Obranca Barcelony poskytol rozhovor v programe El Larguero, ktorý vysiela rozhlasová stanica Cadena SER. Opätovne potvrdil svoju túžbu zotrvať v Barcelone do konca kontraktu, ktorý je platný do roku 2024.

Alba chce zostať v klube

"Mám zmluvu s Barcelonou a vidím, že mám na to, aby som ju vyplnil do júna 2024. Získal som si rešpekt. Keď budem cítiť, že nie som pripravený hrať za Barcelonu, budem prvý, kto odíde. Nechcem zo seba urobiť hlupáka. Vždy som si veril a viem, čo môžem ponúknuť. V porovnaní s tým, keď som prišiel, som sa výrazne zlepšil. Každý sa drží útočníkov, pretože strieľajú góly, ale ja som sa zlepšil a tí, ktorí sa vyznajú, si to uvedomujú. O mojom rozhodnutí sa v klube porozprávalo veľa, ale rozhodol som sa zostať. To je všetko."

Snaha klubu predať Albu do Interu

"Nikto mi o Interi nič nepovedal. Samozrejme, že viem o tom, že takéto správy uniknú. Som tu už dlho a poznám prostredie klubu. Nenechám si rok alebo nejak tak na to, aby som odišiel. Získal som si rešpekt profesionálnych ľudí, s ktorými v klube dennodenne pracujem, či už ide o zamestnancov alebo mojich kolegov. V tomto smere mám čisté svedomie. A potom tu máme to, čo hovoria ľudia zvonku..."

Kritika kapitánov zo strany Laportu kvôli neochote znížiť si plat

"Nestotožňujem sa s tým, čo povedal Laporta. Vždy, keď ma klub požiadal o pomoc, podal som mu pomocnú ruku; nikto nemôže povedať opak. Som veľmi úprimný človek a to sa môže niekomu páčiť viac, niekomu menej. Pomohol som, ako som mohol, nech je to čokoľvek, no vždy som pomohol. Vždy som myslel na to najlepšie pre môj klub, som z Barcelony a cítim jeho farby. Pokiaľ ma o to požiadali, urobil som to."

Kedy ho Barcelona naposledy požiadala o zníženie mzdy?

"Hovoríme o tom, o čom hovoria ľudia, pretože to je to, čo čítame v novinách. Neviem, či ide o spôsob ako vytvárať tlak, neviem. Naposledy ma požiadali o pomoc po Majstrovstvách sveta. Stále sa o tom hovorí, ale ja to môžem kontrolovať."

Vzťahy s Xavim

"S Xavim som na tom veľmi dobre, aj keď je to iný typ vzťahu ako sme mali predtým, pretože teraz je to môj tréner. Jeho herná idea je veľmi dobrá a sme na správnej ceste."

Odchod Piquého

"Vedel som o tom, čo Piqué zamýšľa, ale nie o načasovaní. Veľmi ma to prekvapilo. Urobil dobre, keďže o tom nikto nevedel a urobil to vtedy, keď chcel. Je to veľmi osobné rozhodnutie a myslím si, že je správne. Získal si rešpekt všetkých a rozhodol sa takto, bola to pekná rozlúčka."

Povolanie do reprezentácie

"Luis Enrique mi ukázal, že mi dôveruje. V Barcelone sme spolu vyhrali veľa titulov a tu sme sa opäť stretli. Keď som sem prišiel, urobil som dobre, a teraz ma povolal opäť, keď situácia v klube je trochu komplikovanejšia. Nič som mu nepovedal, keď som videl nomináciu, ale som veľmi vďačný a nadšený. Všetci, ktorí sme tu, máme veľké šťastie, máme spoluhráčov, ktorí sa sem nedostali a mohli tu byť vďaka svojej úrovni."

Triumf na Majstrovstvách sveta

"Samozrejme, že môžeme vyhrať šampionát. Je to komplikovaný turnaj, ale mužstvo je veľkolepé a myslím si, že odohráme dobré Majstrovstvá sveta."

zdroj: Cadena SER
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-11-22 11:03:19
Ale Barcelona na to nemá (prachy na tvoj plat) :DDD
2022-11-22 13:14:20
Argentina sa "pekne" predviedla...takto MS nevyhraju.....