Pedri poskytol pred Majstrovstvami sveta niekoľko vyjadrení pre magazín Forbes, v ktorých zdôraznil, s akým pokojom pristupuje k súpereniu na najvyššej úrovni. Potvrdil to aj jeho agent, ktorý oceňuje, ako sa stredopoliar vyrovnáva s tlakom.

"Takmer nikdy nie som nervózny. Keď nastupujem na trávnik, chcem sa dobre baviť, tak ako som to robil odmalička. Som pokojný, ale tiež rád súperím a vyhrávam. Prehry beriem najhorším možným spôsobom, nech je akákoľvek," povedal Pedri, ktorý priznal, že má jedinečný vzťah s bratom, s ktorým býva.

Záložník hovoril aj o svojom prístupe k práci v jednom z najrenomovanejších klubov na svete. "Radosť prináša šťastie. Som hrdý na to, že môžem zosobňovať štýl hry a života môjho ostrova. Taký som na ihrisku. Vždy som trochu uvoľnený, rovnako ako v bežnom živote."

Pedri dostal otázku týkajúcu sa jeho účasti na šampionáte: "Hrať na Majstrovstvách sveta je pre každého hráča najväčším snom. Máme mladý a konkurencieschopný tím, môžeme zájsť veľmi ďaleko," uviedol.

Záložník komentoval aj situáciu v Barcelone: "Musíme sa snažiť vyhrať všetky trofeje. Ako tím máme veľký priestor na zlepšenie. V Lige Majstrov to nedopadlo dobre, to je jasné. Čakajú nás však iné súťaže a v tejto sezóne by som chcel niečo vyhrať. Dúfam, že v priebehu rokov vyhrám všetko. Na individuálnej úrovni je veľmi dôležité pokračovať v raste a rozvíjať sa," dodal.

Na adresu Pedriho sa vyjadril aj jeho agent Hector Peris: "Pedri to má v hlave poukladané. Má uvoľnené myslenie a to je jedna z jeho najlepších vlastností. Je tiež veľmi poslušný a dobre vychovaný. Je hráčom, ktorý chce vyhrávať vo všetkom. V stolnom tenise, šachu, basketbale, motokárach a čomkoľvek, čo hrá. Zároveň to vníma ako zábavu, ako by bol dieťa. Vôbec netrpí kvôli tlaku. Je to jeden z mála hráčov, s ktorými som pracoval a ktorí to nepociťujú," dodal.

zdroj: forbes
foto: marca.com

Diskusia

1 komentár
AndreasGerardi Premium
2022-11-22 07:48:30
Ja si dnes neviem ani predstaviť , žeby nehral v Barcelone. Toto bola kúpa storočia . V 19 rokoch patrí k najlepším na svete.