Argentína prehrala so Saudskou Arábiou 1:2. Albicelestes mali zápas výborne rozohraný, ale nakoniec z toho vzišla jedna z najväčších senzácií v histórii Majstrovstiev sveta.

Argentína začala razantne a už v druhej minúte sa Leo Messi dostal k lopte v pokutovom území a vyslal strelu na bránu súpera, no dobre zakročil Mohammed Al-Owais. Vtedy to ešte nevyšlo, ale v 10. minúte kapitán Albicelestes poslal svoj tím do vedenia. VAR avizoval faul na Leandra Paredesa v šestnástke a následnú penaltu Messi s istotou premenil. V každom prípade išlo o kontroverzne nariadený pokutový kop. 35-ročný Messi sa stal len piatym hráčom v histórii, ktorý strelil gól na štyroch MS.

Argentína potom prekonala brankára Saudskej Arábie ešte 3-krát, ale vo všetkých prípadoch bol gól anulovaný kvôli postaveniu mimo hru. Veľmi tesná bola situácia Lautara Martíneza. Na druhej strane je potrebné uviesť, že zverenci Herve Reynarda nehrali zle, najmä z taktického hľadiska a poriadne skomplikovali Argentíne hru v strede poľa. Do prestávky dokázali zastavovať akcie súpera vďaka ofsajdovej pasci.

Veci sa však diali na začiatku druhého polčasu. V 48. minúte vyrovnal Saleh Al-Shehri, keď sa dokázal predrať cez Christiana Romera a presne vystreliť k žrdi. Ale to nebol koniec. O pár minút neskôr sa Saudská Arábia senzačne ujala vedenia. Salem Al-Dawsari dokázali vyslať strelu z hranice pokutového územia a Martínez v bránke Argentíny nemal nárok. Hra Albicelestes sa potom rozsypala ako domček z karát. Mužstvo potrebovalo nejaký čas, aby sa otriaslo a začalo sa dostávať pred pokutové územie Saudskej Arábie. Ak sa už zverencom Scaloniho podarilo zakončiť, všetko pochytal Al-Owais. V 83. minúte zakončoval Messi hlavičkou z pravej strany, ale gólman si s ľahkosťou poradil. Podobne si počínal pri hlavičke Álvareza. Hlavný arbiter nadstavil až 15 minút, ale Argentíne ani to nepomohlo k lepšiemu výsledku. Argentína senzačne prehrala a skomplikovala si situáciu v skupine C, kde ju čakajú zápasy proti Mexiku a Poľsku.

Argentína - Saudská Arábia 1:2

1:0 Messi 10'
1:1 Al-Shehri 48'
1:2 Al-Dawsari 53'

Argentína: Emiliano Martínez, Nahuel Molina, Cristian Romero (59' Lisandro Martínez), Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico (71' Marcos Acuna), Rodrigo de Paul, Leandro Paredes (59' Enzo Fernández), Papu Gómez (59' Julian Álvarez), Leo Messi, Ángel Di María, Lautaro Martínez.

Saudská Arábia: Mohammed Al-Owais, Saud Abdul Hamid, Hassan Tambakti, Ali Al-Bulaihi, Yasir Al-Shahrani, Mohammed Kano, Abdulelah Al-Malki, Salman Al-Faraj (45+4' Nawaf Al-Abed - 89' Al-Amri), Salem Al-Dawsari, Firas Al-Buraikan (89' Haitham Asiri), Saleh Al-Shehri (78' Sultan Al-Ghannam).

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

12 komentáre
2022-11-22 13:33:18
Saudum stačilo 8 minut hry dopředu a dvě střely na branku. ??????
2022-11-22 13:38:36
Nevadi. 0-1 bolo aj proti Kamerunu v roku 1990 a potom sa dostali do finale. S.A. mali aj velke stastie, i ked bolo vidno, ze Argentina necakala taku taktiku. Treba sa z toho poucit a ist dalej.