Enzo Fernández sa stal jedným z najžiadanejších futbalistov na prestupovom trhu. Záujem prejavili ako FC Barcelona, tak aj Real Madrid. No Katalánci v tomto súboji ťahajú za kratší koniec.

O Argentínca bol v skutočnosti obrovský záujem už skôr, keďže odohral fantastickú sezónu v Lige Majstrov s Benfikou. Sledovalo ho množstvo klubov na čele s Blaugranas. Teraz však vedenie v boji prevzal Real Madrid. Portugalský denník Record informuje, že Los Blancos sa rozhodli podpísať Fernándeza stoj čo stoj a v súčasnosti vidia hráča ako prioritou nového športového projektu.

Stredopoliar prišiel do Benficy z River Plate za približne 15 miliónov eur. Benfica vlastní 80% práv na hráča. Katalánci mali možnosť kúpiť hráča pred rokom, ale to sa im nakoniec nepodarilo kvôli finančným problémom. Enzo potom v Benfice prerazil a svoju kvalitu potvrdil na šampionáte v Katare. Odstupnú klauzulu má vo výške 120 miliónov eur, no Benfica je ochotná rokovať.

Madrid sleduje hráča nejaký ten čas a len sa utvrdzuje v tom, že ide o špičkového futbalistu. Los Blancos si dobre uvedomujú, že musia posilniť stred poľa svojho tímu, pretože Toni Kroos zrejme nepredĺži kontrakt a kariéra Luku Modrića na Bernabéu sa takisto chýli ku koncu. Jude Bellingham z Borussie Dortmund predstavuje ďalšiu možnosť, ale o tohto hráča má záujem rad anglických klubov a jeho cena bude astronomická. V súčasnosti je pre Madrid prioritou Fernández.

Barcelona vníma Fernándeza ako vhodnú alternatívu za Sergia Busquetsa na budúcu sezónu, ale konečné cena operácie je nad sily klubu. Pre Barcelonu je v súčasnosti veľmi ťažké získať tohto hráča do svojich radov. Real Madrid tak vedie tento boj.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

5 komentáre
2022-11-30 08:23:39
Tak im treba aspon pomoct, aby bola ta suma co navyssia?
2022-11-30 08:38:21
Barca ho potřebuje? Základ FDJ, Gavi, Pedri. Do rotace tam určo někdo bude. (levnější)