Lionel Messi navždy zostane veľkou legendou FC Barcelona, ale počas svojej kariéry na Camp Nou niektorí fanúšikovia spochybňovali jeho vodcovské schopnosti. Zábery z novej produkcie Netflixu vniesli trochu svetla do toho, akou veľkou inšpiráciou bol Messi pre svojich spoluhráčov. Na týchto záberoch môžeme vidieť Messiho prejav v šatni Argentíny pred finále Copa América 2021, ktoré Albicelestes nakoniec vyhrali.

"Už viem, kým je Argentína, vieme, kým je Brazília, dnes o tom nechcem hovoriť. Chcem vám poďakovať za tých 45 dní, chalani. V deň mojich narodenín som povedal, že sa vytvoril veľkolepý a krásny tím, veľmi som si to užil.

45 dní, počas ktorých sme sa nesťažovali na cestovanie, stravu, hotely, športoviská, nič, chalani. 45 dní bez toho, aby sme videli naše rodiny. 45 dní. Dibu, Dibu [Emiliano Martínez] sa stal otcom a svoju dcéru doteraz nemohol vidieť. Podobne aj Chino [Lucas Martínez] tam bol len chvíľu, nie dlhšie. A to všetko pre túto chvíľu, chalani. Pretože sme mali cieľ a sme len malý krok od toho, aby sme ho dosiahli, a najlepšie na tom všetkom je to, že závisíme len od seba, takže nastúpime a zdvihneme ten pohár. Vezmeme ho do Argentíny, aby sme si to užili s našimi rodinami, ľuďmi, ktorí Argentínu vždy podporujú.

Ešte posledná vec a tým končím: neexistujú náhody, chalani. Tento pohár sa mal hrať v Argentíne a viete čo? Boh ho priviedol sem, aby sme ho mohli pozdvihnúť na Maracane a urobiť to celé krajším pre nás, takže poďme sebavedomo von a buďme si istí, že ho vezmeme domov. VAMOS!"

zdroj: youtube.com
foto: youtube.com

Diskusia

4 komentáre
2022-11-02 21:07:04
Husiu kožu mám od kolien až po čelo pritom mu nerozumiem, nie je to Slovák, ani s ním nemám nič spoločné, ale tak mu budem fandiť v tom Qatare asi ako v 2014 proti Nemcom, ba ešte viac, lebo vieme všetci že to bude naposledy čo hra na MS a možno aj celkovo za repre
2022-11-02 21:57:50
Musí prísť naspäť do Barcelony aspoň na jednu poslednú sezónu musí