Pedri dnes oslavuje 20. narodeniny a včera poskytol rozhovor pre katalánsku rozhlasovú stanicu Cadena COPE. Záložník sa vyjadril k zápasu Španielska proti Kostarike, hovoril aj o svojom vzťahu s Gavim či Luisom Enriquem a komentoval možný transfer Marca Asensia do Barcelony.

V zápase proti Kostarike si si to užíval...

"Keď máte v zápase 300 dotykov s loptou, tak si to užívate a ak navyše strelíte aj gól, tak ešte viac."

Čakal si, že sa s gólmi roztrhne vrece?

"Po prvých piatich minútach som vedel, že odohráme skvelý zápas a že si ideme po výhru."

Je hra v reprezentácii až tak veľmi odlišná od hry v Barcelone?

"Máme iné nuansy: V Barcelone trávime viac času medzi líniami, odkiaľ môžete streliť viac gólov a zaznamenať viac asistencií, ale aj tu hráme oveľa viac s loptou."

Bol si včera v strese?

"Nie, myslel som si, že to bude horšie. Busquets povedal mne aj Gavimu, aby sme boli pokojní, deň predtým dal nám 'miniprejav', aby nepozerali na všetko, čo sa deje pred zápasom. Také slová od kapitána vás upokoja. Bol som veľmi pokojný, na ihrisku bolo vidieť, že máme radosť."

Aký je Gavi?

"Je to lotor, rovnako ako trávniku. Vždy mu hovorím, kam má ísť, ale on ide vždy naplno a dobre sa baví. Do bitiek sa nepúšťam, som viac bezstarostný a radšej mám loptu. Mimo trávnik sme takmer vždy spolu, Gavi je veľmi temperamentný človek a snažím sa ho trochu upokojiť."

Čo si hovoria hráči, keď oslavujú góly?

"Vždy sa nájdu traja či štyria, ktorí povedia, že musíme hrať naďalej rovnako, musíme tlačiť a získavať loptu... Raz za čas sa uprostred zápasu rozprávam alebo žartujem s Gavim, ktorému som povedal, že bude vystriedaný, lebo loptu trafil ako s kladivom. Je to úžasný hráč a je česť s ním hrať."

Ako sa cítiš ako hviezda tohto tímu?

"Veľmi dobre, veľmi pokojne. Nevenujem pozornosť plagátom, snažím sa hrať futbal, čiže to, čo mám rád. Môj brat mi vždy dáva rady, aby som zlepšil veľa vecí alebo mi pripomína, čo som urobil zle; to mi pomáha neustále sa zdokonaľovať. V zápase proti Kostarike som dvakrát zle prihral."

Vychádzaš dobre s hráčmi Realu Madrid?

"Áno, áno, včera Carvajal a Sarabia hrali jednu hru a my sme boli diváci."

Čo si myslíš o Luisovi Enriquem?

"Je to veľkolepý tréner, veľmi dobre vie, čo má robiť a sprostredkúva nám to tak, že tomu veríme vzhľadom na spôsob, akým to robí. Musíte v to veriť, pretože vidíte, čo sa deje v priebehu zápasu."

Vzbudzuje v tebe rešpekt?

"To závisí od dňa. Na tlačovej konferencii je vážny, ale môžete sa s ním zasmiať."

Si fanúšikom "Luisa Padriqueho" (prezývka Luisa Enriqueho počas streamu na Twitchi)?

"Som fanúšikom Luisa Padriqueho. Sledujem jeho streamy a veľmi ma to baví, je to spontánny človek a rada ho sledujem. Budem ho sledovať aj naďalej. Povie to, čo chce povedať. Je mi smiešne, keď ho volajú Luis Padrique. Je veľmi zábavné sledovať ho na Twitchi."

Rozprával si sa v poslednej dobre s Messim?

"Nemohol som, bol to pre neho ťažký moment po prehre, ale Argentína má veľmi dobrý tím. Dostanú sa z toho a zohrajú veľmi významnú úlohu."

Máš pripravenú oslavu, keď strelíš svoj prvý reprezentačný gól?

"Urobím 'okuliare' pre otca."

Je zvláštne, že ako hviezda národného tímu nosíš číslo 26.

"Nie som hviezda a je to len číslo. Nie je dôležité číslo, ale ako hráte."

Je niečo, čo ťa trápi?

"Naozaj nemám rád rozhovory."

Čo by si si prial k 20. narodeninám?

"Vyhrať Majstrovstvá sveta."

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-11-25 15:33:58
Uzasny hrac,inteligentny , pokojny- mohol by byt z neho Xavi..