Zverenci Xaviho Hernándeza nedali Athletic Club v dnešnom zápase na Camp Nou žiadnu šancu a vyhrali presvedčilo 4:0. Čo nám tento ligový súboj ukázal?

Najlepšie: Predstavenie Ousmane Dembélého

Barcelona dnes ako tím predviedla skvelý výkon, ale ak by sme mali vybrať najlepšieho hráča tímu, bol by to určite Dembélé. Francúz si s hráčmi súpera na pravom krídle robil čo chcel a dnes konečne prijímal aj dobré rozhodnutia. Najprv hlavičkou otvoril skóre zápasu a následne prihral na ďalšie tri góly svojho tímu. Výborne prihral Lewandowskemu do šestnástky z krídla, veľmi dobre naservíroval loptu aj Sergimu Robertovi a nakoniec výborne našiel Ferrana Torresa. Ak by hral takto aspoň v každom druhom zápase, dnes by sme o ňom hovorili ako o jednom z troch najlepších krídelníkov v Európe. Za zmienku stoja aj skvelé výkony Baldeho a Sergiho Roberta, ktorí museli čeliť rýchlym bratom Williamsovcom.

Najhoršie: Prečo až teraz?

Samozrejme, zápasy proti Villarrealu a Athletic ukázali, že Barcelona si vie poradiť z najlepšími španielskymi klubmi, ale až zápasy proti Interu a Realu skutočne ukázali, kde je aktuálne miesto Barcelony v Európe. Ťažko sa však ubrániť dojmu, že Barcelona hrala v dobrej forme proti Interu či Realu. Ak by dobrú formu mala, výsledky by možno boli iné. Ale to sa nikdy nedozvieme. Je škoda, že Katalánci začali hrať efektívne aj efektne až v momente, kedy si prakticky zabuchli dvere k postupu do semifinále Ligy Majstrov. V dnešnom zápase proti Athletic môžeme skritizovať Ansu Fatiho či bláznivý dribling Ter Stegena vo vlastnej šestnástke.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-10-24 00:17:57
Dovolím si nesúhlasiť s kritikou výkonov. Po repre pauze sme bohužiaľ mali viacero zranených hráčov čo sa odzrkadlilo aj na výkonoch. Predtým sme hrali dobre a teraz keď sa nám začínajú vracať hráči tiež. Napr. do zápasu s Realom sme mali najlepšiu obranu vrámci top 5 líg keď sme inkasovali iba jediný gól od Realu Sociedad. Okrem prvého zápasu proti Vallecanu sme v každom zápase vyhrali minimálne o tri góly. Jedinou výnimkou je Bayern, ale s nimi sa nám nikdy nedarilo a zo 14 zápasov sme ich dokázali poraziť iba dva razy. Treba veriť Xavimu a hráčom a dúfať, že na konci sezóny sa možno budeme radovať aj z nejakej trofeje.
2022-10-24 01:19:21
Barcelona má kvalitných hráčov, či sa to niekomu páči alebo nie, City, Liverpool, Real, Chelsea, Bayern, PSG, Barcelona. Patrí do TOP7 tímov v Európe. Zápas s Bayernom, či Interom nebol o tom, že boli lepší. Boli o tom, že Barcelona hrala blbosti. Keby tak ako proti Bilbau sa nabehlo na Bayem, či Inter, bola možnosť vyhrať. Prečo sa namiesto toho hrala klasická hádzaná, to je už iná otázka.

Čo ukázal zápas s Bilbaom? Bilbaom hralo otvorenú hru, bol tam priestor, nerobili betón, nebol vyvíjaný tlak na DM. Keby spravili to, čo Celta, či Inter, Barcelona ostane bezzubá. Otázkou je, čo a tým spraviť do budúcna? Malé tímy proste betónovať budú, nemajú šancu konkurovať Barcelone v otvorenej hre. Dokonca aj väčšie, keďže je to účinná zbraň na barcelonskú hru a poskytuje možnosť vyhrať zápas.