co tu po zapasoch pisali pravidelne sprostosti ma nezaujima ale ze absolutne a dlhsiu dobu im na ich vlakna nereagujem. Len niekedy, ked ma spomenu ?.
Pointa čoho? Mýliť sa v odhade pred sezonou, kto bude v zaklade a na akom poste, či ako sa chyti/nechyti posila, ktora posila by bola vhodnejsia, kde budeme mat slabinu a podobne. To je vsetko v poriadku pretoze su to predbezne odhady. Ale ked niekto pozera konkretny zapas, a vyhodnoti jedneho z najlepsich hracov zapasu za jedneho z najhorsich a to opakovane ci opakovane chvali konkretne priemerne/podpriemerne vykony hraca tak je dement a bodka. To je jak pozerat formulu 1 a o borcovi s podiovym umiestnenim povedat, ze dosiel do ciela medzi poslednymi ?
Sylarko... uz aristoteles rika ze s demagogem nelze diskutovat. Pokud bys to chtel , musis se stat vetsim demagogem nez je on sam. A to nedelej , to by byla skoda :-)
Dembele Raphinha som dal lomítko preto, lebo jednak nevieme dokedy Dembele zostane v Barce a ťažko povedať aj to, ktorý z nich bude hrať lepšie časom. Ale zbytok je pre mňa jasný.
Ideal by bolo,keby odide v zime. Uz zas ma v hlave vsetko ine, len nie futbal. To, co predvadza posledne zapasy je cista katastrofa. A aspon by raphinha mohol hrat stale vpravo.
FDJ mal byť na DM minimálne od začiatku tejto sezony.
Dúfam že tento zápas proti Vilareralu začne novú éru, kedy bude na DM nastupovať FDJ pravidelne
proste u defenzivneho zaloznika je rozohravka az sekundarnou ulohou. v prvom rade to musi byt skala, ktora neda dychat utocnikom supera a zabranuje golom. to Busquets nieje uz roky.
keby postavia pred obrancov Kanteho, tak by sme na tom boli ovela lepsie. duplom ked bol v time Messi. tam mal kto tvorit hru a nepotrebovali sme na to Busquetsa
najdi si aj zapas s interom doma, pozri si goly, co sme dostali, ci v nich nahodou sergio nemal prsty, a mozno sa rozpomenies, ked si nepamatas zapasy co boli ani nie mesiac dozadu
Ad 2. Precitam si nazory ludi rozumnych. Nazory tych, co tu po zapasoch pisali pravidelne sprostosti ma nezaujima ale ze absolutne a dlhsiu dobu im na ich vlakna nereagujem. Len niekedy, ked ma spomenu ?.
Stegen - Posila, Koundé, Araujo, Balde - Frenkie - Gavi, Pedri - Dembele/Raphinha, posila/Lewa kým slúži, Fati
Dembele Raphinha som dal lomítko preto, lebo jednak nevieme dokedy Dembele zostane v Barce a ťažko povedať aj to, ktorý z nich bude hrať lepšie časom. Ale zbytok je pre mňa jasný.