Zimné prestupové obdobie je za dverami a v Barcelone sa usilovne pracuje na nájdení stratégie, vďaka ktorej by klub mohol nakúpiť nové posily, aj keď má finančné problémy.

Predpokladá sa, že prioritou FC Barcelona počas januára bude príchod nového pravého obrancu, pričom sa analyzuje možnosť nákupu nového pivota. Všetko v závislosti od toho, čo umožnia pravidlá finančného fair play La Ligy. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona má v súčasnosti trojicu možných stratégií, ako vyriešiť problém s finančných fair play a získať nové posily už v januári.

Správy novinárov tvrdia, že Barcelona by mala byť schopná kupovať hráčov v januári ešte na základe pravidla 1:1, ale niektorí funkcionári španielskej futbalovej federácie naznačili, že to bude pravidlo 1:4. Prezident Blaugranas Joan Laporta nedávno uviedol, že viaceré klubu Primera Division chcú rokovať s vedením La Ligy, aby sa táto záležitosť so striktnými pravidlami finančného fair play vyriešila.

Katalánci však majú určité možnosti - prvou stratégiou je odchod hráčov v priebehu januárového prestupového obdobia. S odchodom Gerarda Piquého Katalánci ušetrili poriadny balík na výplate stopéra. Ďalším hráčom, ktorý by mohol odísť z klubu už v zime je Memphis Depay, keďže holandský útočník sa vôbec nenachádza v plánoch Xaviho Hernándeza. Aj jeho odchod by klubu pomohol uvoľniť priestor v rozpočte na platy.

Druhou stratégiou, ktorá je v klube analyzovaná, je zníženie platu v prípade niektorých hráčov. V tejto súvislosti už médiá informovali o tom, že Barcelona rokuje s Frenkiem de Jongom a Marc-André ter Stegenom. Zatiaľ však nie je jasné, či sú títo hráči naklonení pomôcť klubu v takej miere, aby mohli káder posilniť noví hráči.

Tretia stratégia spočíva v tom, že Barcelona sa snaží naštudovať si dopodrobna pravidlá finančného fair play La Ligy a obísť ich - napríklad zorganizovaním priateľských zápasov či získaním nových sponzorov, vďaka ktorým by dokázala navýšiť svoj príjem.

Prezident, členovia vedenia a športové vedenie majú čoskoro absolvovať stretnutie, aby načrtli najvhodnejšiu stratégiu. V každom prípade bude zaujímavé sledovať, čo sa Kataláncom počas januára nakoniec podarí urobiť.

zdroj mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-11-24 10:27:48
Ideálně by se mohli prodat děti z juniorky do otroctví, aby bylo na vysněného B. Silvu za 100m pro Vendetu. ;-) Trochu jsem si rýpl.
2022-11-24 10:35:46
Máte niekto aktuálne informácie o sponzorovi na rukávy?
Už od leta sa sponzor na rukávy riešil a stále som o nejakej dohode nepočul.
Hráči hrajú skoro pol sezóny bez sponzora na rukávoch či ako to je?