Tréner Valencie Gennaro Gattuso na tlačovej konferencii po zápase proti Barcelone vyhlásil, že nesúhlasí s Xavim, ktorý povedal, že v zápase na Mestalle bola lepší tímom práve Barcelona.

Odviedlo podľa teba mužstvo v obrane dobrú prácu?

"V prvom polčase sme sa pokúsili hrať s trojicou útočníkov na troch obrancov. Ale potom sme zvolili iný druh tlaku, s Dimitrim Foulquierom viac v strede poľa a nie na krídle, aby sme sa pokúsili lepšie ustáť druhý polčas."

Xavi uviedol, že videl ofenzívnejšiu Valenciu, než očakával...

"Videl som iný zápas. Prvých 20 minút sme hrali s 5-člennou obranou, nasledovalo 20 minút s tromi útočníkmi, ktorí vyvíjali tlak na troch obrancov Barcelony. Tlačili sme a hrali sme vysoký presing. Môj tím nielen bránil, ale chcel aj hrať. Hrali sme s viacerými hráčmi mimo pozíciu a darilo sa nám."

Xavi povedal, že Barcelona bola rozhodne lepšia...

"Xaviho si veľmi vážim, páči sa mi jeho chápanie futbalu, je to skvelý tréner. Trvám však na tom, že v prvom polčase sme zariskovali a akciu Barcelony si nepamätám. Zdá sa mi, že som videl iný zápas. Ak Xavi tvrdí, že Barcelona bola lepšia ako Valencia, rešpektujem to, ale nesúhlasím s ním."

Čo si myslíš o možnej červenej karte pre Alonsa?

"Ak to rozhodca nebral do úvahy, tak má pravdu. Bolí ma to, pretože z pohľadu tabuľky by sa pre nás nič nezmenilo, ale bol by to príval adrenalínu a vitality, ktoré by mužstvu prospeli. Pre mentalitu a atmosféru by bolo dobré, kedy sa nám podarilo dosiahnuť niečo pozitívne."

zdroj: marca.com
foto: twitter/valencia

Diskusia

7 komentáre
AndreasGerardi Premium
2022-10-30 12:49:49
No, mali dve šance. Prvú hneď na začiatku zápasu s prihrávkou na Ter Stegena a druhu gól po hádzanárskej prihrávke. To bolo zo strany Valencie všetko. Takže ak Rino videl iný zápas, mali by mu prehrať včerajší zo záznamu . Ak mu to uslo
2022-10-30 13:18:46
Wtf...nehrali sme sice najlepsie ale boli sme urcite lepsi jak Valencia..asi on videl iny zapas :D