Ďalší deň na Majstrovstvách sveta v Katare a opäť sme boli svedkami fiaska v podaní favorita. Iný favorit však konečne zahral tak, ako sa na favorita patrí.

Najlepšie: Vysoká výhra Španielska a výkony hráčov Blaugranas

Tím Luisa Enriqueho je považovaný za jedného z kandidátov na víťazstvo na majstrovstvách sveta. Prvý zápas na turnaji odohrala La Roja proti Kostarike. V zostave Španielska na prvý zápas skupinovej fázy figurovalo päť hráčov Barcelony, z ktorých šiesty, Alejandro Balde, nastúpil v druhom polčase a debutoval medzi seniormi. Luis Enrique dobre pripravil svoj tím na zápas a po prvom polčase viedla La Roja 3:0. La Roja však súpera nešetrila ani v druhom polčase, keď mu strelila ďalšie 4 góly. Dvakrát sa na streleckú listinu zapísal Ferran Torres, pri góle Marca Asensia asistoval Jordi Alba. Španielsko svojim výkonom ukázalo, že nie nadarmo patrí medzi favoritov na celkové prvenstvo na šampionáte.

Najhoršie: Zakopnutie Nemecka

Nemecko je Nemecko, vždy chce bojovať o tie najvyššie ciele. Tím Hansiho Flicka sa ocitol v skupine s ďalším kandidátom na titul, Španielskom. Práve táto dvojica reprezentácií mala bojovať o prvé miesto v tejto skupine. Včerajší zápas proti Japonsku v každom prípade ukázal, že Nemci budú musieť zlepšiť svoju hru, ak snívajú o tom, že v Katare skončia na tých najvyšších priečkach. Aj napriek dobrému výkonu v prvom polčase a strelenému gólu, Nemecko nedokázalo dotiahnuť zápas do víťazného konca. Mužstvo Hansiho Flicka po väčšinu času dominovalo nad Japonskom, ale nedokázalo svoj náskok navýšiť. Pred koncom druhého polčasu sa Japonsko vydalo dopredu a strelilo dva góly. To mu stačilo na výhru 2:1. Dokáže Hansi Flick namotivovať svoj tím do boja proti Španielsku?

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/sefutbol

Diskusia

3 komentáre
2022-11-24 07:24:11
Japonci urobili Nemcom to iste, co Saudi Argentine....nevyuzite tutovky, par vyuzitych sanci supera a katastrofa je hned hotova...na Japoncov si bude treba dat velky pozor....
2022-11-24 08:43:04
Španělům nevěřím, Kostarika nepředvedla nic. Hrála otevřeně a dost naivně, přesně jako Španělé potřebují. Francouzi by to zavřeli jinak a obávám se, že Němci taky.