Prezident FC Barcelona Joan Laporta sa vyjadril k vypadnutiu Barcelony z Ligy Majstrov a takisto k prehre s Bayernom 0:3.

Hráči Barcelony práve vychádzajú na ihrisko, aby sa poďakovali fanúšikom, ktorí ich podporovali celý zápas...

"Áno, zázrak sa bohužiaľ nekonal, pretože Inter vyhral svoj zápas. Bol to emocionálne veľmi náročný zápas. Chcem sa poďakovať fanúšikom, ktorí podporovali tento tím do poslednej minúty. Boli úžasní. Máme najlepších fanúšikov na svete. Hráči ukázali svoju tvár a myslím si, že im nie je čo vytknúť, pretože odohrať tento zápas nebolo jednoduché. Zostáva nám La Liga a iné súťaže. Vedeli sme, že tento proces prestavby bude mať svoje vzlety aj pády. Nemôžeme však prestať. V nasledujúcich súťažiach musíme ukázať, že tento tím rastie zo dňa na deň."

Zrejme bolo náročné pripraviť sa na tento zápas proti tak silnému súperovi v tak ťažkej situácii?

"Áno, Bayern je už hotové mužstvo, veľmi silné. Povedal by som, že je to najlepší tím v Európe. Hrať v takomto zápase vediac, že ste vyradení, je náročné. Sledovali sme zápas Interu a bolo to ako mučenie. Snívate o tom, aby sa stal zázrak, ale ten sa nekonal. Stále máme vieru, stále chceme, aby tento tím rástol. Veľmi dôležité sú aj ligové zápasy a tam sme na popredných miestach. Myslím si, že je to optimistická správa pre všetkých barcelonistas."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-10-26 23:46:39
Sú to kecy... Bayern aj Inter hrajú zle ako už dlho nie. Problém je ten, že Barcelona hrá horšie. Zápasy s Interom, Bayernom, či Realom neboli zvládnuté takticky. Barcelona má kvalitných hráčov. Do TOP 10 sa v Európe sa a prehľadom zmestí. Nech si vraví kto chce, čo chce, Barcelona mala Inter poraziť a ísť ďalej z 2. miesta. Na to proste výhovorka neexistuje.
2022-10-27 00:41:05
Som fanúšik Barcelony už 23 rokov z 30 rokov života odmalička som Barcelona a navždy budem , uznávam xaviho ako hráča aj ako osobnosť ale už pred jeho menovaním na post trénera som mal obavu či je to dobrý nápad. Bol to volebný ťah všetko alebo nič, xavi ešte nemá nato aby trénoval Barcelonu je rozdiel hrať proti al ahli a proti bayernu, postaviť bellerina ktorý 4 týždne nehral do zápasu proti bayernu a hrať 30 rokov ten istý systém je jednoducho katastrofa , umenie trénera je prekvapiť súpera taktikou a to xavi ešte nevie , hrať tiky taka proti bayernu je samovražda videli sme to aj na score , pravidelne chyby v zostave zlá taktika.. zato nemôžu hráči ale tréner on je zodpovedný koho postaví a aký systém , ved sám laporta pred sezónou hovoril ze Barcelona je tím ktorý nepozná sezónu v prestavbe a vždy len hrajú o najvyššie ciele a podobne kecy.. bud xavi zmení systém alebo po sezóne jednoznačne nový tréner. Inter hra najslabší futbal za 10 rokov a pritom sme boli nich ako maslo pre nôž .. visca el Barcelona ale naozaj sa treba zamyslieť .