Robert Lewandowski poskytol vyjadrenie pre médiá po zápase reprezentácie Poľska s Mexikom. Poliaci mohli stretnutie vyhrať, no útočník FC Barcelona nepremenil pokutový kop. Poliaci v každom prípade nepodali dobrý výkon.

Útočník Poľska sa vyjadril aj k nepremenenému pokutovému kopu a priznal, že jeho tím nie je so ziskom jedného bodu spokojný: "Z pohľadu zápasu rešpektujeme bod, ale na druhej strane je to škoda, pretože sme mali k dispozícii penaltu a tú som nepremenil," uviedol Poliak.

Poľsko si napriek pokutovému kopu nedokázalo v zápase proti Mexiku vypracovať nič, čo by stálo za zmienku. Počas celého zápasu vyslali Poliaci na bránu Ochou len 2 strely. V tomto kontexte mala penalta naozaj veľký význam a Lewandowski si uvedomuje, čo spôsobil, keď ju nepremenil: "Rozhodnutie bolo zahrať to do strany. Ale minul som, takže to bolí," povedal.

Lewandowski v každom prípade nevešia hlavu a teší sa na sledujúci zápas: "Práve teraz to bolí, ale musíme myslieť už na ďalší zápas a dať zo seba všetko, aby sme ho vyhrali," vyhlásil. Situácia v skupine C je po prvom hracom dni zamotaná, pretože Argentína prekvapujúco nestačila na Saudskú Arábiu, s ktorou prehrala 1:2.

zdroj: BarcaTimes
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2022-11-23 09:17:00
Veľmi dobrá analýza na ČT šport k penalte brankár naznačil pohybom pravú stranu Robert to zaregistroval kopal na ľavú stranu brankára ale brankár išiel do tej strany a poľahky chytil ideálna výška a meter od tyče chuťovka..keby Robert spomalil pri nábehu videl by posledný pohyb brankára že ide do tej strany, ale je tam stres, nervozita a očakávania chyby sa stávajú ale zapas bol remizovy takže 0:0 spravodlivé
2022-11-23 10:08:41
Lewyho podporujem u nas, ale nech Poliaci stracaju body dalej. Leo je najpodstatnejsi!