Katalánci si vo včerajšom zápase bez problémov poradili s Villarrealom. Viacero hráčov Blaugranas predviedli skvelý výkon, čo potvrdzuje aj dnešné hodnotenie.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,7

Nemecký brankár nemal počas zápasu čo robiť, keďže Villarreal zaznamenal len jednu strelu na bránku. Na druhej strane vyriešil, čo bolo potrebné a dobre rozohrával loptu.

Sergi Roberto - 6,6

Roberto vypomáhal v útoku, ale v obrane sa necítil veľmi komfortne. Hráči ako Danjuma a Baena mu robili problémy, no Barcelona bola ako tím z defenzívneho hľadiska solídna a slabiny Roberta dokázala vyriešiť.

Koundé - 7,4

Francúz bol excelentný v priebehu celého zápasu a dobre čistil priestor aj za krajných obrancov, ktorým sa v obrane veľmi nedarilo. Efektívny bol aj z hľadiska distribúcie lopty.

Alonso - 6,7

Ďalší z hráčov, ktorí smerom dopredu podali dobrý výkon, ale z pohľadu defenzívnych úloh to nebolo také ružové. Alonso mal šťastie, že ho istil Koundé. Ale by sme k nemu boli spravodliví, Xavi ho opäť poslal do zápasu na post stopéra.

Alba - 7,8

Alba vynechal uplynulý zápas a v stretnutí proti Villarrealu prekvapil dobrou hrou smerom dopredu a prihral na gól Robertovi Lewandowskemu. Musí si však počínať lepšie v defenzíve. Španiel sa v niekoľkých prípadoch ocitol mimo pozíciu.

Gavi - 7,4

Mladík predviedol proti Villarrealu skvelý výkon. Neúnavne pracoval na tom, aby robil problémy záložníkom súpera a dodal hre v strede poľa iskru. Prihral na druhý gól Lewandowskemu.

De Jong - 8,2

Holanďan predviedol pozoruhodný výkon. Spolu s Lewandowskim bol nepochybne najlepším hráčom na ihrisku. Tentokrát sa zhostil úlohy defenzívneho záložníka. Pomáhal tímu získavať loptu a zachytávať útoky súpera. Bol impozantný a dobre kontroloval tempo hry.

Pedri - 7,3

Ďalší skvelý zápas zo strany Pedriho. Zohral dôležitú úlohu pri akcii pred úvodným gólom a bol rozhodujúci na lopte počas celého stretnutia. Pre svojich spoluhráčov vytvoril niekoľko šancí.

Ferran Torres - 7,2

Torres dostal prednosť pred Raphinhom a Xavimu sa odvďačil dobrým výkonom. Obrane Villarrealu narobil veľké problémy a vytvoril gól pre Ansu Fatiho. Vzhľadom na formu, v akej sa Raphinha nachádza, Torres si zrejme udrží miesto v zostave aj v nasledujúcich zápasoch.

Lewandowski - 8,5

Poľský útočník sa vrátil k tomu, čo mu ide najlepšie - strieľanie gólov. Vo včerajšom zápase strelil 2 góly. Dobre spolupracoval s Ansu Fatim a Torresom.

Fati - 7,5

Mladík nahradil Dembélého v základe a príležitosti sa chytil všetkými desiatimi. Strelil tretí gól tímu a mohol pridať aj ďalší, ale jeho pokus skončil na konštrukcii brány. Obrana Villarrealu si s ním nevedela poradiť.

Náhradníci

70' Bellerín - 6,2

Do zápasu naskočil v druhom polčase a výkonom nesklamal. Veľký vplyv na stretnutie však nemal ako v obrane, tak aj v útoku.

70' Busquets - 6,2

Busquets mal za úlohu upokojiť situáciu v strede poľa a svoju prácu si odviedol. Kapitán Barcelony podržal loptu a šikovne ju rozohrával.

75' Dembélé - 6,4

Vplyv Francúza na hru bol citeľný okamžite po jeho príchode. Vytvoril dvojicu veľkých šancí pre Raphinhu a Torresa.

75' Raphinha - 6,1

Nepremenil úžasnú šancu. Brazílčan sa však okrem toho veľmi nepresadil.

78' Piqué - 6,3

Obranca dostal príležitosť v koncovke zápasu, ale na dianie na trávniku nemal v tejto fáze stretnutia veľký vplyv.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-10-21 12:50:19
Koundé, De Jong, Lewa včera najlepší. Koundé hrá po zranení perfektne, technika, rozohrávka, aj rýchlosť, kompletný futbalista, super nákup.
2022-10-21 13:02:41
Žiaľ, hrať vieme iba proti slabším súperom, ale zariaľ sme neukázali, že by sme mali na vrchol. A Raphina opäť nič... za tie peniaze som si predstavoval inú muziku