Majstrovstvá sveta napredujú v plnom prúde a aj včerajší deň priniesol zaujímavé udalosti či prekvapivé výsledky.

Najlepšie: Irán a emócie

Mužstvo odsúdené na neúspech po katastrofe v zápase s Anglickom sa dokázalo pozbierať a za dramatických okolností ukoristiť víťazstvo proti Walesu. Irán bojoval až do konca o tri body a získal ich v 98. minúte. Ide o najneskoršie strelený gól v histórii Majstrovstiev sveta ak neberieme do úvahy predĺženie. Po tomto výsledku je situácia v skupine B veľmi zaujímavá a posledný hrací deň sľubuje napínavý súboj medzi Iránom a USA o postup do ďalšej fázy. Pokračovať v turnaji ďalej môže len jeden z týchto tímov. Vzájomný súboj rozhodne aj o konečnom umiestnení v A-skupine, kde sa Ekvádor stretne so Senegalom. Nech je to rovnako zaujímavé aj v iných skupinách.

Najhoršie: VAR a rozhodcovia

Rozhodcovia darovali Portugalsku penaltu za to, že Cristiano Ronaldo spadol v bežnom súboji. Kataru včera nebola odpískaná jasná penalta. Rozhodcovia majú kritéria aké chcú a počas turnaja sa pískajú penalty aj za zákroky, za ktoré by sa jednoducho nemali. Tie ovplyvňujú výsledky zápasov a vyvolávajú zdesenie medzi fanúšikmi, ktorí vnímajú rôzne rozhodnutia približne rovnakých situácií. FIFA z toho nevyvodila žiadne závery a ani to nemieni robiť. Dôkazom je napríklad to, že v zápase Španielska proti Nemecku bude za VAR zodpovedať Pol van Boekel, ktorý v Miláne prehliadol ruku Denzela Dumfriesa v zápase Barcelony proti Interu.

Za zmienku stojí aj to, že rozhodca zápasu Irán – Wales z nejakého dôvodu najskôr Hennesseymu ukázal za faul mimo pokutového územia iba žltú kartu a až po zhliadnutí situácie na monitore VAR zmenil verdikt a poslal ho predčasne pod sprchy. Je super, že sa rozhodca spamätal, no v tak jasnej situácii mal okamžite rozhodnúť správne. V zápase Kataru proti Senegalu sme navyše videli nesprávne prisúdený rohový kop v prospech afrického tímu, po ktorom padol gól. Postrehnúť túto situáciu nebolo jednoduché, preto mal zasiahnuť VAR.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2022-11-26 08:42:54
Irán bojoval až do konca o tri body a získal ich v 98. minúte. Ide o najneskoršie strelený gól v histórii Majstrovstiev sveta ak neberieme do úvahy predĺženie.

No tak toto je dobrá somarina. Veď o dve minúty na to padol ďalší -_-
2022-11-26 12:48:46
To že Ronaldovi nebol uznaný regulérny gól sa tu prečo nepíše? Keď už hejtujeme, tak dôsledne.