V Barcelone už naplno prebieha generačná výmena a nebude to veru jednoduché, nakoľko z klubu odišiel Gerard Piqué a po sezóne podľa všetkého skončí aj Sergio Busquets. Kto ho však nahradí?

Xavi Hernández ako tréner FC Barcelona má totiž v úmysle presvedčiť Sergia Busquetsa, aby zostal v klube ešte jeden ďalší rok. Klub mu však musí predĺžiť zmluvu, no 34-ročný hráč chce po sezóne odísť do MLS. V prípade, ak Busquets skutočne odíde z Camp Nou, športové oddelenie má vyhliadnutých viacero alternatív. Jeden z týchto hráčov by následne prevzal úlohu Busquetsa v prvom tíme.

Katalánsky denník Sport však tvrdí, že Joan Laporta a Xavi Hernández majú rozdielny pohľad na to, kto by tým hráčom mal byť. Xavi sa zameriava na záložníka Realu Sociedad Martína Zubimendyho, no favoritom Laportu je Ruben Neves z Wolverhamptonu.

Zubimendi sa za posledných osemnásť mesiacov v La Lige zviditeľnil a rýchlo si získava povesť jedného z najspoľahlivejších stredopoliarov v Španielsku. Xavi je presvedčený o jeho schopnostiach a verí, že by bol ideálnou náhradou za Busquetsa. Prezident Barcelony v každom prípade preferuje Nevesa, ktorého agentom je dobrý Laportov známy Jorge Mendes. Nevesovi okrem toho končí zmluva v roku 2024, kým Zubimendy má kontrakt do roku 2027 a na Camp Nou prestúpi len vtedy, ak Katalánci vyplatia jeho odstupnú klauzulu vo výške 60 miliónov eur.

Okrem toho musia Blaugranas bojovať s konkurenciou, ktorú predstavuje Manchester United. Aj Červení diabli chcú Zubimendyho. Žiadna operácia nebude jednoduchá vzhľadom na problémy Barcelony s finančným fair play. Bez tak bude zaujímavé sledovať, či si svoje pretlačí tréner, alebo prezident.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-11-25 19:13:29
Hlavne aby nenastali 2 možnosti a to predĺženie zmluvy s Busim a kúpa Nevesa. Laporta by sa nemal miešať do prestupov ako to robil Bartomeu u ktorého vieme ako to dopadlo.
Kupovať Nevesa, ktorý tak či tak lacnejší ako 40 mega nebude a s vysokou pravdepodobnosťou nebude dostatočne kvalitnou náhradou za Busiho len preto, aby uspokojil kamaráta agenta Mendesa je zlé rozhodnutie. Nie len Xavi, ale aj Alemany je proti Nevesovi, tak si to sakra uvedom Laporta.

Za mňa Frenkie, alebo Zubimendi. Zubimendi hoc by bol drahší ako Neves o 10-20 mega má stále výstupnú klauzulu na 60 mega. Ak na neho nebudeme mať prachy, tak hlavne nekupovať trochu lacnejšie alternatívy, ktoré na 95% sklamú ako Neves a nenaplnia potenciál.
8JK8 Premium
2022-11-25 19:26:49
O tomto by mal rozhodnúť Alemany/Cruyff neviem ktorý má aktuálne väčšie slovo no pokiaľ sú takto rozdielne názory mal by to rozhodnúť niekto kto tam bude aj po prípadnom konci Xaviho(čo si samozrejme neprajem no sezóna môže dopadnúť zle kto vie)