Návrat Lea Messiho do Barcelony je nepravdepodobný, hoci Joan Laporta sa o to počas budúceho leta určite pokúsi. Na druhej strane však Argentínec môže čoskoro ukončiť aktívnu futbalovú kariéru.

Súčasný kontrakt Lea Messiho v Parku Princov je platný do konca tejto sezóny. Čo bude potom, nevie nikto. Barcelona bude môcť získať Lea Messiho zadarmo, ale Argentínec môže zadarmo prestúpiť aj do MLS. Médiá uvádzajú ako schodnú možnosť Inter Miami. Leo je v každom prípade veľmi opatrný pokiaľ ide o vyjadrenia na adresu ďalšej budúcnosti. Legenda FC Barcelona v rozhovore pre katalánsky denník Mundo Deportivo naznačila, že sa na trávnikoch dlho preháňať nebude: "Nemyslím si, že budem hrať dlho."

Je teda zrejmé, že Messi je skutočne na sklonku svojej futbalovej kariéry. Nedávno verejne oznámil, že Majstrovstvá sveta v Katare budú poslednými v jeho kariére. Následne zrejme ukončí pôsobenie v reprezentácii Albicelestes, v ktorej doteraz nastrieľal 90 gólov. Na klubovej úrovni len v drese Blaugranas odohral 778 zápasov, v ktorých zaznamenal 672 gólov a viac ako 300 asistencií.

Je však zrejmé, že Leo zostane pri futbale aj po ukončení aktívnej futbalovej kariéry: "Mám rád futbal. Určite budem pracovať na niečom, čo s tým súvisí. Robil som to po celý život," dodal. V nedávnom rozhovore navyše priznal, že by sa rád stal športovým riaditeľom a podieľal sa na budovaní tímu. Vylúčil však, že by sa stal trénerom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-11-16 18:20:59
Je to na nom vidiet ze uz ho to moc nebavi , ak by vyhral MS moze skoncit hned
2022-11-16 20:10:37
Ja som to vzdy tvrdil ze pessi bude suchat papuce kym ronaldo bude strielat goly a pritom su vekom dost rozdielny no taky hrac ako cr7 je len jeden potom dlho nic tak modric a messi a dalsi