Katalánsky denník Sport informuje, že Barcelona si už určila priority na blížiace sa zimné prestupové obdobie. Katalánci sa pokúsia podpísať pravého obrancu a záložníka. Najprv však bude potrebné vyriešiť otázku finančného fair play La Ligy.

Kým Majstrovstvá sveta sú v plnom prúde, športové oddelenie FC Barcelona v tichosti pracuje na posilnení tímu. Finančné fair play La Ligy značne komplikuje katalánskemu klubu túto úlohu, no Barcelona pracuje na vyriešení tohto problému. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Blaugranas sa počas zimy pokúsia kúpiť pravého obrancu a záložníka interior.

Pokiaľ ide o záložníka, prioritou športového oddelenia, ale aj Xaviho, je Bernardo Silva, no táto operácia sa čoraz viac komplikuje, najmä po tom, čo Pep Guardiola predĺžil zmluvu s The Citizens. Tréner totiž veľmi vsádza na Portugalčana a aj samotný hráč by čoskoro mohol dostať nový kontrakt. Alternatívu predstavuje Ilkay Gündoğan, tiež hráč Manchestru City. Nemcovi končí zmluva už po tejto sezóne a na Camp Nou by sa v januári mohol presťahovať za relatívne nízku sumu.

Druhým cieľom je transfer pravého obrancu. Barcelone sa počas leta nepodarilo podpísať Cesara Azpilicuetu a tak sa na Camp Nou na poslednú chvíľu sťahoval Héctor Bellerín, no jeho výkony zaostávajú za očakávaniami. V posledných týždňoch sa v súvislosti s transferom do Barcelony objavujú v tlači také mená ako Arnau Martínez z Girony, Diogo Dalot z Manchestru United, Pedro Porro zo Sportingu či Thomas Meunier z Borussie Dortmund. Mundo Deportivo k téme dodáva, že ak sa Barcelone počas zimy nepodarí kúpiť žiadneho hráča, tak Xavi bude ako záplatu využívať Sergiho Roberta.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2022-11-24 08:15:35
DM nepotrebujeme máme FDJ ktorý je moderné DM. Nemusíme nasilu hladať DM podobné Busquetsovi, ked sami dobre posledné sezony vidíme že to v modernom TOP futbale neni najlepšia možnosť. FDJ má na rozdiel od Busquetsa aj nejakú reálnu rýchlosť, vie dobre vyviesť loptu medzi líniami a má taktiež skvelú výdrž. Za mňa ovela vhodnejšia volba ako další hráč čo by bol ako prototyp Busquetsa.

Naopak do zálohy by som podpísal predbežnú zmluvu už túto zimu s Bernardom Silvom ktorý by sa po konci sezony stahoval na CAMP NOU, kedže je nemožné že by ho Pep pustil v strede sezony.
Je pekné že by sme za lacno dostali Gundogana ale má už 32 rokova Bernardo je za mna lepší, mladší a perspektívnejší aj z pohladu budúcnosti.

Pozíciu ktorú potrebujeme čo najrýchlejšie posilniť je RB. Tam potrebujeme svetového hráča len aspon ja žiadneho volného na trhu nevidím. Len dúfam že to nebude nikto z vyššie spomenutých hráčov ako: Meunier, Dalot a pod lebo tí absolutne nemajú kvalitu na to hrať základ v Barcelone.
2022-11-24 09:17:32
priorita cislo 1: konecne sa zbavit frenkieho:)