Katalánci v poslednom zápase Ligy Majstrov  v tejto sezóne dokázali zvíťaziť na pôde Viktorie Plzeň. Čo nám tento zápas ukázal?

Najlepšie: Víťazstvo napriek problémom

Barcelona nastúpila na tento zápas v experimentálnej zostave. Chýbalo množstvo hráčov zvyčajnej základnej zostavy ako Lewandowski, Dembélé, Pedri, De Jong, Koundé či Busquets. Chýbal aj Ter Stegen či Balde. Hostia napriek týmto oslabeniam dokázali, že futbalová kvalita je na ich strane. Viktoria však útočila, mala svoje šance, no Blaugranas zakaždým odpovedali. Potešia dva góly Ferrana Torresa či dve asistencie Raphinhu. Strelecky sa presadil aj Pablo Torre. Samozrejme, je možné poukázať na priemerný výkon FC Barcelona, ale víťazstvo sa počíta.

Najhoršie: Ďalšie zranenia a mizerná defenzíva

Xavi má právo sťažovať sa na zranenia, ktoré po septembrovej reprezentačnej prestávke rozhodili výkony mužstva. Včera večer dostala Barcelona v tomto smere ďalší úder. Ihrisko kvôli zraneniam predčasne opustili Pablo Torre a Frack Kessíe. Barcelonu zároveň musí znepokojovať aj slabá hra v defenzíve. Plzeň si vytvorila niekoľko šancí a stopérska dvojica Piqué - Alonso nepresvedčila. Otrasný zápas odohral Bellerín a pomoc zo strany záložníkov nebola na zodpovedajúcej úrovni. Za zmienku stojí aj to, že Fati po dlhých mesiacoch odohral celý zápas, ale výkonom veľmi nenadchol.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-11-02 06:43:36
Pique, Alonso a Bellerin. Už po prečítaní mien nám muselo dôjsť, že to bude v obrane ťažké. Kessie hral strašne dozadu zakaždým a toto, plus chyby v obrane nás pribrzďovalo. Ak by hral Frenkie a asi aj Busquets tak by sme dali viac gólov. Aspoň mladí sa ukázali no.
2022-11-02 07:15:26
Zápas jsem videl a musím přiznat, že Viktorka měla i smůlu.Golman Plzně němel svůj den a defacto co střela to gol.Plzen břevno tyčku,spoustu zablokovanych střel co při troše štěstí mohli skončit v síti.
To je problem Barcy, kdyby to nebyla Plzen,ale Bayern nebo Inter,tak zápas prohraje a v tom je ten rozdíl, proč se Barca opět nepodíva do další fáze LM !
Ten tým ještě zdaleka není na nejaké urovni , aby se měřil s TOP mužstvy!