Argentína nevstúpila do šampionátu v Katare pravou nohou, keď šokujúco prehrala so Saudskou Arábiou 1:2. K prehre sa pre médiá vyjadril kapitán Albicelestes Leo Messi.

Odkaz fanúšikom

"Je to prehra, ktorá bolí, ale musíme si naďalej veriť. Môj odkaz pre fanúšikov je, aby mali vieru. Nesklameme ich."

Zápas

"Neexistujú žiadne výhovorky. Budeme jednotnejší ako kedykoľvek predtým. Táto skupina je silná a ukázala to. Je to situácia, ktorú sme nezažili už veľmi dlho. Je to veľká rana pre všetkých, nečakali sme, že začneme turnaj takýmto spôsobom. Veci sa dejú z nejakého dôvodu. Musíme napraviť to, čo príde, musíme vyhrať, nech už nastane čokoľvek a držať veci vo svojich rukách."

Neuznané góly z ofsajdu

"Boli veľmi tesné. Ale ak boli anulované, tak tam bol ofsajd. Neexistuje žiadna výhovorka."

Analýza priebehu

"Vedeli sme, že Saudská Arábia je tím s dobrými hráčmi, že si dobre posúvajú loptu a hrajú s vysokou defenzívnou líniou. Pracovali sme na tom, ale trochu nás zatlačili. Ťažko sa nám vytvárali situácie, v ktorých by sme boli zoči-voči brankárovi a neposúvali sme loptu v tom správnom momente, čo je niečo, čo sa nám už dlho nestalo."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

4 komentáre
2022-11-22 18:15:49
Aj Španieli prehrali na ms2010 prvý zápas a nakoniec dvíhali trofej ? možno ich práve táto prehra nakopne a úplne zmenia výkon oproti zápasu so Saudskou, necháme sa prekvapiť ale verím do posledného možného momentu ?
2022-11-22 21:45:58
No, poliaci a mexiko pomohli a tiez nehrali nic extra. Ale argentina a aj leo budu musiet zabrat ovela viac. A snad sa to podari.