Médiá informujú o tom, že Sergio Busquets v podstate prijal rozhodnutie týkajúce sa jeho ďalšej budúcnosti. Kapitán FC Barcelona si to po sezóne namieri do MLS.

34-ročný pivot pôsobí v Barcelone od roku 2005 a v súčasnosti hrá svoju 15. sezónu v seniorskom tíme. V drese Blaugranas odohral viac ako 650 zápasov a v súčasnosti dospel k záveru, že po tejto sezóne je ten správny čas na to, aby uzatvoril kapitolu na Camp Nou. Navyše sa rozhodol, že vo futbalovej kariére nebude pokračovať v Európe. Katalánska rozhlasová stanica Cadena COPE uviedla, že Busquets sa rozhodol prestúpiť do Ameriky, kde podpíše zmluvu s Interom Miami, ktorý spoluvlastní David Beckham.

Iný názor na vec má Xavi Hernández, ktorý sa snaží presvedčiť Busquetsa, aby zotrval v klube ešte jednu sezónu. Tréner je presvedčený, že Busquets má na to, aby potiahol v Barcelone ešte jeden rok. Nakoniec je to v každom prípade na rozhodnutí záložníka: "Xavi je so Sergiom Busquetsom veľmi spokojný. Je presvedčený, že môže v klube odohrať ešte jednu veľmi dobrú sezónu, ale závisí to aj od Busquetsa," povedal novinár Fabrizio Romano.

Novinár ďalej dodal, že akékoľvek rozhodnutie týkajúce sa budúcnosti bude prijaté v roku 2023, no existuje malá možnosť, že by mohol pokračovať aj v ďalšej sezóne: "Rozhodnutie padne v roku 2023, nie teraz. Existuje šanca, že bude pokračovať ešte jednu sezónu a Xavi na to bude tlačiť, ale Busquets má ponuku aj z MLS," dodal Romano.

Ak sa Busquets rozhodne odísť, Barcelona má pripravený pohotovostný plán. Ako už bolo uvedené, Martin Zubimendi z Realu Sociedad a Ruben Neves z Wolves sú momentálne na čele prestupového zoznamu a hlavné slovo v tomto ohľade má Xavi. Čo sa týka zimy, je nepravdepodobné, aby Zubimendi či Neves prišli už teraz. Cena záložníka Realu Sociedad je 60 miliónov eur a Nevesa na úrovni 65-70 miliónov eur.

zdroj: Cadena COPE Fabrizio Romano
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-11-28 08:04:47
Ako s ním môže byť Xavi spokojný? Súčasný Sergio je iba tieňom toho z minulosti. Už jasne vidno, že na to hlavu síce ešte má, ale nohy už rozhodne nie.
2022-11-28 08:33:55
Proste treba minút 60+ miliónov na nové DM, keď tu jedno je.... Dokonca sú tu 2 schopné DM, kde by sa mohlo hrávať ma 4-2-3-1, Nico by sa musel vyskúšať, ako mu to sedí. Navyše ak sa chce kupovať ešte Silva, to je ďalších 100 miliónov. A treba ešte zohnať aj RB aspoň 1. Bude to zaujímavé.