Prezident FC Barcelona, ​​​​Joan Laporta, odpovedal na otázky novinárov pri príležitosti charitatívneho golfového turnaja organizovaného nadáciou Enrica Masipa. Laporta sa vyjadril k suspendácii Lewandowskeho, transferom v zime, situácii Ronalda Arauja či hre reprezentácie Španielska.

Suspendácia Lewandowskeho

"Nedáva to žiadny zmysel. Malo by ísť o suspendáciu maximálne na jeden zápas. Myslím si, že uplatňovaním a naťahovaním noriem sa im podarilo dosiahnuť trest na 3 zápasy. Sme veľmi znechutení. Toto riešenie nevyzerá dobre."

Prestupy

"V januári nepredpokladáme žiadne prestupy, pokiaľ sa nestane niečo neočakávané. Stále pre nás platí pravidlo 1:1, ale v lete to bude 1:4. La Liga nám to navyše neuľahčuje a stále viac nás obmedzuje. Ak by sme už dávno boli tak posadnutí fair play, neboli by sme teraz v takej situácii. Dúfam, že prevládne väčšia flexibilita. Je pravda, že ak by sme chceli uskutočniť prestupy, bolo by lepšie urobiť to počas zimy, ale máme veľmi konkurencieschopné mužstvo, čo je vidieť na Majstrovstvách sveta, na ktorom máme najviac hráčov spomedzi všetkých klubov - 17, a to už hovorí za všetko. To je dôkaz, že Xavi odvádza skvelú prácu."

Situácia Ronalda Arauja

"Veľmi ma to znepokojuje. Vieme, aké vzrušujúce je vycestovať s reprezentáciou pre hráčov, najmä pre Uruguajčanov. V tomto prípade chcel Ronald vycestovať na šampionát a Xavi opäť prijal dobré rozhodnutie a stanovil určité podmienky. S Uruguajom vycestovali aj dvaja členovia nášho lekárskeho tímu. Nechceme, aby sa návrat hráča urýchlil, pretože sa môže opäť zraniť. Hráč to akceptoval a akceptovala to aj reprezentácia Uruguaja, ale existujú isté náznaky, že už nejakým spôsobom trénuje. Dúfam, že budú v tejto veci opatrní a postarajú sa o zdravie hráča. Ak existuje čo i len malé riziko, nech nehrá. Myslím si, že Araujo si je toho vedomý a vie, že Barcelona sa zachovala tak ako mala, pretože vedela, že je nadšený z možnosti vycestovať na šampionát. Z toho, čo viem, proti Ghane nenastúpi. Myslím si, že v priebehu šampionátu bude s tímom, ale nemyslím si, aby zahral, pretože existuje riziko obnovenia zranenia."

Reprezentácia Španielska

"Myslím si, že včera odohrala fantastický zápas. Pre Barcelonu je veľká hrdosť, že na šampionáte hrajú naši hráči a ako ich vedie Luis Enrique, keď na seba preberá všetok ten tlak. Sú to veľmi mladí hráči s veľkým talentom, ktorých si zamiluje celý svet a väčšina z nich je z Barcelony. Hra Španielska je dôsledkom dobrej práce Xaviho."

Leo Messi

"Vždy bude v našej pamäti, vždy bude prítomný v našich hlavách, ale nebudem komentovať jeho budúcnosť a jeho zmluvnú situáciu. Messi má platnú zmluvu s PSG a ja chcem rešpektovať hráča aj klub."

zdroj: RAC1
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-11-28 16:15:28
Takze Xaviho praca... ?‍♂️ Luis Enrique je asi len bábka, a Xavi tajne trenuje Spanielsko. Sprosty potkan Laportovsky ?
2022-11-28 20:02:50
Podľa fotky by mal byť nadpis že dobrá hra Poľska je dobrým výsledkom Xaviho práce....