Gerard Piqué nezaznamenal dobrý štart do sezóny. Stopér FC Barcelona v podstate zohrieva lavičku a situácia sa postupne zhoršila do takej miery, že na neho pískajú už aj vlastní fanúšikovia.

Piqué do včerajšieho zápasu proti Villarrealu zasiahol v 78. minúte, keď vystriedal Julesa Koundého. Keď však Piqué vybehol na trávnik, veľká časť Camp Nou začala pískať, menšia časť tlieskať či skandovať jeho meno. Zdá sa, že niektorí fanúšikovia dávajú Piquému najavo svoju nespokojnosť s tým, ako hrá a aj s tým, že si počas leta odmietol znížiť plat.

Barcelona sa svojho kapitána zastala

Piquého po skončení zápasu podporili predstavitelia klubu. Jordi Cruyff ako športový riaditeľ bránil stopéra ako prvý: "Futbalista nebude hrať lepšie bez ohľadu, ako veľmi bude vypískaný. Fanúšikovia majú vždy právo na reakciu, ale je veľmi dôležité podporovať všetkých hráčov, ktorí sú na ihrisku až do konca. Nosia náš dres a ak na nich budeme pískať, nebudú hrať lepšie. Kľúčová je podpora od prvej do poslednej minúty."

K tejto situácii sa vyjadril aj Xavi Hernández na tlačovej konferencii: "V predsezóne som žiadal o jednotu. Myslím si, že je čas na to, aby sme boli jednotní. Jediné, čo môže o Piquém povedať, je, že či hrá alebo nie, zo športového hľadiska je v šatni príkladom," uviedol tréner.

"Atmosféra v šatni je fantastická. Z ľudského hľadiska je to jeden z najlepších kádrov, aké som zažil. Skutočnosť, že Gerard je tu pre tento tím, vypovedá veľa o tom, aký je, akú má víťaznú povahu," povedal Xavi, ktorý však nechcel zachádzať do detailov, keď sa ho novinári pýtali, prečo sa fanúšikovia hnevajú na Piquého: "Neviem, prečo pískajú a je mi to vlastne jedno. Záleží mi na tom, ako sa správa. Z hľadiska futbalu je v šatni príkladom."

Na druhej strane je faktom, že Piqué sa nenachádza v Xaviho plánoch. Proti Villarrealu opäť zohrieval lavičku a na trávnik sa dostal až v koncovke. Xavi dal prednosť Koundému a Marcosovi Alonsovi aj napriek tomu, že Francúz sa vracia po zranení a Španiel je primárne ľavý bek.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-10-21 15:58:15
A hlavne, že je to aj morálny odpad..
2022-10-21 15:58:39
Proti Interu slabej, ale zase tohle si nezaslouží....