Relevo tvrdí, že Joan Laporta kontaktoval Pepa Guardiolu, aby sa vrátil na Camp Nou. Rozhovory prebehli ešte v lete 2021. Pep však nakoniec zostal na Etihad, hoci návrat do Barcelony nevylúčil.

Laporta sa opäť vrátil na prezidentskú stoličku FC Barcelona v marci minulého roka po tom, čo s veľkým náskokom vyhral voľby. V tom čase bol trénerom prvého tímu Blaugranas Ronald Koeman a bolo hneď jasné, že nové vedenie klubu nie je s Holanďanom spokojné. Barcelone sa síce podarilo vyhrať Kráľovský pohár, no Laportu to nepresvedčilo.

Preto sa koncom sezóny skontaktoval s Pepom Guardiolom, aby prediskutovali možný návrat trénera na Camp Nou. Pep si vyžiadal čas na rozmyslenie. Relevo tvrdí, že Guardiola skutočne zvažoval návrat do metropoly Katalánska, ale mal jednu podmienku: triumf s Manchestrom City v Lige Majstrov.

Citizens k tomu nemali ďaleko, pretože vo štvrťfinále porazili Borussiu Dortmund, v semifinále vyradili PSG a pripravovali sa na finálové stretnutie proti Chelsea, kde boli favoritom. Rozhodujúci zápas v každom prípade prehrali po góle Kaia Havertza. Guardiola sa po tomto finále rozhodol, že na odchod z Manchestru City nenastal ten správny čas. Koeman bol síce v novembri odvolaný, ale Laporta na jeho miesto získal Xaviho.

Guardiola nedávno podpísal novú zmluvu s Manchestrom City do roku 2025. Je tak zrejmé, že už len z tohto dôvodu sa do Barcelony tak skoro nevráti. Ďalším dôvodom je projekt Xaviho Hernándeza, ktorý naberá na kontúrach.

zdroj: Relevo
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-11-24 16:06:01
Vtedy som si akurát hovoril, že ak vyhrajú ligu majstrov, tak k nám môže prísť a predsa od toho nebolo ďaleko.