Zverenci Xaviho Hernándeza nedali Athletic Club žiadnu šancu vo včerajšom ligovom stretnutí a vyhrali 4:0. Hrdinom večera bol Ousmane Dembélé, ale veľmi dobre si počínali aj iní hráči Blaugranas. Viac v hodnotení.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,4

Barcelona mala v prvom polčase zápas absolútne pod kontrolou, takže Ter Stegen veľmi nemal, čo robiť. Athletic Club však v druhom dejstve pridal a Nemec musel kryť viacero centrov do šestnástky. V jednom prípade bol donútený k chybe, keď zbytočne dribloval v šestnástke, ale našťastie neinkasoval gól.

Sergi Roberto - 8,3

Skúsený obranca predviedol vynikajúci výkon. Vedel si poradiť v obrane, veľmi dobre kombinoval s krídelníkmi a pre tím vytvoril množstvo šancí. Dokonca sa dostal na streleckú listinu.

Koundé - 7,1

Francúz podáva v drese Blaugranas excelentné výkony. Aj v tomto zápase mal všetko pod kontrolou, mužstvo pomáhal s výstavbou hry zozadu vďaka umnej rozohrávke.

Éric García - 7,3

Mladík bol v posledných týždňoch kritizovaný za horšie výkony, ale proti Athletic Club zahral bezchybne. V zadných radoch sa na neho mužstvo mohlo spoľahnúť a výborne zachránil Ter Stegena, ktorý sa zamotal do driblingu.

Balde - 7,6

Ľavý obranca odohral výborný zápas na oboch stranách ihriska. Hráčom súpera narobil množstvo problémov svojimi útočnými výpadmi a centrami, pritom si stíhal plniť aj úlohy v defenzíve.

Gavi - 6,8

Golden Boy neprestáva udivovať svoju kreativitou a skvelými prihrávkami v zálohe. Bohužiaľ bol nakopnutý a musel predčasne striedať. Nie je však našťastie zranený.

Busquets - 7,2

Skúsený defenzívny stredopoliar odviedol svoju prácu na výbornú a niekoľkokrát získal loptu späť. Bol pokojný a v strede poľa rozhadzoval loptu, udával tempo hry v zápase.

De Jong - 7,4

Holanďan pokračoval vo výbornom výkone zo zápasu proti Villarrealu. Od Xaviho dostal voľnú úlohu, keďže priestor za ním istil Busquets. De Jong zaujal hrou na jeden dotyk a kreativitou.

Dembélé - 9,8

V poslednom období nepodával vyrovnané výkony, ale proti Athletic Club zažiaril. Tentokrát na seba prevzal zodpovednosť a predviedol brilantný výkon. Strelil gól a na zvyšné tri prihral.

Lewandowski - 8,1

Poliak opäť strelil gól, aktuálne ich má na konte 12 v 11 ligových stretnutiach. Naďalej tímu pomáha gólmi aj hrou na trávniku.

Pedri - 6,9

Xavi prekvapil, keď Pedriho poslal na ľavé krídlo. Mladík sa však nezľakol a ponúkol hre mužstva kreativitu. Veľmi dobre spolupracoval s útočníkmi a takmer sa zapísal na streleckú listinu, no jeho pokus skončil na konštrukcii brány.

Náhradníci

34' Kessíe - 5,9

V prvom polčase nahradil Gaviho, ale nedokázal kontrolovať hru a v strede ihriska sa trápil.

63' Fati - 6,4

Relatívne vydarené striedanie, takisto mal možnosť streliť gól. V poslednej tretine ihriska vniesol do hry tempo, čím ešte viac potrápil obranu súpera.

63' Alonso - 6,7

Nepredviedol na ihrisku nič, čo by stále za zmienku.

63' Ferran Torres - 7,1

Torres sa začína dostávať do formy a aj toto striedanie mu vyšlo. Dokázal streliť štvrtý gól svojho tímu.

77' Pablo Torre - 6,3

Pripísal si debut v La Lige, ale za tých pár minút nemal priestor na to, aby sa viac ukázal.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2022-10-24 16:04:06
Stegen klasika, čisté konto a viac ako 7 nikdy a Dembele mal všade dostať 10 ?
2022-10-24 16:21:53
Ze Garcia výborně zachránil Ter Stegena? To bych čekal spíš u Busquetse, kterej se vrhl do té první střely. Garcia pak odkopaval balón, kterej šel po zemi pomalu jako přihrávka