Situácia Francka Kessíeho v Barcelone nie je najlepšia už od začiatku. Madridský denník AS dokonca uvádza, že záložník by mohol opustiť klub už počas zimného prestupového obdobia.

Úloha Francka Kessíeho v Barcelone bola doteraz len okrajová. Záložník zasiahol do 13 zápasov, ale na ihrisku strávil len 485 minút. V najdôležitejších zápasoch nehral vôbec, alebo do diania zasiahol v úplnom závere. Od prvej minúty nastúpil len v 2 zápasoch. Pre Kessíeho je to úplne nová úloha, pretože v Atalante či Miláne mal isté miesto v základe a v poslednej sezóne bol kľúčovým elementom majstrovského tímu Milána. V drese Blaugranas strelil len jeden gól a od príchodu do metropoly Katalánska sa už dvakrát zranil. Prvé zranenie nebolo vážne, no druhé ho vyradilo z hry na niekoľko mesiacov. Futbalista sa stále neadaptoval na hru Barcelony a v tomto systéme sa necíti komfortne.

Športové riaditeľstvo Barcelony z tohto dôvodu zvažuje predaj záložníka už v januári za predpokladu, že dostane uspokojivú ponuku. Na základe týchto informácii chce klub zinkasovať za transfer aspoň 10 miliónov eur, keďže Kessíe prišiel na Camp Nou zadarmo. Barcelona by navyše ušetrila na plate 5 miliónov eur. Predaj Kessíeho v každom prípade nie je prioritou Športového oddelenia, z tohto dôvodu sa Katalánci s jeho predajom neponáhľajú a k transferu dôjde len vtedy, ak nejaký záujemca splní podmienky. Médiá píšu o viacerých záujemcoch z Anglicka.

AS ďalej uvádza, že odchod Kessíeho schvaľuje aj trénerský štáb, pretože jeho pozíciu by mohol pokryť Pablo Torre alebo Sergi Roberto, najmä ak klub získa nového pravého obrancu. Dá sa však pochybovať o tom, či chce odísť aj samotný Kessíe. Jeho agent totiž na rovinu povedal: "Barcelona je s ním spokojná, aj Xavi. Neplánujeme, aby Kessíe odišiel z Barcelony v januári, v súčasnej situácii to nie je súčasťou našej stratégie. Je len otázkou času, kedy sa Franck adaptuje."

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-12-02 10:09:29
Predať Ter Stegena ved mame za neho náhradu Sergi Roberto zahrá naozaj všade aj v bráne prepustiť Xaviho ved mame náhradu Sergi Roberto potom odvolať Laportu mame zasa náhradu Sergi Roberto
2022-12-02 11:33:54
Tyhle sr...čky mě nebaví. Madridský paskvil a jejich ňáky domněnky. Hráč potřebuje čas na aklimatizaci a přemýšlet o prodeji po pouhém půl roce je směšný.