Tento hrací deň sa niesol v znamení senzácie na úkor Argentíny.

Najlepšie: Herve Renard a jeho Saudská Arábia

52-ročný tréner francúzskeho pôvodu priviedol svojich zverencov k historickému triumfu nielen z pohľadu krajiny, ale aj celého svetového šampionátu. V Európe je málo známym trénerom, no so Zambiou (2011/12) a Pobrežím Slonoviny (2014/15) už vyhral Africký pohár národov. Jeho zverenci včera dokázali vygumovať všetky prednosti Argentínčanov, ako aj naplno ukázať všetky svoje pozitívne stránky. Saudská Arábia podala veľmi solídny výkon, bola rozhodná, efektívna a k tomu agresívna v obrane, no tiež inteligentná a odvážna v útoku. Ukázala, že v skupine C je s ňou potrebné počítať.

Najhoršie: Nevyužitý pokutový kop Lewandowskeho

Robert Lewandowski bol v posledných rokoch považovaný za jedného z najlepších exekútorov pokutových kopov na svete a teraz nepremenil druhú penaltu v rade. Tú prvú v zápase proti Almeríi na Camp Nou. Ak ale zahodí penaltu v tak dôležitom zápase na Majstrovstvách sveta, tak to rozhodne zamrzí. Poľsko mohlo vyhrať extrémne dôležitý zápas proti Mexiku napriek slabému výkonu. Guillhermo Ochoa bol v každom prípade proti. Na druhej strane je potrebné poukázať na celkový výkon reprezentácie Poľska, ktorý bol doteraz najhorším na turnaji. Lewandowski taktiež nemá za sebou najlepšie týždne: zahodená penalta proti Almeríi, hlúpe vylúčenie proti Osasune, suspendácia na 3 zápasy a teraz nevyužitá penalta aj na Majstrovstvách sveta.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2022-11-23 07:54:40
najhorsie: uboha argentina a leo, ktory sa tam motal so zvesenou hlavou..+ nasi slavni slovanisticki komentatori. to saudi nemozu vydrzat, vysunuta obrana, hraju na hrane noza, to sa im urcite vypomsti. argentina si to isti atd..ich predikcie dostali poriadny kopanec a to je vlastne najlepsie spolocne s vykonom francuzska.
2022-11-23 09:06:28
Polsko je slabé, tam toho Robert moc nezmůže.