Barcelona mala podľa denníka Sport záujem o 18-ročného Daria Osoría z Universidad de Chile, no športové riaditeľstvo odstupuje z boja o podpis hráča kvôli privysokým finančným požiadavkám. Útočník má blízko k transferu do RB Bragantino.

Katalánsky klub neustále pozorne sleduje juhoamerický futbalový trh, kde sa snaží nájsť mladú futbalovú hviezdu za relatívne nízku cenu. Médiá píšu, že Barcelona zvyčajne skautuje v Brazílii či v Argentíne, no tentoraz si vyhliadla hráča v Čile. Dario Osorío totiž pôsobí v Universidad de Chile. Napriek záujmu zo strany Blaugranas má útočník blízko k prestupu do brazílskeho RB Bragantino.

Dario Osorío je 184 cm vysoký pravý krídelník, ktorý bez problémov zahrá na ľavom krídle, ale aj v strede útoku. Vo veku 18 rokov odohral 27 zápasov v najvyššej futbalovej lige v Čile a strelil 7 gólov. Zaujímavé je, že Osorío debutoval 10. júna tohto roku v seniorskom výbere Čile.

O 18-ročného mladíka prejavili záujem najmä brazílske kluby, vrátane spomínaného RB Bragantino (jeden z klubov Red Bull). Ako informoval Sport, Barcelona pozorne monitorovala situáciu útočníka, ale nakoniec sa hráča vzdala kvôli vysokej cene na úrovni 7-8 miliónov eur. Katalánci zastávajú názor, že ofenzíva prvého tímu je obsadená veľmi dobre. Zvažovaný bol nákup hráča do rezervy, ale prestupová čiastka bola jednoducho veľmi vysoká.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-11-26 07:35:18
Mozno o 2 roky budeme chciet dat zanho 40 mil....